Skip to content

Myter og sannheter om vekst av planter

21 de juli de 2021

Selv om flere og flere vet at uten planter kunne vi ikke eksistere, er virkeligheten at det i dag ser ut til at det er de som ikke stoler helt på dem.

Og det er at selv i XXI århundre er det flere myter og sannheter om dyrking av planter som får oss til å se at vi absolutt ikke kjenner dem nok ennå. Vil du vite hva de er?

Uten planter ville det ikke være regn

Blomst med vann

Dette er et faktum. Planter avgir ikke bare vanndamp ut i atmosfæren, som ender opp med å kondensere for å danne skyer som reflekterer mye av solvarmen som returneres til rommet, men også i bladene deres er det milliarder bakterier (kalt aerobakterier).) Som også kan stige opp til himmelen takket være vinden og at de klarer å få vannet til å falle.

Det er bedre å bruke syntetiske (kjemiske) produkter enn naturlige

Kjemisk gjødsel for planter

Avhenger. Planter trenger ikke syntetiske stoffer, men vi trenger dem for å få et raskt resultat (eliminering av skadedyr, raskere vekst, høyere fruktproduksjon eller hva som helst). Misbruk av disse produktene vil svekke plantene, og kan til og med føre til at vi mister dem. For å unngå dette, må vi alltid lese etikettene og følge indikasjonene som er spesifisert på beholderen.

Det er viktig å studere et kurs for å lære hagearbeid

Hage med lave planter

Nei. Et rungende nei. I den verden vi lever i har vi blitt fortalt ad nauseam at uten kurs kan du ikke gjøre noe, kan du ikke være noen. Men hagearbeid er en kunst som har blitt praktisert i århundrer. Planter forstår ikke vitenskapelige navn, men den omsorgen de får, og det læres ikke på noen skole. Hvorfor? For til slutt innser du at hvert eksemplar har sine egne behov, hver av dem er en egen verden som må være kjent og ivaretatt.

Takket være kursene kan du selvfølgelig lære mye, i tillegg til at vi kan ha en kvalifisert jobb som vi liker, men Det vil være opplevelsen og fremfor alt kjærligheten til fansen som skiller en god gartner fra en annen som ikke er så mye.

Enhver plante vokser godt hvor som helst

Ung avokado i gryte

Det er ikke noe som blir sagt, men noen ganger ser det ut til at det er tenkt, hvilket det er en veldig stor feil. Hver plante har, som vi sa tidligere, sine behov. Noen motstår frost godt, men det er andre som er fra varmt klima. Hvis vi vil ha en vakker hage eller balkong, må vi velge de plantene som tilpasser seg forholdene i vårt område.

Mono-avlinger er mer lønnsomme

Bi som pollinerer en blomst

Kanskje det første året ja, men fra det andre vil situasjonen helt sikkert endre seg. Mono-avlinger eliminerer bidraget fra næringsstoffer fra mangfoldet av arter, både planter og dyr og insekter. Hvis vi vil ha et større antall frukt eller at disse plantene tjener oss til noe, må vi inkludere andre, for eksempel belgfrukter som gir nitrogen, eller noen som har prangende blomster som tiltrekker seg bier, for eksempel tusenfryd.

Hvis trær plantes, forhindres jorderosjon

Prunus dulcis, det vitenskapelige navnet på mandeltreet.

Ja, definitivt. Trær og alle typer planter. Hvis vi bor i et område der det nesten ikke regner og det også er sterk isolasjon, er det veldig viktig å skaffe arter som er motstandsdyktige mot disse forholdene som gjør at vi kan ha en vakker hage. Eksempler? Det er ganske mange: johannesbrødtrær, granatepler, fikentrær, mandeltrær, gress osv.

Kjenner du andre myter og sannheter om planter?