Skip to content

Når skal du samle plomme?

9 de juli de 2021

De plomme det er et av de mest kultiverte frukttrærne i alle tempererte regioner i verden. Den raske veksten og frostbestandigheten, samt den høye produksjonen, gjør den til en av de mest elskede plantene i frukthager.

Frukten, plommen, har en deilig smak og er så næringsrik at hvis magen begynner å klage, kan du få den som matbit og føle deg mye bedre. Men, Når blir det samlet inn?

Plommens opprinnelse og egenskaper

Prunus domestica med frukt

Plommen, hvis vitenskapelige navn er Prunus domestica, er et løvtrær som er hjemmehørende i Sør-Europa og tilhører slekten Prunus. Den er preget av å nå en høyde på 7 til 10 meter, med lansettformede og takkede blader 10 cm lange og 4 cm brede. Veksthastigheten er rask, og begynner å produsere plommer fra 6 år etter planting.

Den blomstrer om våren. Blomstene er hvite, omtrent 2 centimeter i diameter. Frukten er en litt klumpete drupe, rødaktig, gulaktig, grønnaktig eller blåsvart, avhengig av sort og / eller sort.

Plommetyper

Det er mange varianter, for eksempel:

 • rose: det er en variant som er større i størrelse enn andre, og som produserer plommer med et stort fargevariant.
 • Laroda: det er en sort som produserer blåsvarte plommer, nesten syrin.
 • Claudia: produserer grønne plommer.
 • Stanley: det er en rekke mellomstore og veldig produktive. Den produserer veldig mørkerøde og blålige plommer.
 • Rød skjønnhet: det er en tidlig sort som produserer røde plommer.
 • Angeleno: det er et kraftig tre, men noe tregt. Det produserer blåsvarte plommer.

Det er viktig å vite det det er varianter som trenger tilstrekkelige pollinatorer, så det vil være nødvendig å informere deg godt i barnehagen før du kjøper en slik at det ikke blir noen ubehagelige overraskelser senere.

Hva er omsorgen for Prunus domestica?

Plomme blomstrer er hvite

plassering

Når du har treet ditt, du må plante den ute, i et område hvor solen skinner direkte, og i en avstand på omtrent 5 meter fra vegger og andre høye planter.

Dens røtter er ikke invasive, men det er nødvendig å gi nok plass til at den kan utvikle seg normalt.

Irrigasjon

vanne den ofte, spesielt om sommeren, siden den ikke tåler tørke. Hyppigheten vil variere avhengig av været, men generelt bør den vannes tre ganger i uken i de varmeste månedene, og noe mindre resten av året.

Land

 • Blomsterpotte: bruker substrat for urbane hager (til salgs).
 • Verft: vokser i fruktbar jord, med god drenering.

Abonnent

Med vanlig gjødsel fra vår til sommer, får du den til å ha en stor mengde frukt. Og dermed, det anbefales på det sterkeste å betale det med organisk gjødsel, som hestegjødsel eller meitemark, og legger et lag på ca 3 cm rundt kofferten en gang i måneden.

Beskjæring av plommen

Plommen er et frukttre

Beskjæringen av plommetreet kan være vinter eller også det som er kjent som vår-sommer beskjæring eller grønn beskjæring. Begge er forskjellige:

 • Vinterbeskjæring: eller strukturell beskjæring. Den består av den beskjæringen som skal forme treet. Du må kutte de grenene som vokser for mye, de som krysser hverandre, og også de små og spisse skuddene som kommer ut av kofferten. På samme måte bør sugerne, det vil si skuddene som kommer ut fra nesten bunnen av planten, elimineres.
 • Vår-sommer beskjæring: består i å eliminere grenene fra tidligere år som ikke er nyttige, og trimme de som måler mer enn 40 centimeter for å få sideskudd.

Bruk alltid beskjæringsverktøy som tidligere er desinfisert med apotekalkohol.

Multiplikasjon

Plomme multipliserer i utgangspunktet med T-graft i løpet av høsten eller våren, på en annen plomme, eller på mandel, nektarin, svartorn, fersken eller aprikostre.

En annen måte å få nye prøver på er å så frøene deres om høsten eller ved å stikke under tåke.

Innhøsting

Fruktene på treet ditt vil være klare til å bli plukket fra mai til september, avhengig av sorten du har kjøpt. Så snart du ser at ved å riste greinen litt, faller en av dem uten problemer, kan du ta dem og nyte smaken.

I alle fall er det veldig viktig at du vet at plommetreet krever mellom 500 og 1000 timer kulde per år for å oppnå god produktivitet.

Rustikk

Det er et frukttre som motstår kulde og temperaturer opp til -8 ° C, men det er skadet av sen frost.

Hvilke bruksområder blir gitt til Prunus domestica?

Prunus domestica 'Queen Victoria'

Den har flere bruksområder:

 • Pynt: sannheten er at det er et veldig vakkert tre, ideelt for store og små hager, og til og med for store blomsterpotter. Det ser bra ut som et enkelt eksemplar eller i grupper.
 • Kulinarisk: uten tvil vokser den fremfor alt for sine plommer som er spiselige. De kan konsumeres så snart de er plukket fra treet, i desserter og til å lage syltetøy.
 • Medisinsk: fruktene, i tillegg til å være deilige, konsumeres fremfor alt for å bekjempe og forhindre forstoppelse. I tillegg kan de brukes som en del av et vekttap diett.

Hva syntes du om plommetreet?