Skip to content

Maple bonsai omsorg

26 de juli de 2021

Siden oppstarten er en av tresortene som er mest brukt i bonsai-teknikken lønnetre. Løvfellende trær med vakker høstfarging som autentiske kunstverk skapes med.

De er veldig motstandsdyktige og tilpasningsdyktige, så det er ikke overraskende at alle elskere av denne verden har den merkelige kopien i samlingen sin. Vi forklarer Maple bonsai omsorg.

Acer rubrum bonsai

Maple trær er hjemmehørende i tempererte regioner rundt om i verden. Det ideelle temperaturområdet er mellom -5 ° minimum og 30 ° C maksimalt. Imidlertid er det arter som Acer rubrum eller Acer opalus som tåler litt mer varme: opptil 37 ° C, så lenge de har nok fuktighet. Uansett, du burde vite det et godt underlag vil gjøre planten mye mer motstandsdyktig værforhold. Når det gjelder lønn, vil et godt substrat være dette: 70% akadama blandet med 30% kiryuzuna.

Disse utrolige plantene må alltid være plassert utenfor, siden de trenger å føle årstidene for å få optimal utvikling og vekst. Derfor, selv om det er vanlig å finne bonsai av Acer palmatum Inne i drivhusene i et barnehage, så snart vi kommer hjem, anbefales det sterkt å sette dem beskyttet mot direkte sol, for eksempel på terrassen, hvor det også vil gi det det orientalske preget som vi liker så godt much.

Trident Maple Bonsai

Som vi har sagt, trenger de høy luftfuktighet. A) Ja, vi vil vanne oftespesielt i sommermånedene. Hyppigheten vil variere i henhold til ulike faktorer: vær, vindintensitet, underlag, plassering …, men generelt vil det være nødvendig å vanne 2-3 ganger i uken fra høst til vår, og om sommeren hver 1-2 dag. Vannet som skal brukes vil helst være regn, men hvis vi ikke får det, fyller vi en bøtte med vann fra springen og lar den hvile over natten, slik at tungmetallene blir liggende inne i beholderen. Et annet alternativ er tilsett noen få dråper sitron eller eddik å senke pH, noe japanske lønn vil sette spesielt pris på.

For å beholde utformingen av treet vårt, kan bli klemt gjennom hele vekstsesongen, slik at de kan vokse mellom 4 og 6 par blad, og fjerne 2. Formasjonsbeskjæringen vil bli utført om høsten eller mot slutten av vinteren når knoppene er i ferd med å våkne.

Liker du lønnbonsai? Har du noen?