Skip to content

Når og hvordan du skal pakke frukten

21 de juli de 2021

Etter å ha bortskjemt frukttrærne våre hele året, er vi ivrige etter å prøve deilige fruktene deres, og det er ganske skuffende å se at fruktene har ikke modnet godt, at fugler har haket dem, små insekter som veps, tok seg friheten til å spise dem før oss osv.

Men,hva kan vi gjøre for å få en god høst av sunne frukter? Det er veldig tydelig, emballasjen til frukten.

Hvordan fungerer fruktposing?

Bagging og fordelene

Dette er en veldig gammel teknikk, som dateres tilbake til slutten av 1880-årene, og selv om denne teknikken noen ganger får skylden for mangel på estetikk, har mange gartnere gjort det år etter år. Faktisk, fruktavlere er mer interessert i innhøstingen enn i utsmykningen.

Bagging og fordelene

Lomme det er en enkel gest som består i å pakke inn frukten som fremdeles er på treet i en pose, er en teknikk som har flere fordeler.

Fruktene er beskyttet mot dårlig vær, kraftig regn og spesielt hagl, som er den viktigste årsaken til tap av frukt.

De er også beskyttet mot bitende insekter, som veps eller parasitter og spesielt mot møllen.

Fugler kan ikke suge saften fra frukten.

Sykdommer, spesielt skabb, de sprer seg lettere.

De poser frukt de er generelt større enn andre og huden er tynnere.

Frukten reagerer litt som oss og er den når den blir avvennet av lyset under sekkeprosessabsorberer de den minste solstrålen.

Huden din skinner lettere slik at den er mye mer fargerik.

I hvilke frukttrær kan det utføres sekk?

Denne teknikken er reservert for trær som bærer store frukter som fersken, pærer og eplerSelv druebunter som ikke er veldig små, kan tas i sekk.

Et eksempel på dette har vi veldig nært, siden mange mennesker vet eller har hørt om Calanda ferskenMen det mange av dem ikke vet er at disse ferskenene er poset hele sommeren.

Hvilke poser kan brukes?

Tradisjonelt bagging gjøres med Kraft papirposer og av de små.

For noen år siden var mange tidlige fruktavlere økologisk tilbøyelige til å forlate plastposer til fordel for papirposer, som er veldig enkel å utføre denne typen teknikk.

Som råd vil vi fortelle deg å gjøre noe små hull i bunnen av posen for å tillate drenering av regnvann.

I hagesentre er det også tilgjengelig Papir «fruktposer» mikroperforerte, er de praktiske og klare til bruk og lar luft og vann sirkulere godt.

Når skal du pakke frukten?

Når skal du pakke frukten

Når det gjelder store frukter, bagging utføres vanligvis gjennom hele juni måned, å være nødvendig å vente til frukten er tynnet, enten den er naturlig eller ikke.

Druene skal pakkes inn når de når størrelsen på en liten ert.

Hvordan pakke fruktene?

Den første store forholdsregelen å ta er bag når det ikke regner. Det skal heller ikke gjøres for tidlig på morgenen, siden frukten må være veldig tørr og derfor ikke skal dekkes med dugg, så unngå å skade frukten så lenge som mulig.

Legg papirposen over frukten, og fest den med elastisk bånd eller stiftet, dette andre alternativet er det raskeste og billigste.

Husk det etter måneder og når du må fjern papirposene, er det nødvendig å handle delikat, fordi fruktene er ekstremt skjøre, så du må bare rive posene på den ene siden, men pass på at elastikken ikke skader frukten.

Vesker fjernes omtrent to uker før høsting. Det er i løpet av denne perioden fruktene vil fange lyset og solstrålene for å fullføre modningen.