Skip to content

Marula (Sclerocarya birrea)

11 de juli de 2021

I dag kommer vi for å snakke om et tre hvis frukt er kjent og innfødt til savannene i Sør-Afrika. Er om marulaen. Det er et eviggrønt tre med middels størrelse hvis vitenskapelige navn er Sclerocarya birrea. Oljen som kan fås fra fruktene er mye brukt i kosmetikk til produksjon av leppestift og noen makeupartister.

I denne artikkelen vil du lære om egenskapene til denne planten og egenskapene den har. Vil du vite mer om henne? Fortsett å lese for å vite mer.

Hovedtrekkene

Frukt av Sclerocarya birrea

Marulaen er preget av å ha en enkelt, ganske fremhevet koffert og en krone med grønne blader. Hvis den utvikler seg i god stand, den kan nå omtrent 10 meter i høyden. For at den skal nå denne størrelsen, er miljøforholdene som må oppfylles lave høyder og åpne gressletter, typisk for den afrikanske savannen.

I sin biologi kan vi se at det er en plante som har både hann- og hunnblomster. Dette er grunnen til at det i samme frukthage som dette treet blir plantet, vil være nødvendig å plante både kvinnelige og mannlige prøver slik at de kan bære frukten. Disse kan være både ovale og kuleformede. Massen er ganske saftig med en søt smak og et kjent frø. for bruk i mange likører som produseres ved gjæring av saften.

Når det gjelder distribusjonsområdet, kan vi se en større konsentrasjon av marula i byen Bantu, da den er et viktig element i dietten til innbyggerne.

Bruk av marula

Interiør av marula frukt

La oss nå analysere fruktens egenskaper og bruksområder:

  • Marula frø inneholder mye protein og sunt fett. Ved å spise dem kan det minne deg om smaken av valnøtter, og det er derfor et godt matalternativ å introdusere i dietten.
  • Den mest kjente brennevin som markedsføres med saften av disse fruktene er Amarula.
  • Marula olje er laget av kjernen av frøet og brukes til å lage kosmetikk, blant hvilke vi finner en god antioksidantbeskytter av huden.
  • Trebark det er ganske nyttig å behandle symptomene på malariaprofylakse.
  • Den kan brukes til å lage etanolbrensel.
  • Det er ganske nyttig for personer som lider av dårlig fordøyelse. For å eliminere smerte og symptomer er det best å lage en te med bladene på dette treet.
  • Det brukes ikke bare av mennesker og til kommersielle formål, men det er det en god kilde til rik mat for forskjellige dyr av det sørlige Afrika.
  • Som en kuriositet, hvis frukten er gjæret, kan den forårsake rus hos dyr som spiser den for mye. Dette skyldes alkoholen som frigjøres når gjæringsprosessen finner sted.

Spiring av Sclerocarya birrea

Kjennetegn ved fruktene av marulaen

Slik at denne arten kan spire fra frøet trenger ganske mye varme. Derfor er den beste tiden på året å så den om sommeren. Frøet har et ganske hardt skall. Hvis vi vil så, må vi åpne dette skallet for å fjerne kjernen, det er det vi vil så.

Det første du må gjøre for å fjerne kjernen er å bruke en liten sag eller pusse frøet til det kan åpnes. Når vi har funnet to små åpninger, må vi være forsiktige med hver enkelt, fordi det vil gi opphav til et annet, finere brunt skall. Dette er skallet vi skal så, og det må derfor utvises ekstrem forsiktighet for ikke å skade det.

For å så det må vi introdusere halvparten av frøet på siden som er finere eller mer peket oppover. Selv om det trenger høye temperaturer for spiring, må det alltid holdes fuktig. Den ideelle temperaturen for spiring Det er i området fra 28 til 35 grader.

Hvis denne såingsmetoden er gjort riktig, vil den på bare to uker spire.

Krav til dyrking

Sclerocarya birrea-kultur

Dette treet har noen optimale krav som må oppfylles for at dets utvikling og vekst skal være optimal. Det første du bør vurdere er fuktighet. Ikke for det faktum at det sprer seg gjennom savannen trenger det ikke. Tiden i syklusen din der du trenger det mest er spiring. Når den er mer utviklet, er den optimale luftfuktigheten middels.

Vi har sett spiringstemperaturer for å være ganske høye, men når den først har utviklet seg, er den helt tolerant et område mellom 10 og 30 grader. Disse temperaturene er typiske for et tropisk klima. Selvfølgelig tåler den ikke frost, så det er vanskeligere å ha den i klima som ikke er så varme som den tropiske.

Når det gjelder plasseringen, trenger å være i full sol. Du må tenke at hvis dets naturlige habitat er savannen, er den i en posisjon med direkte sol til enhver tid. For gulvet, det mest anbefalte det er en overflate som kan holde på vann, men med god drenering. Akkurat som det trenger vann for å holde det fuktig, kan det ikke overdrive det hvis det blir pøl eller jorda ikke drenerer godt. Hvis underlaget der vi plasserer det ikke har nok lufting, er det best å tilsette perlit, torv eller sand.

Det er ikke en plante som er krevende med vanning, men da den trenger middels fuktighet og å være på steder med høye temperaturer, det er best å vanne regelmessig annenhver tredje dag. Hvis du vil plante utendørs og i noe kaldere klima, må du beskytte dem om vinteren de første leveårene enda mer enn normalt.

Marula olje bruker

tradisjonell bruk av Sclerocarya birrea

Oljen har tradisjonelt blitt brukt i varm og kald mat. Den har blitt brukt til steking, dressinger og produksjon av andre krydder, avhengig av smaken til hver enkelt.

Som vi har nevnt tidligere, er en av de mest moderne hovedbrukene for skape kosmetikk og hudpleie. Det er perfekt for å lage hudbeskyttelseskremer mot alle slags miljøtilstander, og for babyer er det viktig.

Som en kuriositet var hygiene med marulaolje i mange områder i Afrika foretrukket fremfor vann.

Jeg håper at med denne informasjonen vil du lære mer om disse fruktene og deres nytte.