Skip to content

Når skal spray spray frukttrær

2 de juli de 2021

Om våren begynner mange planter å våkne. De fleste frukttrærne er i blomst, noen allerede med frukt som begynner å vokse. Problemet er at godt vær også får de fryktede skadedyrene til å vises. Og disse kan drepe plantene dine. Derfor er det veldig viktig å vite når man skal spraye frukttrær.

Hvis du aldri har vurdert det før og har sett år etter år at insekter og andre insekter har «spist» fruktene og til og med treet ditt, er det på tide å rette opp det. Her skal vi gi deg tips om hvordan man sprayer frukttrær: når du skal gjøre det, med hva og når er den beste tiden.

Når skal frukttrær fumeres?

Når skal frukttrær fumeres?

Når du har frukttrær, er det veldig vanlig at du gjennomfører en rekke aktiviteter for vedlikehold. Beskjæring, gjødsling eller sprøyting er veldig viktig, fordi de hjelper dem til å være sunne og derfor gi god frukt og vokse godt.

Vi kommer ikke til å fortelle deg at sprøyting er bra, fordi det ikke anbefales at du må utsette treet for mange av dem. Men det blir nødvendig, spesielt om våren og sommeren, når sykdommer og skadedyr kan angripe det mest.

Generelt er det to situasjoner der du kan finne deg selv:

 • Når frukttreet er sunt: I dette tilfellet anbefales det at du ikke gasser, langt mindre med kjemiske stoffer. Det du kan gjøre er å bruke noen hjemme- eller naturlige behandlinger som, i tillegg til å holde disse problemene i sjakk, vil gi næring til treet.
 • Når frukttreet er sykt: Kan kreve røyking; Men noen ganger, hvis du er veldig svak, kan det slå tilbake fordi kjemikaliene kan påvirke deg mer og føre til at du ikke blir frisk.

Du bør også huske på at når vi skal spraye frukttrær, kan vi ikke svare deg med noe direkte. Årsaken er at hvert frukttre har tid til å bli fumigert, og hvis det blir oppfylt, kan du forbedre helsen.

For eksempel:

 • Aprikos: det må gis før regnet begynner. Det er viktig å fjerne all tørket eller død frukt, og at det ikke er noe igjen på bakken som kan råtne.
 • Kirsebær: det er et frukttre som må gasses om vinteren. I dette tilfellet forekommer sprøyting når planten på en eller annen måte er i dvalemodus (saften senkes og treet blir sovende).
 • Sitrus: de blir gasset om våren, før temperaturene blir for høye, og det anbefales å gjøre det sent på morgenen, slik at solen ikke virker på kjemikaliene.
 • Pome frukttrær: kjerne frukttrær, som en kvede, en pære, et epletre … krever også røyking. I dette tilfellet er det bra at det er tidlig på våren, eller når symptomer på sykdom eller pest dukker opp.

Når skal appelsintrær fumeres?

Når skal appelsintrær fumeres?

Når det gjelder appelsintrær, så vel som ethvert sitrustrær (sitron, mandarin …), må du ta hensyn til at må sprayes mye mer enn andre trær, spesielt hvis du vil oppnå et godt resultat og at fruktene er av kvalitet.

Appelsintrær er påvirket av mange skadedyr, og for hver av dem må de fukes som en forebygging. Avhengig av området du bor, vil det selvfølgelig være noen skadedyr eller andre, men generelt er de vanligste:

 • Bladlus: Dette kan sees med det blotte øye. Hvis du ser at det begynner å dukke opp og det er berørte skudd, spray mellom mars og juni.
 • Fruktflue: den beste tiden vil være mellom april og september.
 • Hvit flue: gjør røykingen fra juni til september, så lenge det påvirker treet i noen få prosent. Hvis det kan fjernes for hånd, jo bedre.
 • Rød edderkopp: spray fra mai.
 • Rødmidd: fra mars til august.

Med dette sier vi ikke at du må spraye den kontinuerlig, fordi det ville være kontraproduktivt og også skade treet, men du må bruke bredspektrede produkter, og hvis du blir påvirket av forskjellige skadedyr, bruk spesifikke produkter.

Så når skal man spraye frukttrær som appelsin? Vel, du må begynn å gjøre det før de første skuddene begynner å vises. Vi anbefaler at du gjør det første gang og ser hvordan treet utvikler seg. Hvis det oppstår sykdommer eller skadedyr, kan du spraye igjen og gjenta behandlingen etter 5-7 dager for å forbedre resultatet. Etter det må du vente en stund på å spraye igjen.

Hvordan kurerer du et frukttre?

Tenk deg at du har et frukttre som har blitt rammet av en pest. Du har sulfatert det, men hva nå? Åpenbart kommer det ikke til å gro over natten; Det vil ta noen dager å vite om produktet du har lagt på den har drept pesten. Men du bør huske på det Når du har pyntet den, anbefales det å gjenta prosessen etter 5-7 dager for å fullføre behandlingen fullstendig.

Fra den uken skal treet reagere og se sunt ut igjen. Hvis ikke, kan det være fordi produktet ikke var egnet, eller fordi det er et motstandsdyktig skadedyr. I denne situasjonen bør du spørre eksperter om råd, spesielt om spesifikke skadedyrsbehandlinger (ikke bredspektret).

Kan blomstrende frukttrær fumeres?

Kan blomstrende frukttrær fumeres?

Et av de store spørsmålene mange eiere av frukttre har er om det er mulig å spraye et tre når det er i blomst. Og sannheten er at det ikke anbefales. Foruten sprøyting, er det mange andre måter å eliminere skadedyr og sykdommer uten å utsette treet for slik behandling.

Det er best å ikke gjøre det. Når du sprayer frukttreet i blomst, påvirker det insektene som er «gode», som veps eller bier, og det påvirker trærne selv. Det anbefales alltid å gjøre det, enten når knoppene er hovne, eller når kronbladene allerede har falt fra blomstene. Men i full blomst er det bedre å vente og bruke andre midler.

Behandling av frukttrær vår-sommer

Før du fullfører emnet, bør du vite hva som er behandlingene av frukttrær om våren og sommeren. Ikke bare må du fumiere dem, men du må også utføre noen aktiviteter for å opprettholde helsen, og også for å unngå å måtte utsette dem for så mange fumigations.

Og hva er det å gjøre? Vi vil:

 • Beskjæringstid. Våren er den perfekte sesongen for å beskjære frukttrær. Det vil hjelpe dem å få vekst og gjøre dem sterkere. Ikke glem å fjerne alt du kutter slik at det ikke råtner.
 • Put gulvet. Denne handlingen utføres om høsten, siden det er en måte å beskytte røttene mot lave temperaturer; men også om våren må det gjøres for å hjelpe frukttreet til å holde fuktighet, og solen brenner ikke røttene. Derfor blir det søkt etter en passende jord, og som også unngår at ugresset ser ut eller som kan fjerne kraften til planten.
 • Skadedyrforebygging. Du vet allerede at forebygging er bedre enn kur, og det vil derfor være mye bedre å forutse skadedyr og sykdommer. Og hvordan kan du gjøre det? Vel, enkelt, med både naturlige og fytosanitære produkter.

På denne måten vil du sørge for at frukttrærne dine er helt fine, og du sprayer dem mye mindre, noe som alltid er bedre, både for treet og for fruktene.