Skip to content

San Francisco Road Trip del I – UC Berkeley botaniske hage

22 de februar de 2021

Jeg føler meg litt skyldig i å fortelle deg at Lin (min ektefelleenhet) og jeg tilbrakte noen dager i San Francisco forrige uke. Så mange av dere slo igjennom ustanselig varme mens Lin og jeg opplevde vindusviskertyk tåke og vikarer som ikke kom ut av 60-tallet. Det var et siste øyeblikk etter at Lin planer om å besøke slektninger i Philadelphia falt gjennom. Godt for henne, for det var varmt og gummiaktig (det er «mygg» stavet utvendig) der bakover, og flyselskapene rynket pannen etter å ha festet en 55-liters trommel babypulver i taket.

Torsdag var det middag med vennene våre Pam (vi jobbet på det samme landskapsarkitektkontoret da jeg bodde i SF) og hennes hubz, Carl. Morsom tid å kaste ned kubanske tapas ved Cha-Cha-Cha i misjonen.

Fredag ​​var de Young Museum for The Birth of Impressionism-showet (må se) og noe kamera som vandret på SF Botanical Garden. Jeg lover at jeg legger ut en blogg fra det besøket.

Men lørdag var det store, gartnerisk sett. Jeg har hørt i årevis om den legendariske 10.000 pluss artssamlingen som er forankret ved den 34 hektar store University of California Botanical Garden (UCBG) på Berkeley campus. Hovedfokuset i samlingen er planter fra de fem middelhavsklimaregionene: California, Sør-Afrika, Chile, sørvest Australia / New Zealand og Middelhavsområdet. Men UCBG gjør også en jobb med planter fra østlige Nord-Amerika, Mexico / Mellom-Amerika, Asia og ørkenregioner i den nye verden.

Lin tok av med kameraet sitt, og jeg dro ut i naturen i hagen med min. Disse bildene er bare en håndfull av hundrevisene jeg snappet. Det er ikke noe tema for bildene – de er bare de som hoppet av skjermen.

Tegneserietrær

Comic Trees er navnet på en herlig utstillingshage like utenfor det tropiske plantehuset. Disse livstegnede tegneserietrærne ble skapt av Bay Area-artisten, Ama Torrance, og brakte fniser til ekte barn og store barn som meg. Den popkunst-inspirerte utstillingen vil være oppe for resten av sommeren, så her er din første grunn til å skynde deg til Berkeley for et besøk.

Brugmansia

Apropos barnegreier, hva med denne regnbue-sherbet-fargede Brugmansia fra de subtropiske regionene i Sør-Amerika? Jeg vil nok begynne å slikke meg fra sitronenden mot den appelsinsmakede åpningen hvis det ikke var for at dette Solanaceae-familiemedlemmet er alvorlig giftig ved inntak.

Salvia

Det var en hel haug med vismenn i Middelhavsområdet, men denne Salvia pomifera ssp. pomifera, fra Hellas, er en som hypnotiserte meg med sin magiske magi. Jeg elsker når en blomst kommer med en innebygd mini design-leksjon, som denne subtile sidestillingen av papiragtige fuchsia-fargede skiver med de beroligende lilla kronbladene til den ennå urullede blomsten. Bruk disse fargene i hagen for å skape et beroligende sted for øyet å hvile.

Raoulia

Jeg tror det fortsatt er et Ripley’s Believe It Or Not-museum på Fisherman’s Wharf, men denne vanlige scabweed (Raoulia hookeri) var merkelig nok til å forlate meg forbauset. Fra noen få meter unna så denne innfødte i New Zealand ut som en matte med teensy, saftige grågrønne blader. Da jeg la merke til skiltet som tydet på at det var i solsikkefamilien (Asteraceae), måtte jeg zoome inn for å finne en blomst. Sikkert nok, hvis du setter en solsikke i full størrelse på kopimaskinen og setter den til 99,9% reduksjon, så ser blomsten ut. Jeg lurer på hva insekt pollinerer denne lille søta.

Dacrydium

Jeg tok dette bildet for å fange hvordan forskjeller i belysning påvirker løvhetens grønt. Rimu, også kjent som rød furu, (Dacrydium cupressinum) er innfødt i New Zealand og medlem av familien Podocarpaceae, en type bartre. Forutsatt at jeg kunne finne noen Rimu å bruke i en av kundenes hager, ville jeg plassere den som bakgrunn for svart bambus. De sterke vertikale linjene og de dype skyggene ville være utsøkte.

Aesculus

Denne California buckeye (Aesculus californica) har ingenting å gjøre med Kina, men jeg antar at ingen hadde hjertet til å luke denne interloper ut av den asiatiske delen. Omgitt av kameliaer, rododendroner og delikate bakkedeksler, må de to hovedstammene ha podet seg sammen lenge før UCBG ble flyttet fra hovedcampus til Strawberry Creek på 1920-tallet. Noen vil kanskje synes det er grotesk – jeg ser naturens uendelige kreativitet.

Casaurina

Tilbake i den australske delen minnet barken til denne skogseiken (Casuarina torulosa – som på ingen måte er relatert til ekte eik, Quercus-slekten) meg hvor mye jeg har lengtet etter noe som er laget med fylodeig – baklava noen?

Nassella

Hvis jeg ikke visste bedre, ville jeg tro at miljøkunstneren Andy Goldsworthy i hemmelighet hadde ordnet denne Nassella laevissima til bølgende, blonde ringlets. Da jeg nevnte fascinasjonen min med dette anlegget til UCBG-direktør, Paul Licht – som jeg var så heldig å støte på rett før jeg avsluttet hagen – fortalte han meg at når dette chilenske gresset blomstrer om våren, skaper det en tåke av lilla blomster som danser over anlegget. Høres ut som en annen god grunn til å komme tilbake neste år.

Aeonium

Dette bildet er her «bare fordi.» I denne bisarre blandingen fokuserte jeg på måten Aeonium-bladene og bikakemønsteret fra spiny, overlappende grener av Sarcopoterium spinosum, vinklet meg. Veldig forskjellige planter knyttet sammen med et delt mønster.

Euphorbia

En annen enkel designleksjon – To arter av oppreist, sylindrisk Euphorbia deler en nesten identisk form, men deres ytre «hud» gir en behagelig kontrast.

Agave stricta

Dette ekstreme nærbildet av makroobjektiv fanger to klynger av den passende navnet pinnsvinet (Agave stricta) når de avverger en kollisjon.

Agave parryi

Jeg liker ikke å skryte, men dette fotografiet er dagens beste. Så la oss avslutte med Parrys agave (Agave parryi), hvis delikate, pregede spøkelsesaktig grågrønne blader overlapper på en mest behagelig måte. Og de onde, svarte piggene har anstendighet til å kunngjøre sin tilstedeværelse, bare i tilfelle du tenkte å komme nært og personlig.

Hvis du er i Bay Area og elsker planter, kan du hoppe over den store kommersialiseringen til Fisherman’s Wharf og unne deg en kort tur til Berkeley-åsene i East Bay. Hvis du bor i området, kan du trekke ut kredittkortet og bli medlem av University of California Botanical Garden. De setter på fantastiske programmer for alle aldre. Hvis jeg finner Fountain of Youth, svindler jeg en falsk ID slik at jeg kan melde meg på barnets papyrusfremstillingskurs som var i fullt utstyr da vi besøkte.

Bortsett fra det overveldende utvalget av vakre, bisarre og fascinerende planter du vil oppleve, ta deg tid til å se opp, trekke pusten dypt og suge den fantastiske utsikten over bukten.

SF Bay