Skip to content

Når beskjæres en bonsai?

2 de juli de 2021

En bonsai er et tre som, i tillegg til å vokse og bo på et brett, blir jobbet gjennom hele året for å opprettholde en definert stil og form. For å gjøre dette må bonsaisten eller hans vaktmester beskjære den fra tid til annen, siden ellers vil røttene, spesielt den svingbare, bokstavelig talt trekke den ut av beholderen. De fleste vet ikke når de skal beskjære bonsai.

Planten har røttene den trenger, ikke mer, ikke mindre. Jo flere grener du har, jo mer trenger du, så rotsystemet ditt blir større. Derfor er det veldig viktig å holde veksten kontrollert. Derfor, i denne artikkelen la oss fortelle deg når du skal beskjære en bonsai og hvilke aspekter du bør ta i betraktning for optimal vekst.

Aspekter å vurdere

Trær har apikal vekst

Før du kjenner til teknikkene og når du skal beskjære en bonsai, må vi gjennomgå noen konsepter om grunnleggende vekst av denne typen trær. På denne måten kan vi forstå mye bedre hvordan du beskjærer en bonsai. De fleste trær har en naturlig tendens til å konsentrere det meste av veksten på toppen og ytterkanten av planten.. På denne måten kalles dette vekstmønsteret apikal dominans. Det er en naturlig mekanisme som oppfordrer trær til å vokse seg høyere og høyere for å unngå å bli skyggelagt av andre større trær.

Det er en slags naturlig konkurranse om en veldig verdifull ressurs som sollys. På grunn av dominans er veksten til vital, trær har forsterket vekst på grenene og på ytterkantene. På den annen side har vi den noe lavere veksten av grenene inne i treet og de nedre som til slutt dør.

Da finner vi en klar forskjell mellom veksten av treets apikale sone og en mindre del av den indre sonen. Disse to effektene er uønskede for vedlikehold av bonsai-trær, siden design og opplæring må tas i betraktning når du har dem. Dette er når spørsmålet om når du skal beskjære en bonsai kommer inn. Det må vi vite beskjæring er en viktig del av det generelle designet. Dette gjøres ved å beskjære litt mer grundig de øvre og ytre delene av et tre. Takket være dette kan innendørsområdet vokse litt mer.

Når skal du beskjære en bonsai: typer beskjæring

Det er flere typer beskjæring for en bonsai, og avhengig av hvilken type beskjæring det gjøres på en eller annen del av året. La oss se hva som er de viktigste beskjæringene som finnes for bonsai.

Vedlikeholdsbeskjæring eller klemming

Spenningen gjøres hele året til bonsai

Det er viktig å klemme på en bonsai for å kunne opprettholde formen på treet som det kommer fra basen, med en definert eller forhåndsdefinert stil. For å gjøre denne klemmen, trenger vi bare å kutte den delen av den lengste langsgående veksten av de grenene som har forlatt bladets fullstendige profil. Du kan bruke skarpe saks. Ikke vær redd for å klype bonsai siden den er viktig i vedlikeholdet. Spesielt er det nødvendig å angripe de ytre delene av grenene for det som ble nevnt i begynnelsen av artikkelen. Den øvre delen av treet er den som vokser mest på grunn av en naturlig tendens. Ikke nøl med å klemme disse delene.

På denne måten kan treet stimuleres til å fordele all sin kraft, og oppnå en mer jevn vekst over tid. Dette er hvordan bonsai er laget for å utvikle tett løvverk. I motsetning til hva som skjer med løvtrær, blir pinjetrær og bartrær vanligvis klemt med fingrene på hendene. Selv om saks kan brukes, bør de ikke brukes til å beskjære bonsai som om det var en hekk. Bladene skal ikke kuttes, ellers blir kuttene brune. For å oppnå dette må skuddspissene gripes med pekefingeren og tommelen og plukkes forsiktig på det svakeste punktet. Takket være dette vises vanligvis ikke den brune fargen.

Når er laget? en lang hele året. Saks kan brukes, men når det gjelder bartrær, er det bedre å gjøre det med fingrene, siden vi bare trenger å fjerne de nyeste skuddene. Med dette klarer vi å stilisere treet og opprettholde det grunnleggende designet. I tillegg oppnår vi at treet kan få bedre helse og ikke blir overbelastet med overdreven vekst av bladene.

Forming eller trening beskjæring

Målet med denne beskjæringen er å forme den fremtidige Bonsai. Det er vanskeligst, siden det er nødvendig å bestemme hvilke grener som er nødvendige og hvilke som må fjernes. Når du er i tvil, må du observere planten, se på stammen, bevegelsen den har, hvis den vokser mer loddrett eller hvis det tvert imot ser ut til at grenene vil berøre bakken.

Formasjon beskjæring må gjøres sen høst tidlig på våren, tar hensyn til noen ting slik at arbeidet er utmerket:

  • De grenene som vokser fremover må fjernes, spesielt de som skjuler bagasjerommet.
  • Hvis det er to grener som vokser mer eller mindre i samme høyde, må en fjernes.
  • De grenene som har vokst for mye, må beskjæres.
  • Grener som gir unaturlige vendinger må elimineres.

Du kan beskjære bonsai med saks

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om når du skal beskjære bonsai og hva som er de viktigste teknikkene for å gjøre det.