Skip to content

Møt det nysgjerrige fiskehale palmetreet

25 de juli de 2021

De fishtail palmetre det er en av de mest nysgjerrige plantene i hele palmen. Bladene minner veldig om halene på fisken, som det vanlige navnet kommer fra, men også når frukten er moden, dør planten. Dette er noe typisk for monocarpics, hvis blomsterstand er veldig spektakulær.

Den tilhører den botaniske slekten Caryota, og er en plante som fortsatt sjelden ses i hager. Men sannheten er at den er veldig, veldig interessant. La oss få vite hvorfor.

Fishtail palmetre, unike planter for hagen

Caryota urens

Caryota er hjemmehørende i Asia. Sakte voksende, de har en enkelt koffert, og de kan måle opptil 12 meter i høyden. Bladene er tosidige, fiskehaleformede, opptil 7 meter lange. Stammen er robust, hvitaktig i farge, med en maksimal tykkelse på 40 cm i diameter. De er enestående planter, det vil si at det er hann- og hunnprøver. Blomstene ser ut til å være fordelt i hengende blomsterstander, og frukten er rund, 1,5 mm i diameter, rød når den er moden.

Det er totalt 13 arter, som er den enkleste å skaffe Caryota urens, Caryota mitis og noe mindre Caryota himalaya. Alle tre er gode forslag for utforming av varm tempererte hager, med temperaturer opp til -2 ° C, spesielt C. himalaya.

Fishtail palm tree care

Stump caryota

Vil du ha en hjemme? Dette er hva du trenger for å se pent ut:

  • Plassering: halvskygge, beskyttet mot direkte sol.
  • Til vanlig: foretrekker rik og godt drenert, men kan motstå kalkstein og sand.
  • Irrigasjon: På våren og sommeren anbefales det å vanne den hver 3-4 dager, resten av året vil vi redusere frekvensen, og vi vil vanne en gang i uken.
  • Sende: Det anbefales å gjødsle med en bestemt gjødsel for palmer, eller å kombinere flytende organisk gjødsel, for eksempel guano, algeekstrakt eller humus, og administrere den ene måneden og den neste.
  • Transplantasjon: Hvis du vil ha den i en gryte, blir den transplantert hvert annet år, om våren, ved hjelp av et substrat bestående av 50% svart torv, 30% perlit og 20% ​​kokosfiber.
  • Reproduksjon: av frø, ved en temperatur på 20-25 ° C. De kan sås direkte i en såbed ved hjelp av vermikulitt. Om bare to måneder vil du ha din lille Caryota 🙂.

Kjente du fiskehale palmetreet?