Skip to content

Når er det nødvendig å beskytte plantene?

24 de juli de 2021

Det er en serie planter som på grunn av ungdommen, vekstraten og / eller mengden frukt de produserer, trenger en veiledning for ikke å ende opp med ødelagte stilker.. Vi kjenner denne støtten som veileder, siden, som en menneskelig veileder som veileder et barn, hjelper disse pinnene grønnsakene til å utvikle seg bedre.

Foreløpig kan vi også finne veiledere for planter som ikke bare oppfyller sin funksjon, men også er dekorert med figurer av soler eller insekter som sommerfugler i den ene enden for å få dem til å se mye vakrere ut. Men, Når skal verger plasseres?

Hvilke planter trenger støtte eller guide?

Veiledere for tomatplanter

Planteinnsatser, uavhengig av design, er laget av og for å veilede plantevesener i nød. Det er noen som er mer passende å plassere i potter, som er plastene eller stålene som også er dekket av plast, vanligvis grønne i fargen; og det er andre som er designet for å bli introdusert i jorden, for eksempel de som er laget av tre eller jern.

Som vi nevnte, kan vi ikke legge dem på dem alle, men bare på de plantene som virkelig trenger det:

  • Hagebruk: tomatplanter, paprika, agurk, gresskar.
  • Klatreplanter: alle trenger støtte for å kunne klatre.
  • Trær og palmer: hvis de blir plantet på land, anbefales det at de har en veileder i løpet av det første året, slik at de ikke har problemer hvis det blåser veldig sterkt.
  • Planter som har vokst på jakt etter lys: Når stenglene vokser på denne måten (forlenges) for å fange mer lys. Ved å gjøre det blir de svake og kan falle under egen vekt. For å hjelpe disse plantene er det nødvendig å plassere en veileder på dem og plassere dem i et område der de er mer utsatt for solkongen.

Hvordan plassere en veileder?

Bougainvillea med lilla blomster

Å sette inn en veileder riktig er like viktig som at materialet den er laget med tåler vinden som kan blåse i vårt område. Vi bør ikke plassere den for nær stammen, siden det ikke gir nok plass til å vokse. Avstanden fra veilederen til kofferten vil avhenge av størrelsen på selve planten.

Som vanlig, De som skal være høye (trær, palmer, vinstokker osv.), Veilederen er plassert ca 5-10 cm fra hovedstammen; På den annen side, hvis de er hagebrukplanter, plasseres de i en avstand på 2-3 cm. Når plantene har fått fasthet og ikke «vokser sidelengs», kan vi fjerne den så lenge de ikke er hagebruk, siden de trenger det gjennom hele sesongen.

Dybden der vi setter den i bakken vil også avhenge av vinden som blåser i området. Jo mer intens det er, jo dypere må det være.

Har det vært nyttig for deg?