Skip to content

Når skal du fjerne ugress slik at det ikke vokser mer

14 de juli de 2021

Villte urter kan skape veldig vakre landskap, men når de dyrkes i hagen, er de vanligvis mer et problem enn noe annet. Og det er at vekstraten deres er så høy at hvis vi forlot dem, ville det komme en tid da de ville forhindre at plantene våre fikk vekst og utvikling som vi ønsker at de skulle ha.

Deretter, Når skal du fjerne urtene? Hvis vi vil at de ikke skal vokse mer, må vi velge riktig øyeblikk for å eliminere dem. Så hvis du vil vite hva det er, så avslører jeg det for deg. 🙂

Urter vokser i tider når det regner med jevne mellomrom. Av denne grunn, det er viktig å først vite når regntiden begynner og slutter i vårt område. For eksempel, der jeg bor, sør på Mallorca (Balearene, Spania) regner det ganske ofte om høsten og våren, men det gjør vanligvis ikke noe om sommeren eller vinteren. Så i mitt tilfelle må jeg luke tidlig på høsten og tidlig på våren, ellers ville jeg ha en jungel av akkurat disse ville plantene i løpet av noen dager.

Nettopp av denne grunn, fordi den vokser veldig fort, trenger du ikke gå glipp av mye tid. Så snart de første regnene faller, kan jeg forsikre deg om at frøene deres vil spire om mer eller mindre to-tre dager. Med mindre vi liker å ha et grønt teppe i hagen, vi må handle så snart som mulig en dag når det er nymåne, siden det vil være når det er en større konsentrasjon av saft i røttene. For å gjøre dette kan vi bruke en hakke, rototiller eller herbicider (bedre hvis de er naturlige, siden de ikke skader miljøet).

Urter i hagen

Du må selvfølgelig vite at hvis vi bor midt i åkeren, er det mest sannsynlig at vi må fjerne urtene år etter år, men jeg er sikker på at vi med tiden vil se at de kommer ut mindre og mindre. 😉