Skip to content

Når skal du begynne å dyrke Paperwhite-løker for ferieblomstringer

29 de oktober de 2022

Når det gjelder blomstergaver rundt høytiden, er vi store fans av papirhvite pærer. Så lett å dyrke, og resulterer i en glad hvit blomst med en nydelig duft, har denne planten bred appell.

Enkel å dyrke blomsterdekor

Southern Living, vi tenker på julen hele året. Når nåværende års desemberutgave er sendt til trykk, er det på tide å begynne å planlegge for neste. Sist høytid gjorde jeg det til mitt oppdrag å bruke noe av det jeg hadde forsket på og skrevet om for å øve og dekorere leiligheten min. Sypresskransen som pryder min provisoriske mantel (egentlig en mediekonsoll) og swag (kuttet fra overflødig krans) arrangert på bokhyllen min så ut ingenting lik sidene i magasinet vårt. Men jeg er glad for å kunne rapportere at jeg fant suksess i et av mine sesongprosjekter – å dyrke papirhvite. Til min store glede er papirhvite virkelig så enkle å dyrke som vi har sagt. Nøkkelen er å starte løkene tidligere i sesongen, så de vil være på topp i blomst i tide til høytiden. Da jeg reiste hjem på julaften, hadde jeg to pære-tvingende vaser toppet med perfekt hengende og velduftende papirhvite blomster å gi bestemødrene mine. Ikke bare var disse gavene enkle og rimelige, men deres organiske skjønnhet vil også vare utover høytiden.

Planlegging for Paperwhite-pærer

Det vanskeligste var å planlegge fremover. (Ser på dere, andre som utsetter!) Papirhvite pærer tar vanligvis rundt fire til seks uker å blomstre. Start dem rundt den første uken i november i tide til Thanksgiving eller like etter Tyrkia-dagen i tide til jul. Mye av moroa ligger i å se dem vokse. I tillegg er de spirende pærene dekorasjoner for ditt eget sted før de gis for å lyse opp andres. Bare velg en beholder, legg løkene oppå pene steiner eller plant dem i jord, tilsett vann, og du vil ha elegante blomster om 4-6 uker. Paperwhites er hjemmehørende i svært varme klimaer i Sør-Frankrike og Sør-Spania, så de trenger ikke noe avkjøling i det hele tatt før de vokser innendørs. Løkene vokser så raskt at du vil kunne legge merke til deres daglige fremgang (barn liker virkelig å se disse plantene utvikle seg). Og når blomstene åpner seg, vil de vare i ca. 2 uker.

Paperwhite Lore og bakgrunn

Disse kalles ofte Papir-hvite påskeliljer. Det anses som lykke hvis en påskelilje blomstrer i hjemmet ditt over nyttårsperioden. Påskeliljen er mer tradisjonelt forbundet med gjenfødelse og ny begynnelse. Hvis vi fremmaner bilder av påskeliljer i tankene våre, får det oss til å tenke at våren ikke kan være langt unna. Noen anser papirhviten for å være fødselsblomsten i desember. Blomstene har sin opprinnelse i Portugal og Hellas. De er en flerårig blomst (vokser fra en løk og kommer tilbake hvert år av seg selv) og de vokser i bunter. Disse buntene ser så nydelige ut at med noen arter kan du velge en enkelt gruppe av disse blomstene og gjøre det til en bukett for seg selv.

Sjekk inn med blomsterhandleren din

Papirhvite pærer kan vanligvis finnes i din lokale hagebutikk. De kan dyrkes i løktvingende vaser med vann, grunne skåler med fin grus eller småstein, eller potter med jord. Vær forsiktig så du ikke drukner pærene dine i vann for å unngå råte. For å tvinge vaser, fyll så vannet berører bunnen av pæren; for boller, fyll så vannet akkurat når toppen av grusen. Sett dem på et kjølig, solrikt sted, og roter beholderne regelmessig for jevn vekst. I år skal jeg prøve Grumpy Gardeners forslag og tilsette litt vodka i vannet, noe som bidrar til å hemme veksten av blomstenes ranke stilker. Når løkene begynner å spire knopper og blomstrer, er papirhvitene dine klare til gave. Knyt på et festlig bånd til vasen for enkel, pen innpakning.