Skip to content

Når skal man transplantere en plante

24 de juli de 2021

En av omsorgene vi må gi potteplantene våre, er transplantasjon. Å være i en beholder, utvikler røttene seg så mye over tid at de ender opp med å bruke opp alle næringsstoffene i underlaget. Når det skjer, stopper veksten og helsen din kan svekkes.

For å unngå dette er det veldig viktig å vite når du skal transplantere en plante. På denne måten kan vi sørge for at den vil kunne fortsette å vokse uten problemer.

Når skal du transplantere?

Potte sukkulenter

Den beste tiden å transplantere en plante er om våren, når risikoen for frost har gått. Vi må imidlertid huske på at det er et unntak: de tropiske plantene vi har i hjemmene våre. Disse, som er hjemmehørende i steder der klimaet er varmt hele året, gjenopptar veksten senere (i mai-juni på den nordlige halvkule) hvis de er i tempererte soner. Men, Hvordan vet du om de trenger å transplanteres? Meget lett:

  • Røtter vokser ut av dreneringshullene.
  • Det har stoppet veksten.
  • Bladene begynner å bli stygge, med gule eller brune spisser.
  • Etter blomstring det første året har det ikke gjort det igjen.
  • Den har ikke blitt transplantert siden den ble kjøpt.

Hvordan gjøre det?

Potteplante

Hvis du må transplantere planten din, Her forklarer vi trinn for trinn hvordan du skal gjøre det:

  1. Det første du må gjøre er å forberede en ny gryte og fylle den med litt underlag (i denne artikkelen har du mer informasjon om dette emnet). Gryten må være minst 2-3 cm bredere enn den du allerede hadde.
  2. Fjern deretter planten fra den gamle gryten. Hvis du ser at den ikke kommer ut, kan du trykke den på sidene et par ganger.
  3. Legg den deretter i den nye gryten og sjekk at den er 1-2 cm under kanten. Hvis det er for høyt eller for lavt, tilsett eller fjern jord.
  4. Deretter fyller du på med underlag.
  5. Til slutt, gi den en sjenerøs vanning.

Dermed kan du fortsette å nyte planten din plant.