Skip to content

Mandarin Tree Care

25 de juli de 2021

Vil du ha mandarin? De har en utsøkt smak, litt mindre intens enn appelsiner, og de er også enkle å skrelle uten å bruke kniv. Imidlertid smaker en som er kjøpt i et supermarked ikke det samme som en som har blitt dyrket hjemme, selv om de har hatt samme pleie.

Og snakker om omsorg, Visste du at mandarintreet er veldig enkelt å vedlikeholde?

Hovedegenskapene til mandarintreet

Hovedegenskapene til mandarintreet

Denne planten, hvis vitenskapelige navn er Sitrus reticulata, er hjemmehørende i Kina og Indokina. Den vokser til en maksimal høyde på 4 meter, med en avrundet krone som gir en veldig interessant nyanse, takket være hvilken du kan samle fruktene uten å måtte bekymre deg for mye for solen. Likevel, hvis du synes at 4m er mye, du kan beskjære den uten problemer tidlig på våren, etter at risikoen for frost har gått.

På grunn av den lille størrelsen, Det er et av de mest anbefalte frukttrærne å ha i en gryte, eller i hagen plantet i små grupper.

Hvordan bryr du deg om en mandarinplante?

Hvis du skal plante et mandarintre hjemme, er det første du trenger å vite hva behovene vil være for at treet ditt skal bli sunt og sterkt. Det er lett å oppnå, spesielt hvis du tar hensyn til hva som skal til for å bli frisk. Vi forteller deg det da.

Hvilket klima trenger mandarinen?

For at en mandarin skal være «lykkelig» i miljøet den må vokse i, den ideelle temperaturen den burde ha ville være mellom 23 og 35 grader. Dette ville være det beste klimaet, så områder der temperaturen opprettholdes hele året vil være best.

Husk at når mandarinen kjenner temperaturer under 13 grader, begynner den å bremse veksten, og hvis den faller under 2 minusgrader, begynner den å skade helsen (og til og med dø). Tvert imot, hvis den høye temperaturen overstiger 39 grader, stopper den vegetative aktiviteten plutselig, og hvis omgivelsestemperaturen overstiger 50 grader, vil den forårsake skade på treet.

Derfor må du ta hensyn til gjennomsnittstemperaturen i området når du planter den, enten i en gryte eller i bakken. Ikke glem også vind eller fuktighet (både i jorda og i miljøet) som kan påvirke treets helse.

Hvor skal man legge en mandarin?

Mandarinen, som mange andre frukttrær, det trenger sollys for å kunne utvikle seg og vokse ordentlig. Derfor er det viktig at du plasserer den i full sol.

Ikke vær redd for at treet har for mange soltimer, det vil faktisk sette pris på det, selv om du må være veldig oppmerksom på vanningen, slik at det ikke lider av vannmangel (noe vi vil kommentere nedenfor) .

Hvilken jord trenger mandarinen?

Hvilken jord trenger mandarinen?

Det er ikke krevende om det dyrkes i hagen eller hagen; På den annen side, hvis du har den i en gryte, anbefaler jeg å blande 60% svart torv med 30% perlit (eller et annet lignende underlag) og tilsette litt organisk gjødsel i pulver, for eksempel orm humus eller hestegjødsel.

Ifølge eksperter er mandarinen et tre som vokser veldig godt i jord med en pH mellom 6 og 7. Nå kan det være en variasjon på en grad opp eller en grad ned uten å lide. Og hva om pH er lavere enn 4 eller høyere enn 9? Vel, vi kan snakke om toksisitetsrisiko i treet, samt mineralmangel. Det er derfor du må vite med sikkerhet hvilken type jord som er i hagen din, så hvis den ikke er i det området, gi den det den trenger for å fylle manglene eller det overflødige som den trenger eller må eliminere.

Når du planter den, må du også huske at den trenger en dybde på mer enn 60 centimeter for at den skal sette seg godt.

Hvordan vanne et mandarintre?

Vanningen av en mandarin må ta hensyn til at den vil avhenge av om den er i bakken eller i en gryte. For eksempel, hvis det er på bakken, må vanning være veldig hyppig, om mulig, om vinteren hver 5-6 dag, mens det om sommeren bør være minst 2-3 ganger i uken (det vil si vann annenhver dag eller så).

Hvorfor trenger du så mye vann? Vel, som du vet, Mandariner bærer vann, og det trenger den vanningen for å kunne utvikle fruktene riktig. Ellers vil du legge merke til at mandarinene den gir deg er tørre og nesten smakløse.

Hvilken gjødsel trenger en mandarin?

Hvis du har mandarin, er det viktig at på tidspunktet for fruktutviklingen, Du gir næringsstoffer slik at du kan ta dem fremover uten at treet mister sin energi eller slites ut for tidlig. Derfor må du betale med organisk gjødsel om våren og sommeren. Vi anbefaler guano, men avhengig av hvilken type jord du har i huset ditt, vil en eller annen gjødsel være bedre.

I dette tilfellet kan du be i en lokal plantebutikk om å finne ut gjødselstypen i henhold til frukttreet og jorda det har.

Hvor kald kan en mandarin være?

Denne planten er veldig lett å dyrke, da den også motstår frost ganske bra (ned til -7 ° C). Nå, hvis den er ute, plantet i bakken, og du bor i et område der vintrene vanligvis er harde, kan du beskytte røttene og grenene ved å kaste plast over den (med hull). Husk at dette vil holde varmen og en mer stabil temperatur.

Men du må se på de mest solrike dagene siden temperaturen kan stige mye og føre til at treet begynner å blomstre før sin tid, eller tvinge det til å være aktivt når det skal stå (det vil påvirke dets ytelse og helse).

Hvis du har den i en gryte, kan du sette den inne i huset hvis temperaturen faller mye, selv om det ikke er vanlig for å unngå dette problemet.

Hvordan er mandarintreet?

Hvordan er mandarintreet?

Et aspekt du må kontrollere om mandarinen er at det, i likhet med appelsintreet, vanligvis utvikler torner, ganske harde og skarpe, så hvis du legger hånden mellom grenene, kan du ende opp med et kutt i dem.

I tillegg må du huske på at fruktene er de såkalte mandariner. Mange tror det Mandariner og klementiner er de samme, men i virkeligheten er de ikke det. Klementiner vokser fra klementintrær, som er et kryss mellom appelsintreet og mandarinen og skiller seg ut ved at de ikke produserer frø, noe mandarinen gjør i fruktene.

Når blomstrer mandarinplanten?

De Blomstringstiden til en mandarin, som mange sitrusfrukter, er om våren. Når dette begynner, begynner blomstene å spire fra grenene, og de gir deg et imponerende show på grunn av den hvite fargen på disse.

Ikke vær redd for at disse blomstene etter noen uker havner på bakken etter åpning, det er noe naturlig i treet og dets «livslov».

Hvor lenge lever et mandarintre?

Som mange andre frukttrær vil mandarintreet ikke vare livet ut. Den har en lang levealder, omtrent 40 år i de best pleide prøvene, men for å oppnå dette, må du være klar over det for å unngå problemer i jorda, gjødsel, vanning osv.

I løpet av den tiden har mandarinen, som mange sitrusfrukter, Det vil gå gjennom forskjellige faser der det vil være vekst, modning, alderdom … og hver av dem vil vare i flere år. For eksempel kan den første fasen, som er fødselsstadiet, vare 1-3 år, mens den neste, når den er avgjort på treet, vil vare 2-3 år. Først når det er 3-6 år vil du begynne å se mandarinens produktive liv, siden det er når ungdommen begynner (få frukter i begynnelsen som er større i mengde år etter år).

Tør du å ha ditt eget mandarintre?