Skip to content

Hvordan så mandarin appelsiner hjemme

8 de juni de 2021

Mandarintreet Det er et veldig interessant frukttre som du kan ha både i en gryte og i hagen. Fordi den når en høyde på ikke mer enn fem meter, og at den støtter beskjæring uten problemer, kan dens vekst kontrolleres uten problemer, noe som vil tillate oss å dyrke den i ethvert hjørne.

Fruktene har en deilig smak: søt, men ikke for mye, og de er også rike på vitamin C og B, limes er viktig for å opprettholde god helse. Men, Vet du hvordan du skal dyrke mandariner hjemme? Å få dem til å spire og komme videre er ikke komplisert, men med vårt råd vil det være enda mindre.

Hva trenger jeg for å dyrke mandariner?

Leirepotte

For å gjøre opplevelsen enklere og mer underholdende, er det viktig å forberede alt du trenger før du begynner. På denne måten vil vi ikke ha noe behov for å kaste bort tid på å lete etter ting. For å så mandarinfrøene skal vi bruke følgende:

 • Hotbed: Det kan være en frøplantebrett (helst skog, men de kan være de vanlige som disse de selger), melkebeholdere, glass yoghurt, torvtabletter (Jiffy) eller blomsterpotter.
 • Hansker: hvis vi ikke ønsker å skitne hendene, kan vi ta på hagearbeidshansker som.
 • Liten håndspade: vi bruker den til å fylle potten med underlag. .
 • Potter: slik at plantene kan fortsette å vokse, vil pottene være viktige. De må måle omtrent 10,5 cm i diameter med omtrent samme dybde.
 • Underlag: vermikulitt til frøbedet (få det), og universelt voksende medium (til salgs) for når de er i hver enkelt beholder.
 • Vannkanne med vann: du kan ikke gå glipp av det. . En sprøyte kan også brukes.
 • Soppdrepende middel: sopp er opportunistiske mikroorganismer som påvirker frø og frøplanter. Hvis vi vil unngå det, må vi behandle dem med sprøytemiddel eller, hvis det er vår eller høst, med kobber eller svovel. Du kan kjøpe den ved å klikke på.
 • Frø: åpenbart. Vi vil spise mandarin og rense frøene med vann.

Mandarin dyrking

Unge mandarinplanter

Såing

Når vi har alt klart, vil det være på tide å gå videre til den mest underholdende delen: såing. Å ha suksess, Vi vil følge denne enkle trinn for trinn:

 1. Det første vi skal gjøre er å plassere frøene i et glass vann i 24 timer. De som forblir flytende vil bli kastet, da de ikke vil være levedyktige og derfor ikke vil spire.
 2. Etter den tiden vil vi så dem i såbedet vi har valgt, på en dybde på ikke mer enn 1 cm og i en avstand mellom dem på 3-4 cm.
 3. Nå vil vi vanne grundig og suge hele jorden godt.
 4. Til slutt vil vi behandle med soppdrepende middel, slik at vi ikke har problemer med sopp, og vi vil plassere såbedet utenfor, i halvskygge (som har mer lys enn skygge) eller i full sol.

Hvis alt går bra, vil de spire etter en måned eller så.

Krysset av

Plukking er en teknikk som består i å skille nylig spirede frøplanter, kaste dem som har svak vekst, og deretter plante resten i individuelle potter slik at de kan fortsette å vokse. Det skal gjøres snart, tidlig eller midt på våren, når de har nådd en høyde på 5-10cm. Det er ikke praktisk å vente lenger, fordi jo mer de vokser, jo mer vil deres rotsystem utvikle seg og jo vanskeligere blir det å skille dem.

For det, gjør følgende:

 1. Vi vanner såbedet godt og fukter hele jorden.
 2. Vi forbereder den nye gryten, fyller den med universelt dyrkingssubstrat og lager et hull omtrent 6-7 cm dypt i midten.
 3. Vi trekker ut de unge plantene fra såbedet, og er forsiktige med å ikke manipulere røttene for mye.
 4. Svært delikat fjerner vi jorda som fester seg til røttene. For å gjøre det lettere kan vi introdusere rotkulen eller rotbrødet i en beholder med vann.
 5. Vi skiller plantene, løsner røttene og planter dem i de nye pottene, der de må være bare 0,5 cm under kanten.
 6. Vi vanner og plasserer dem i halvskygge.

Transplantasjon eller endelig beplantning til hagen

Mandariner, fruktene av Citrus reticulata

Når røttene har okkupert hele potten og begynner å komme ut gjennom dreneringshullene, må vi ta en beslutning: transplantere dem til en større potte eller plante dem permanent i hagen eller frukthagen. Hvordan gå frem i hvert tilfelle?

Transplantasjon

For å overføre dem til en større gryte, som skal være minst 4-5 cm bredere, de må fjernes forsiktig fra den gamle beholderen og plantes i den nye slik at de er i midten, ca 0,5 cm under kanten.

Vi kan bruke universal dyrkingssubstrat, selv om det også vil anbefales å legge et første lag med leire eller vulkansk leire for å forbedre drenering.

Plantasje

Hvis vi har tenkt å plante den i hagen eller frukthagen vi må gjøre følgende:

 1. Det første og viktigste er å forberede bakken: fjern steinene og gressene, planer det med en rake, legg et 3-4 cm lag med organisk kompost slik at den har flere næringsstoffer og installer vanningssystemet.
 2. Nå må du lage et 50 cm x 50 cm plantehull. Vi synes kanskje det er for stort for en så liten plante, men jo større hullet, jo mer løs jord vil røttene finne og jo raskere vil de begynne å vokse.
 3. Deretter må du blande jorden med 50% universelt voksende substrat og fylle hullet til nødvendig høyde slik at ungtreet kan være 2-3 cm under jordnivået.
 4. Deretter plasseres den i midten, og den er ferdig fylt.
 5. Til slutt blir den vannet.

Hvordan bryr du deg om mandarintreet?

Mandarinblomst

For å ha et vakkert mandarintre, tilbyr vi deg denne pleieguiden:

 • plassering: halvskygge eller full sol.
 • Abonnent: fra andre planteår, om våren og sommeren med lite nitrogengjødsel.
 • Irrigasjon: hyppig. Enten det er i en gryte eller i bakken, må den vannes veldig ofte, slik at jorden ikke tørker helt ut.
 • Beskjæring: sen vinter. Døde, svake eller syke grener må fjernes.
 • Skadedyr: edderkoppmidd, melkeboller, sitrusgraver (Phyllocnistis citrella) og hvitflue, som behandles med spesifikke insektmidler. For å forhindre dem, anbefales det å behandle treet med insektdrepende olje høsten-vinteren, eller å behandle resten av året med neemolje eller kaliumsåpe.
 • Sykdommer: Phytophthora sopp og virus. Soppen kan behandles med systemiske soppdrepende midler og ved å kontrollere risikoen; Dessverre for virus er det ingen effektiv behandling.
 • Rustikk: tåler kulde ned til -4 ° C.

Ha en veldig god beplantning! 🙂