Skip to content

Når skal du plante appelsintrær

14 de juli de 2021

Appelsintreet er et eviggrønt frukttre som produserer veldig karakteristiske søte frukter som vi alle kjenner: appelsiner. Men i tillegg spirer det ut hver våren små og duftende blomster som er veldig dekorative; Og det er ikke å nevne at det over tid til og med kan tjene som en skyggeplante.

Av alle disse grunnene er det et veldig interessant frukttre, både å vokse i frukthagen og i hagen. Så…, Når skal du plante appelsintrær?

Appelsintrær er trær som når en høyde på omtrent 5-6 meter i høyden, selv om de normalt ikke får lov til å vokse mer enn tre, siden det med disse meter allerede begynner å koste litt å plukke appelsinene som er høyere 🙂. Men de er ganske små planter, tolerante mot beskjæring, slik at de kan holdes i hager eller frukthager fra små til store, og til og med i potter.

Å vite dette, er det ikke rart at det hvert år er mange mennesker som vil så appelsinfrø om våren. Men hvordan gjør du det? Vi vil, Det første er å forberede materialet du trenger, det vil si:

 • Absorberende papir eller bomull
 • Vann
 • Tupperware av plast
 • Potter
 • Vermikulitt (helst) eller voksende medium
 • Organisk oransje
 • Klistremerke og blyant

Du har det? Da nå du kan følge dette trinn for trinn:

 1. Det første er å få en organisk appelsin, som i motsetning til de som selges i supermarkeder, inneholder frø.
 2. Etterpå må du spise den 🙂 og rense frøene godt med vann, og prøve å gjøre dem fri for gjenværende kjøttfull masse.
 3. Deretter blir de pakket inn i et dobbelt lag absorberende papir eller bomull som tidligere ble fuktet med vann. Det er nødvendig å sikre at den ikke lekker.
 4. Deretter plasseres den i en tupperware uten lokk, og den plasseres nær en varmekilde, men uten direkte sollys.
 5. Etter ca. 30 dager vil de spire og blir sådd i individuelle potter med en diameter på ca. 8,5 cm med vermikulitt eller voksende substrat for planter.
 6. Til slutt er det nødvendig å drysse overflaten på underlaget med kobber eller svovel for å unngå sopp og sette etiketten med sådatoen.

Appelsinblomst

Gratulerer med å plante!