Skip to content

Maclura pomifera

7 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en tretype som er hjemmehørende i Asia, Amerika, Afrika og Australia. Det handler om Maclura pomifera. Dets vanlige navn er Louisiana appelsintre og tilhører slekten Maclura av Moraceae-familien. Denne familien består av mer enn 10 treslag. Det er også kjent under navnet Osage appelsintre og kommer fra det sørlige USA.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle kjennetegn, omsorg og nysgjerrigheter til Maclura pomifera.

Hovedtrekkene

Frukt av Maclura pomifera

Det er en type løvtrær som har en avrundet krone og flere grener med torner. Disse trærne de kan nå en størrelse på omtrent 15 meter i høyden enten er forholdene riktige. Den har hele og alternative type blader, avlang tekstur og en litt bølget margin. Vi kan se at bladet er knallgrønt i bjelken og om høsten blir de gule før de faller. Det er et av trærne som får høstens ankomst til å se bedre ut når det farger landskapet.

Blomstene er grønne i fargen og har liten dekorativ interesse. Det er ikke et tre som blomstring forventes å øke estetikken i hagen. Blomstring foregår på sensommeren til forsommeren når temperaturen er høyere og det har vært mulig å samle vann fra vinternedbør.

Han har en nysgjerrighet og de er dens frukter. SHan kaller det et appelsintre fordi fruktene er veldig like appelsiner, men i virkeligheten er de kulegrupper av små forente frukter. Hvis du ser på det langt unna, kan du se hvordan treet ser ut som et appelsintre. Det er her navnet kommer fra.

Bruk av Maclura pomifera

Maclura pomifera

Dette treet brukes som skjerm for å redusere kjørestøy og vindbrudd. De blir vanligvis sett i rader på alléer eller i parker for å øke grønne områder. De tjener også til å gi litt skygge og kan formes tørre med et busket utseende. For dekorasjon av gatene Maclura pomifera det kan bli noe irriterende i de kvinnelige eksemplarene. Og det er at hunnene produserer frukt som kan bli ganske irriterende hvis de ikke blir samlet.

Med tiden kan de og etterlate vond lukt. For demmed trær som krever lite vedlikehold hvis de er installert i alléer og parker. Vi kan også ha det i hagen vår å ha et arboralt bidrag og litt skygge. Mange bruker Louisiana appelsintre for å dekorere hagene sine, og reduserer støyen fra biler som kommer inn i hjemmet. Det hjelper også til å redusere vinden i de sterkeste vindkastene og i de områdene der det blåser med mer kraft.

Takket være lite vedlikehold er det vanligvis et tre som finnes ganske ofte i byer. Det tjener også til å dekorere de mest akklimatiserte områdene, spesielt i høstsesongen. Det er de gule bladene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet siden de indikerer tidens gang og vinterens ankomst.

Omsorg for Maclura pomifera

Å være et tre som er lett å dyrke, trenger du ikke tenke for mye på vedlikeholdet. Dette er en av grunnene til at den brukes veldig ofte. Du må bare bekymre deg for å samle fruktene av de prøvene som er kvinnelige og det kan generere dårlig lukt fordi de er råtne. Utseendet de får når de er på bakken, genererer også et dårlig image.

Vi skal analysere kravene og stell som appelsintreet i Louisiana trenger. Det første vi må ta hensyn til er stedet det vil vokse. Det trenger soleksponering for å kunne utvikle seg under gode forhold. Det er en elsker av behagelige temperaturer som gjør at den kan utvikle seg godt. Det tåler ikke mye frost, så det vil være nødvendig å se klimaet i området der vi skal plante det.

De kan vokse i nesten alle typer jord, selv om den er dårlig, så lenge den er godt drenert. Dette betyr at vi ikke kan la regnvann lagres. Både regnvann og lagret vanningsvann kan rote røttene til Maclura pomifera. Det er å foretrekke de jordarter som har noe bidrag av organisk materiale slik at de kan få en bedre blomstring og frukt. Selv om det mest slående med dette treet er bladene, må vi ikke glemme at blomstringen og modningen av fruktene er en del av livssyklusen.

Den har veldig god motstand mot tørke, så vanningene skal ikke være veldig rikelig. Snarere trenger den moderat vanning og vent på at jorden tørker ut før du vanner igjen. Hvis det er mye nedbør i området der du bor, trenger du kanskje ikke å vanne det om vinteren. Selv om den ikke trenger spesiell gjødsel, satte den pris på et lite bidrag fra kompost tidlig på våren for å ha mer styrke og næringsstoffer i blomstringsstadiet. Vi husker at det kan trives i dårlig jord, selv om det ikke er det mest angitte.

Vedlikehold og skadedyr

De Maclura pomifera trenger beskjæring på slutten av vinteren slik at den kan få et mer kompakt utseende i blomstringssesongen. Du kan gjøre beskjæring i delen av kronen, eller hvis den kan brukes som en hekk. Det er mennesker som bruker dette treet som en hekk og trenger å gjøre en mer forsiktig beskjæring. Dette tjener til å gi den den formen vi ønsker og øke dekorasjonen på stedene der vi plasserer den.

Når det gjelder skadedyr og sykdommer, er det ganske motstandsdyktig mot dem, så vi skal ikke ha for mange problemer. Du må ta hensyn til overflødig fuktighet og være forsiktig med lave temperaturer. Hvis vinteren har nok frost, kan dette treet lide og ikke nå neste blomstringssesong.

Hvis vi vil gjengi Maclura pomifera, kan du trekke frøene fra fruktene og så dem om våren. En annen raskere metode er å gjøre det ved å bruke stiklinger.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan vite mer om Maclura pomifera.