Skip to content

Når blomstrer mandeltreet

21 de juli de 2021

De dyrking av visse planter De tillater å levere litt det brede markedet med mat, medisiner eller rett og slett råvarer til artikler.

Mange er avhengige av forkunnskaper for riktig planting og stell, samt om hvordan man får tak i det som er ønsket. I dette tilfellet refererer vi til det verdensberømte mandeltreet, dette treet er anerkjent for sitt interessant bestøvningsprosess, blomstring og dens ledende rolle i historien om store begivenheter i menneskeheten.

Mandeltreet tilbyr et stort utvalg av nyttige egenskaper for det nåværende markedet

Dette anlegget tilbyr mye og opprettholder lett et rådende marked for produkter avledet av oljene, frukt og til og med barken.

Mange er nøttene som brukes til uendelig mange ting, fra medisiner til gastronomisk sektor, siden de opprettholder visse egenskaper og smaker avhengig av dets voksende klima eller dets forhold, spesielt når det gjelder mandeltreet, som er en plante som stammer fra et land med et veldig tørt og ørkenklima (dagens Syria, Persia og Palestina).

Det tilbyr et bredt utvalg av nyttige eiendommer for dagens marked uten frykt for krevende forhold for dyrking og det er at gitt den allsidigheten som denne typen planter presenterer med hensyn til middelhavsklima, har det vært mulig å utnytte potensialet til å etablere et veldig godt assortert marked med produkter som stammer fra denne planten, for eksempel for helsen til hud eller for visse overfladiske behandlinger), i kjemi for å lage visse medisiner gitt deres betennelsesdempende og antiseptiske egenskaper, så vel som for den gastronomiske sektoren på grunn av sin veldig treaktige og myke smak for å lage desserter (som for det meste er karakteristiske for jul på grunn av blomstringssesongen).

Å vite i dybden om prosessen som mandeltreet må gjennomgå for å være kommersielt akseptabelt krever å fordype seg i et mye mer vitenskapelig opplegg, så det er bare nok å forklare litt om ting som har gjort denne planten til den den er i dag.

Bruk som er gitt til mandeltreet

Mange av markedene som handler med produkter av denne opprinnelsen (siden du til å begynne med må du snakke om opprinnelse til kommersiell bruk av dette), er det opptegnelser om ankomsten av dette anlegget til landområder i Middelhavet under varigheten av

Grekerne for territoriet, selv om dets kommersielle massifisering ikke var før på slutten av 1700-tallet, og alt takket være oppdagelsene av datidens botanikk og medisin.

Temaet på medisinsk mandel har et stort bidrag med hensyn til denne saken, siden denne planten er antitoksisk, hypotensiv og hepatobeskyttende.

Det tilbyr også noen egenskaper som gir et godt dermatologisk nivå, så vel som kan brukes som et avføringsmiddel, betennelsesdempende, helbredende og krampeløsende (olje av den bitre varianten).

Melken eller oljen ekstrahert fra den samme mandelen er en viktig komponent for produksjon av personlig pleie og hygieneprodukter. Selv om vurderer at den mest brukte for disse formålene er bitter mandel som er mer motstandsdyktig og rik på næringsstoffer for denne typen applikasjoner.

Du burde vite at Bitter mandel Det er en type mandeltre som har mye bedre sjanse for å overleve klimatiske endringer eller de mest ugunstige forholdene for vekst (middelhavsklimaet). Denne podingsprosessen er for det meste basert på hensynet til visse arter, slik at den kan ha gode resultater.

Vi må også si at det med tiden har vært mulig å forstå at mandeltreet har tilpasset seg perfekt til klimaet siden en av de beste mandlene er spansk.

Blomstertype og reproduksjon

Blomstertype og reproduksjon

Blomstene på mandeltreet er hermafroditter og monoecious, siden de har androceous og gynekologiske i samme blomst og begge kjønn faller sammen i samme individ.

Blomsterstanden er rasemose og drueformet, det vil si pediklene er ordnet langs en akse. De er blomster som presenterer homologe biter på samme nivå av blomsteraksen, med to symmetriplan og med kalyx og corolla godt differensiert, som de er aktinomorfe og heteroklitiske sykliske blomster for.

De har en ganske godt utviklet perianth sammensatt av en kopp og kjerolla. Kalken består av fem røde kelkblad sveiset sammen; Corolla, som er dialysert, har fem gratis kronblader like hverandre, symmetrisk ordnet på en veldig vanlig måte, hvite eller blekrosa i fargen og sveiset bare i bunnen.

Androceusa er dannet av alle mannlige organer i blomsten som kalles stamens. Disse er dannet av en filament og en anther som er dannet av to teak. I hvert teak er det to pollensekker på stedet der pollenkornene ligger.