Skip to content

Marihøne, alliert med planter

10 de juli de 2021

Det er sant at planter kan påvirkes av mange skadedyr, men det er også sant at de har forskjellige allierte. En av de viktigste er O, en type bille som spiser nøyaktig på et av de mest skadelige insektene: bladlus.

Heldigvis for oss alle, kan vi finne den hvor som helst i verden; faktisk er det mer enn 4500 varianter. Så Hvis du vil vite hvordan du får det til å komme til hagen din, så vil jeg fortelle deg det.

Hvordan er marihøna fysisk?

Marihøna er en type bille

Dette er et insekt hjemmehørende i hele verden; Ikke overraskende lever byttedyret – bladlus eller bladlus – også i alle regioner på planeten, spesielt de med temperert og varmt klima. Men la oss ikke avvike 🙂. Marihøna, også kalt catita, vaquita de San Antón, chinita, coquitos, sanantonito eller San Antonio, det er en bill som er rundt 2 til 5 mm lang.

Utseendet er avrundet, og den kan være rød, gul, brun, krem, … med striper eller prikker. I tillegg har den svarte vinger på begge sider, og to svarte øyne på hodet som gjør at den får et større synsfelt.

Livssyklusen er som følger:

  • Egg: den er gul i fargen, og hunnen plasserer den i grupper på blader eller stilker, alltid nær bladlusene.
  • Larve: dukker opp mer eller mindre en uke etter legging. Den har seks ben, og noen kan være spiny eller vorte, svart med hvite eller oransje flekker.
    Det vil gå gjennom fire trinn før de går videre til neste fase.
  • Pupa: Den er vanligvis oransje og svart i fargen, og kan forveksles med fugleskritt. Den klamrer seg til blader, stilker eller til og med bergarter.
  • Voksen: voksen marihøne kommer ut av puppen, som i utgangspunktet vil ha en gulaktig farge uten å ha definert fargene på arten. Men bare etter noen timer vil du kunne vite hvilken den tilhører.

Hvor lenge varer et marihøne?

Det avhenger av arten, samt klimaet og andre faktorer (bruk av plantevernmidler for eksempel), men generelt bor mellom 2 og 3 år. Jo varmere og tryggere et område, jo lengre blir livet.

Hvor og hvordan lever marihøner?

De holder seg alltid nær byttet sitt, det være seg i plantene, så vel som i plenen. Vi kan også se den under bark, eller i sprekkene der den går om vinteren for å beskytte seg mot kulde.

De liker det varme klimaet best, og det er i de regionene der det er lettere å finne det.

Hva spiser marihøner?

Marihøna er en naturlig fiende av bladlus

De aller fleste arter De spiser på bladlus, melkefugler, midd og fluelarver. Det anslås at en voksen kan spise mer enn tusen eksemplarer om sommeren. Det må også tas i betraktning at en voksen kvinne kan få mer enn en million avkom, en grunn til å betrakte det som et naturlig insektmiddel.

Men ikke, ikke alle er rovdyr. De fra Epilachninae-familien spiser planter, det være seg blader, korn eller frø. De når vanligvis ikke skadedyrskategorien, men når deres naturlige fiender, parasitoidveps, er sjeldne, kan de øke befolkningen drastisk.

Hva er dens naturlige rovdyr?

Sannheten er at de har ganske få, siden det sies at den har en veldig ubehagelig smak. Men fugler, den frosker, den veps, den edderkopper og øyenstikkere Det er dyrene som marihøna ikke vil se.

Hvordan tiltrekke seg marihøner?

Å få dem til å gå til hagen og / eller frukthagen er ikke vanskelig, men det krever å ta noen viktige skritt og beslutninger:

Ting du kan gjøre for å få dem til å gå til hagen din eller frukthagen

Ikke bruk kjemikalier

Selv om det er sant at kjemikalier, når de brukes riktig, er veldig effektive i bekjempelse av skadedyr, bør det ikke glemmes at de også er det de er veldig skadelige for miljøet. For marihøna, så vel som andre gunstige insekter som bier, er de veldig giftige.

Derfor inviterer jeg deg til å bruke økologiske produkter, eller hjemmemedisinene som vi forteller deg i denne lenken.

Planter planter du liker

Kamille er en plante som tiltrekker seg marihøner

Som ringblomster, krysantemum, dill eller kamille. Blomstene, som inneholder mye pollen, vil være et søtt som du ikke vil være i stand til å motstå. Og forresten, vil du ha en mer munter hage 🙂.

Sett opp noen vannsprutere

Foruten mat, trenger marihøner også å drikke. Av denne grunn er det sterkt tilrådelig å sette noen drikkere med rent og rent vann mellom plantene.

Kan ikke tiltrekke dem?

Ikke bekymre deg! I dag det er lett å finne larver eller voksne til salgs i spesialiserte sentre. Prisen er omtrent 30 euro / 50 larver eller cirka 24 euro / 25 voksne marihøner.

Hvordan brukes det til å eliminere skadedyr?

Marihøner er veldig gunstige insekter

For å få det, er det du må gjøre legg den på toppen av plantene som har disse insektene som forårsaker skadedyr, som bladlus og melkeboller. Da er det bare å la naturen gå sin gang 😉.

Og med dette er vi ferdige. Vi håper det har vært nyttig for deg.