Skip to content

Nybegynnerguide til mødre

17 de oktober de 2022

Høstens favorittblomst er en no-brainer når du følger disse tipsene. Den perfekte høstblomsten er mødre, som mer formelt er kjent som krysantemum. Allerede før temperaturen synker, kommer beholdere med mødre til din lokale hagebutikk som bare venter på at du skal lage det perfekte mamma-arrangementet til inngangsdøren din. Vi elsker å bruke dem i alle høstdekorasjonsideene våre. Mums blomstrer i den perfekte paletten for høstfarge på døren din. Disse høstblomstene kommer i oransje, rødt, gult og til og med hvitt. Gjør et fargerikt inntrykk ved døren din med en vakker høstkontainerhage laget med grupper av mødre i potter, eller gå helt ut for høsten med en mumkin! Dette er navnet på mødre arrangert i et gresskar.

Høstens favorittblomst

Chrysantemum sier høst like mye som kalkun sier Thanksgiving. Fotgjenger til poenget med å være kul, denne planten kommer til å få deg til å se bra ut gjennom fotballsesongen. Jimmy Turner, seniordirektør for hager ved Dallas Arboretum i Texas, kjenner mødre. Han og hans stab planter nærmere 20.000 hvert fall både i bakken og i potter. Her er tipsene hans.

Tips 1

Kjøper mammaer

Når nattetemperaturene faller (midten av september), kjøp planter når de begynner å knekke knopp. Du vil maksimere blomstringstiden. For å finne fargen og typen blomst du er ute etter, sjekk plantemerker og kryssreferanse med allerede åpnede blomster. Hagesentre grupperer vanligvis lignende utvalg sammen.

Tips 2

Blomstermødre vs hagemødre

For effekt, sport ikke flere farger enn det er på lagets trøye. Du vil strekke pengene dine ved å velge mørkere nyanser som bronse og burgunder. De ser bedre ut lenger; brukte blomster er mindre merkbare. Det samme gjelder for mødre med doble, i motsetning til enkle, tusenfrydlignende blomster.

Tips 3

Mums på verandaen

Det du ser er det du får: Kjøp den større planten. Når knopper begynner å åpne seg, er du ganske garantert blomster – uansett hvor du viser dem. De vil være gladest i solen, men hvis du planlegger å kompostere dem når forestillingen er over, er det greit å bøye denne regelen.

Tips 4

Vanning mammaer

Hold blomstene ved å vanne og klype. Jord skal være fuktig, men aldri våt. Sjekk daglig når været er varmt, annenhver dag når det er kjøligere. Gjødsling er ikke nødvendig. Fjern falmede blomster for å få enda flere knopper til å åpne seg, og du vil ha farge gjennom oktober. Hvis plantene tørker ut, senk ned i en bøtte med vann, eller stikk en skarp blyant i jorden flere ganger og deretter vann.