Skip to content

Når skal du bruke de store grytene?

24 de juli de 2021

Når plantene våre vokser, trenger de litt større beholdere. Hvis vi ikke transplanterer dem, på kort eller mellomlang sikt ville veksten stagnere og det ville komme en tid da røttene ikke bare gikk tom for næringsstoffer, men også at plantene ville dø.

Det er av denne grunn at det er veldig nødvendig å skaffe store potter, spesielt hvis vi har trær, palmer eller andre plantetyper som når betydelige størrelser. Men, Hvordan vet du når det er på tide å bruke dem?

Identifiser tegn på behovet for en transplantasjon

Røtter som stikker ut av dreneringshullene

Før vi vet at en plante trenger en større pott, må vi identifisere de tegnene som indikerer at den har det behovet. De er som følger:

  • Røttene begynner å vises gjennom dreneringshullene.
  • Planten tar noen måneder eller til og med år som til tross for at de ser bra ut ikke har vokst i det hele tatt.
  • Når du tar den ved stammen eller hovedstammen og vil trekke den ut av potten, kommer den ut uten problemer, med hele rotkulen.

Hvis det viser noen av disse tegnene, eller hvis det aldri har blitt transplantert siden det ble kjøpt, anbefales det å bytte pott.

Når skal du bruke en stor gryte

Blomsterpotter

Den store potten er designet for å holde en stor plante, eller en gruppe små planter. Hver gang det transplanteres, er det nødvendig å velge potter som er mellom 3 og 5 cm bredere enn den forrige., med mindre de vokser raskt, i så fall vil de som måler mellom 6 og 10 cm mer være mer tilrådelig.

Dybde er også et spørsmål som vi må ta hensyn til. Planter skal ikke plasseres i en 50 cm dyp gryte enn i en 20 cm dyp gryte. Som en generell regel, treaktige planter (trær, busker, bartrær) og palmer bør plantes i potter som er omtrent like brede som de er dype; Men, det urteaktige og det løkformede, så vel som selvfølgelig bonsai, må plantes i en som er bredere enn dyp.

Dermed kan plantene dine fortsette å vokse uten problemer.