Skip to content

Når beskæres mandeltrær

4 de juli de 2021

De mandel Det er et av de mest elskede frukttrær: dets utrolige motstand mot tørke og de vakre blomstene som dekker det nesten helt, i tillegg til deilige fruktene, gjør det til et frukttre som praktisk talt alle som lever i et mer eller mindre varmt klima, benytt anledningen til å plante en … eller flere. Selv om det er et tre som krever lite vedlikehold når det er etablert (noe du vil oppnå på bare et år), må du innimellom trimme grenene: ikke bare for å få det til å se vakrere ut, men også for å gjøre det lettere for deg. mye lettere å nå sine deilige mandler. Oppdage når beskjæres mandeltrærne.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg når mandeltrærne beskjæres og hvordan du skal gjøre det.

Hovedegenskapene til mandeltreet

beskjæring av mandeltreet

Mandeltreet, hvis vitenskapelige navn er Prunus dulcis, er et av frukttrærne som vokser best i kalkholdig, leireholdig jord. Den når en høyde på ca 5 m, selv om den kan være høyere hvis den får vokse alene. I dyrking holdes de vanligvis i en høyde på 4 meter, da gartneren eller gartneren kan sikre at han kan samle alle mandlene fra treet. Men, Når beskjæres mandeltrærne?

Siden det er et løvtre, noe som betyr at det går tom for dem om høsten til våren, anbefales det å beskjære det i løpet av disse månedene, bortsett fra midt på vinteren, helst etter at bladene har falt, eller før la den gjenoppta veksten. Det er imidlertid et problem: været.

Som du kanskje allerede har lagt merke til, endrer klimaet seg. Vintrene blir kortere og kortere, somrene ser ut til å «bli» med høsten … Uansett. Alt dette påvirker planter direkte: i vekst, i hvile … Så hvordan kan jeg vite når er den beste tiden å beskjære et mandeltre?

Vel, vi kjenner teorien: om høsten eller sen vinter. Men noen ganger beskjærer du i februar (hvis du er på den nordlige halvkule) fordi blomstene allerede begynner å dukke opp og en kald bølge kommer etter en uke og skader planten (ikke alvorlig). Hva skal jeg gjøre i disse tilfellene? For øyeblikket anbefaler jeg deg Du kan umiddelbart la bladene ha falt, eller hvis du vil vente, gjør det om våren etter at risikoen for frost har gått. På den måten kan du bli tvunget til å beskjære i mars, men da vil mandeltreet i det minste ikke lide betydelig skade.

Når beskæres mandeltrær

når mandeltrærene beskjæres

Vi vet at hver tretype har spesifikke egenskaper som vi må ta hensyn til for å få mest mulig ut av fruktproduksjonen. Disse forholdene er det som gjør mandeltreet til et høyt produsert tre i Spania, og det er dyrkings- og beskjæringsspesialister som de har perfeksjonert teknikkene for å kunne øke produksjonen. Å vite når mandeltrærne beskjæres er av avgjørende betydning i hele mandeldyrkningsprosessen. Avhengig av hvilken type beskjæring og det er og tidspunktet på året det er valgt vel eller ikke, kan produksjonen ytterligere optimaliseres og sunne trær med mandler kan sees.

Beskjæring er nødvendig i alle tilfeller, siden det ikke bare er en nødvendighet fra produksjonssynet, men det er også en gunstig aktivitet for disse trærnes helse. Og det er at når mandeltrær beskjæres, elimineres for store forgreninger og retningen på veksten av grenene korrigeres for å gi en ny mulighet til å vokse på en balansert måte.

Forbedringen i kvaliteten og kvantiteten på produksjonen er en direkte konsekvens av mandeltrærnes gode tilstand. Vi skal se hva som er forskjellige typer beskjæring som mandeltreet har.

Typer beskjæring

dannelse av mandeltreet

Det er i utgangspunktet 4 typer beskjæring som brukes i mandeltreet. Hver og en av dem har et annet mål, og de finner sted på en annen tid på året. Vi skal se hva de forskjellige typer beskjæring er, og når mandeltrær beskjæres.

Når beskjæres mandeltrær?: Formasjonsbeskjæring

Det er en som gjøres når treet er ungt, og du vil at det skal ta en bestemt form for å vokse på en balansert måte. Takket være denne beskjæringen senere du kan plukke mandlene lettere. Veksten må være godt kontrollert de første årene for at denne tilnærmingen skal være riktig. Mer eller mindre er det de første 4 sesongene at denne typen beskjæring må utføres for å hjelpe treet til å få en jevn struktur og ha sunne grener.

Fruktende beskjæring

Når de har passert de første 4 sesongene, må treet endres. Hvert år må suger og utvidelser fjernes og de døde eller svake grenene fjernes slik at resten av de sunne grenene kan fortsette å vokse som en kraft. Det må utvises forsiktighet for å opprettholde balansen i hele treet. Hovedmålet er å kunne utvide produktiviteten og at grenene ikke lider.

Restaurering beskjæring

Det er den som prøver å gjenopprette styrken til mandeltreet. Vi vet at mandeltreet mister styrken og grenene blir eldre med tiden. Beskjæring av restaurering prøver å starte produksjonssyklusen på nytt og øke generasjonen av kvalitetsmandler. Denne beskjæringen brukes mer til de syke eller sunne trærne som allerede er i en aldringsperiode. Hvis treet har for tykke grener og de allerede er i tilbakegang du må gjøre en veldig aggressiv beskjæring. Problemet med denne typen aggressiv beskjæring er at treet kan ende opp med å dø.

Beskjæring i grønt

Denne typen beskjæring utføres etter blomstringsprosessen og samlingen av frukten. Skudd tynnes vanligvis ut, og de fleste nye skudd fjernes for å unngå overdreven forgrening.

Hva er beskjæringssesongen for mandeltreet?

La oss se hvilken årstid det er best å vite når mandeltrærne beskjæres. Det er nødvendig å dra nytte av øyeblikkene der mandeltreet ikke er i vegetativ vekst eller blomstringsprosess for å utføre beskjæringen. Vi vet at resten av mandeltreet sammenfaller med begynnelsen av høsten eller slutten av vinteren. På denne måten sørger bonden for at mandeltreet ikke lider av frost som kan skade deg.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om når mandeltrær beskjæres og hvordan du gjør det.