Skip to content

Mahogni tre (Swietenia)

6 de juli de 2021

For alle som har litt kunnskap i forhold til tre og kvaliteten på dette materialet, vet på forhånd og overfladisk at ikke alle planter er gode eller anbefales for å gjøre treverk eller interiørarbeid.

Det er noen som er mer motstandsdyktige, andre mer fleksible og med unike egenskaper. Det er derfor det er et sterkt etterspurt materiale i dag. Men ikke alle planter er like etterspurt som mahogny.

Generelle egenskaper ved mahogni

Frukten av mahogni er stor

Dette treet er preget av å nå en stor høyde når det har nådd full modenhet. Den kan vokse til mellom 20 og 50 meter i høyden og det er en art av eviggrønne klassen, det vil si at den er ganske holdbar.

Når det gjelder formen på bladene, disse har en pinnate design og er ganske myke å ta på. De er ordnet på en sammensatt og alternativ måte. Målingene på disse bladene kan variere fra 10 til 30 cm lange, avhengig av størrelsen på treet og miljøforholdene.

Årsaken til at mahogny brukes som byggemateriale til båter, møbler og mer, er pga hvor rett er kofferten og fastheten til dette. Men kofferten er ikke det eneste med stor styrke, men også grenene.

Blomstringen av denne arten skjer mellom månedene mars og juni. I løpet av denne tiden vil du kunne legge merke til blomstene, men i stedet forekommer frukten av mahogni bare i desember.

Denne ser veldig ut som medlar, men i motsetning til denne frukten, er den større og inne i frukten inneholder den omtrent 55 frø. Størrelsen på denne frukten kan lett bli 7 cm lang.

Mahogni typer

Det er sant: mahognitreet er ikke ett, men tre, som du kan se på bildene ovenfor. Alle sammen er hjemmehørende i den intertropiske sonen på det amerikanske kontinentet:

  • Swietenia macrophyllaKjent som Honduras mahogny, atlantisk mahogny eller storblad mahogny, den vokser fra Mexico til sør for Amazonas-skogen i Brasil. I dag er det den som dyrkes mest, og det er også den som mange vil fortelle deg at er den «sanne mahogny». Ulovlig hogst og miljøeffektene som er avledet av den, inkluderte den i listen over truede arter i 2003.
  • Swietenia mahagoniKjent som innfødt mahogni eller kubansk mahogny, er hjemmehørende i Sør-Florida og Karibien. Det var den som ble mest brukt frem til andre verdenskrig.
  • Swietenia humilis: kjent som Stillehavstreet, er det innfødt i den tørre skogen ved Stillehavskysten i Mellom-Amerika. Noen sier at det faktisk er en rekke S. macrophylla, med den forskjellen at den er mindre.

Kultur

Det som er bra med mahogny er at den kan plantes eller spres gjennom frøet. Og vurderer det hver frukt har mer enn 50 frø inni, det er en veldig praktisk plante å dyrke.

Den enkleste måten å begynne å dyrke mahogni på er å ta et par frø og plassere dem i en pose med litt jord. Detaljen er at du må vente til desember eller begynnelsen av januar for å skaffe frøene til planten.

Oppsamlingen av frøet bør gjøres når frukten får en lysebrun farge, akkurat i det øyeblikket før de klekkes eller åpnes. For det treet må klatres og frøene samles direkte.

Det anbefales at når frøene er samlet opp, Denne er plantet 12 meter fra hverandre. mahognyplanter eller andre arter. Men hovedsakelig av samme art. På denne måten vil komplikasjoner i veksten unngås og sannsynligheten for å lide angrep av en bestemt sommerfugl reduseres.

Hvilken omsorg trenger du?

Mahogni-treet er stort

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

Vær

Tropisk varm og minimumstemperaturen må være 10 ºC eller høyere. Det er grunnen til at dyrking og vekst har en tendens til å bli bedre i tropiske regioner som i Nord- og Sør-Amerika. For å være mer spesifikk, gjør det best i områder eller territorier som er kystnære.

plassering

Det må alltid være ute, i full sol, og i en avstand på minst 6 meter fra rør og annet. I tillegg til å være store planter over 20 meter høye, trenger de plass til å vokse. På denne måten unngår du komplikasjoner med rør.

Land

Landet må være fruktbart og godt drenert.

Irrigasjon

Ofte bør det gjøres 4-5 ganger i uken i den varmeste sesongen, og hver 2-3 dag resten av året.

Multiplikasjon

Ved frø om våren, så dem direkte i barnehagen med universal dyrkingssubstrat.

applikasjoner

Mahogni er mye brukt for treet

Som du vil forestille deg så langt og for alt du har lest, mahogni har viktige bruksområder over hele verden. Hovedbruken er til fremstilling av møbler og arbeider med fokus på skap.

På samme måten, det er også et effektivt treverk eller anlegg for produksjon av små og mellomstore båter. Det er til og med de som bruker mahogny til å lage musikkinstrumenter laget helt av tre eller med deler av det.

Når det gjelder mahognyfrø, har det en spesiell bruk, siden det gjør det mulig å ta dem og tilberede en slags te eller infusjon som er effektiv for å håndtere brystsmerter. I tillegg brukes bark av mahogni til å fargelegge lær og tekstiler.

På samme måte er det så enkelt at mahogni-frø spire så høyt at dette anlegget er mye brukt for å starte omplantingsprosessen om nødvendig. Selvfølgelig må forholdene være spesifikke for dette.

For resten kan vi si at det er en vakker plante som kan brukes til å lage naturlige stier, plassering av torg, parker og andre naturområder som du kan tenke deg.