Skip to content

Når og hvordan vanne plantene om våren

24 de juli de 2021

Når temperaturen stiger, varmes jorden opp og plantene sakte og gradvis gjenopptar veksten. Noen velger å blomstre, andre fyller i stedet blader mens dyr ønsker velkommen til årets mest fargerike sesong: våren.

I løpet av disse tre månedene trenger hagen og pottene at vi forsyner dem med vann, men ikke så mye som de trenger om sommeren. Det er ikke alltid lett å kontrollere vanning, men du trenger ikke å bekymre deg for det. Etter å ha lest denne artikkelen vil du vite når og hvordan å vanne plantene om våren.

Når må du vanne dem?

Slange

Du tror kanskje at den beste tiden å vanne plantene er tidlig på morgenen, før solen er ferdig med å kikke over horisonten, men jeg Jeg anbefaler at du gjør det på ettermiddagen, og jeg skal fortelle deg hvorfor: selv om det er sant at solen fortsatt ikke er veldig intens om våren, når det vannes om ettermiddagen, for eksempel klokka seks, vil røttene ha omtrent 15-18 timer å være i stand til å absorbere alt vannet de trenger; På den annen side, hvis den blir vannet om morgenen, vil den knapt ha 8 eller 9 timer.

I tillegg kan landet på begynnelsen av sesongen holdes fuktig i flere dager (det vil avhenge av klimaet i vårt område og hvor vi har plantene), men når sommeren nærmer seg vil den tørke ut raskere, slik at vi må vanne oftere. Hvis vi blir vant til å gjøre det på ettermiddagen, som er når vi må vanne i den varmeste sesongen, vil plantene alltid ha vann tilgjengelig.

Hvordan vanne plantene om våren?

Vanne plantene.

For at plantene skal ha så dyrebart vann, er det nødvendig å vanne på en slik måte at bare jorden blir fuktet, og ikke plantene. Det er to måter å gjøre det på:

  • Legg en tallerken under dem og fyll den med vann: det er den mest passende måten å vanne kjøttetende og semi-akvatiske planter på, siden de trenger mye fuktighet. I tilfelle du bruker det til andre planter, må overflødig vann fjernes 30-40 minutter etter vanning.
  • Rett vannkannen til bakken og vannet: det er den mest anbefalte måten å vanne resten av plantene på.

Det vil imidlertid være ubrukelig hvis vi vanner på riktig måte hvis frekvensen ikke er tilstrekkelig. Med andre ord: om vi vanner mye eller litt, vil planten ha det vanskelig. Derfor må vi kontrollere fuktigheten på jorden, og for det kan vi gjøre flere ting:

  • Innfør en tynn trepinne: hvis du tar den ut praktisk talt ren, vil det være tid til å vanne.
  • Bruk fuktighetsmåler: det vil fortelle oss umiddelbart hvilken grad av fuktighet det er. For å gjøre det mer pålitelig, må vi introdusere det i andre områder: nær hovedstammen, nær kanten.
  • Ta potten før vanning og igjen etter noen dager: våt jord veier mer enn når den er tørr, så vi kan bli ledet av det for å vite når vi må gi vann til planten vår.

Vannkanne av metall på et bord

Har disse tipsene vært nyttige for deg?