Skip to content

Når høstes appelsinene

5 de juli de 2021

Liker du appelsiner? I så fall, og hvis du også har en hage eller en uteplass (eller kanskje en balkong), har du et tre av arten som produserer dem, ikke sant?

Og det er at dette frukttreet, bortsett fra at vi kan smake på fruktene, også er veldig dekorativt fordi det om våren er små, aromatiske og dyrebare hvite blomster som spirer, og som om det ikke var nok, gir det en veldig behagelig nyanse.

Appelsiner høstkalender

Appelsiner smaker søtt

For ikke å nevne det det er en plante som har en super behagelig lukt av bladene som perfekt kan forbedre miljøet avhengig av størrelsen eller mengden av oransje planter.

Men spørsmålet som sikkert hjemsøker hodet ditt er: Når høstes virkelig appelsiner? I supermarkeder, grønnsakshandlere og andre er det hver dag i året til salgs: er det at dette frukttreet produserer frukt de tolv månedene av året?

Sannheten er at nei. Hvert utvalg av appelsintre (Washington Navel, Navel, Navel Lane Late og Navel Late er de mest solgte i Spania), og fruktene blir modne i forskjellige måneder av året.

Så det, innsamlingsplanen her i landet er som følger:

  • Washington Navel: den brukes både til juice og til å konsumere fersk. Den høstes fra desember til mars.
  • Navle: den brukes til fersk forbruk. Den høstes fra februar til mai.
  • Navel Lane Late og Navel Late: de brukes hovedsakelig til fersk forbruk, men de er også gyldige til å lage juice. De samles inn fra mars / april til juni / juli.

Og resten av året? Appelsiner som selges resten av året, det vil si fra mer eller mindre august / september til januar De kan komme fra et drivhus eller i det minste fra veldig kontrollerte områder.

Det betyr ikke at de ikke er like gode som de sesongbaserte.Det er rett og slett at mennesker har gjort alt i deres makt for å sikre en konstant tilførsel av appelsiner til markedet.

Men på privat nivå er dette på hjemmemarked, det er interessant å respektere treets sykluser og ta vare på det slik at når tiden hans kommer, kan han produsere alle appelsinene han har å produsere.

Men kom igjen, sikkert denne informasjonen for øyeblikket er ikke helt nyttig, eller i det minste for fullstendig.

Vi har tenkt på det, og det er derfor vi vil være enda mer spesifikke i denne forbindelse, fordi vi vet at du muligens vil gjøre appelsinplukking uten å skade planten.

For selv om du ikke tror det, fjerning av frukt fra et appelsintre på feil dag eller årstid kan skape forstyrrelser i planten til det punktet å produsere like mye appelsiner.

Eller som om det ikke var nok, at den oransje utviklingsprosessen tar lengre tid enn vanlig.

Når skal appelsiner plukkes?

Som du kan forstå, du kan ikke ha et appelsintre og gå og ta fruktene fra det akkurat sånn. Det er faktorer du må ta i betraktning når du fjerner frukt.

Et eksempel på dette er klimaet og området der du er, selv om dette ikke er et stort problem mesteparten av tiden. På den annen side, hvis du har til hensikt å samle appelsiner til salgs, må du ta hensyn til følgende:

Hvis du vil at de høstede appelsinene skal smake utrolig og ikke være som de appelsinene som smaker veldig sure, du må ledes hovedsakelig av fargen på appelsinen du skal fjerne fra planten.

Dette rådet er selvsagt ikke sant mange ganger, siden hvis du går i en gulaktig farge, får du kanskje ikke det du vil ha.

Avhengig av art er det mulig å fjerne frukten når den har fått en god størrelse, og at den er myk med fingrene presset mot den.

Det er derfor en gulaktig eller oransje farge ikke alltid er det beste alternativet siden det er appelsiner med hud som er grønn og inni er de helt modne. Så du må være klar over det.

Det andre faktum at ja Det er helt pålitelig når du lager en samling, det er takket være smaken. De aller fleste av tiden appelsiner blir plukket, spiser noen mennesker dem umiddelbart.

Mest sannsynlig når de gjør dette, er ikke smaken det de forventet. Dette kan skyldes at appelsinen ennå ikke har modnet helt, og den eneste måten å oppnå modningen etter å ha fjernet den fra grenene, er å ta bare en av dem, skrelle eller kutte den og deretter smake på den.

Hvis du når du smaker på det, merker at smaken er behagelig og bitter, betyr det at de fleste appelsiner som finnes på planten, er på samme modenhetspunkt som den du nettopp plukket.

Nøklene til en effektiv appelsinplukking

Appelsintreet er et tre som bærer mange frukter

Det du leste til for noen øyeblikk siden, var litt generell informasjon som du kanskje eller ikke tar i betraktning. Men hvis du vil ha noe mer spesifikt og gjøre samlingen som om den var en profesjonell, må du lese disse tastene som vi har forberedt for deg. Det er bare 5 nøkler som vil hjelpe deg i denne forbindelse og unngå å fjerne appelsiner som ennå ikke har modnet fra planten.

Unngå å samle frukt som er våt eller fuktig

Det virker som noe som ikke gir mye mening for mange, men i tilfelle appelsiner er dette viktig.

Årsaken er fordi det i seg selv er en «tørr» frukt, eller i det minste må den være på utsiden av den slik at den kan samles uten problemer. Så Det viktigste er å sørge for at skinnet til appelsinen du skal fjerne ikke har spor av vann eller fuktighet.

Derfor, du må unngå å plukke appelsiner etter at det har regnet eller i regntider. I disse tider er det vanligvis mye fuktighet i miljøet, og muligens får appelsinen en del av den.

Nå, i dette aspektet må du bekrefte at den nedre delen av appelsinen er tørr. I så fall kan du gå videre til samlingen. Selv om det beste og mest tilrådelige er å høste fruktene som er lenger opp i planten eller i det minste de som er lenger utover.

Bruk tang eller lignende skjæreverktøy

I prosessen med å høste appelsiner er det en prosess eller betegnelse som er kjent som flislegging av appelsiner. Dette betyr at Du må kutte grenene som appelsinen du skal fjerne fra planten harEnten bruker du en beskjæringssaks eller en spesiell tang som brukes til sitrusplanter.

Nå lurer du kanskje på hvorfor du må gjøre dette. Vet at det er viktig å gjøre det og selv om samlingen ved å trekke er den vanligste. Men dette anbefales ikke, siden det ender med å skade en del av den fysiske integriteten til planten, og det minste du vil ha, er at den skal lide og appelsintreet tørker ut.

Det hender at når du trekker en appelsin uten å vite det, det opprettes et svakt punkt i planten som kan bli en start av råte, for ikke å nevne det faktum at utseendet til sopp er veldig sannsynlig.

Så det beste og mest anbefalte er å kutte bare grenen eller delen der frukten som skal samles, ligger.

Ikke velg appelsiner som er på bakken

All høsting må skje direkte fra planten, så ikke vent til appelsinen er helt moden og til den faller til bakken fordi den ikke anbefales.

Årsaken bak dette er at når frukten faller ned fra treet, får den en stor påvirkning som kan forårsake fysisk skade. På samme måten, Du må unngå så mye som mulig å måtte samle appelsiner som av en eller annen grunn er spist eller fysisk endret av dyr.

Så det er bra å først inspisere frukten, og deretter fjerne den fra planten etter å ha gitt klarsignal.

Unngå å skade frukten under høstingen

Dette er et av problemene som følge av implementering av oransje trekkhøsting. Ikke bare er det stor mulighet for å svekke selve planten, men frukten på huden kan også bli skadet.

Selv om det kan virke noe tull og til tross for at huden er ganske tykk, et sår på frukten kan føre til tap av væske, som kan føre til at den oransje råtner lettere og raskere.

Ikke samle små frukter

Appelsiner plukkes når de når voksenstørrelsen

Selv om dette virker opplagt, må vi minne personen og spesielt deg som leser oss om at uansett om den oransje har en intens gul farge eller at den ser ut til å ha modnet til berøring, unngå å fjerne den så mye som mulig fra planten.

Selv om dette er en faktor som Det avhenger mye av typen appelsintre som blir behandlet. Men det er best å vente lenge nok til at frukten når en betydelig størrelse og kan høstes.