Skip to content

Nysgjerrigheter rundt generell hagearbeid

27 de juli de 2021

I hagearbeidets verden kan vi finne mange ting som er veldig nysgjerrige på oss. Spesielt hvis vi har vært her i kort tid, finner vi ofte visse planter interessante og utrolige. I denne artikkelen vil vi gi deg svar på de mest stilte spørsmålene, i tillegg til å gi deg råd for stell av plantene dine.

Noen ganger er det vi virkelig synes er normalt tegn på at det er noe i avlingen som svikter; eller omvendt, det vil si at det vi tror er et tegn på at det er noe som skader vår dyrebare plante, er faktisk noe normalt.

Barrtrær

1.- Hva er de små hvite kulene på underlaget?

De hvite kulene er et veldig godt materiale som letter drenering av vannet. Det er perlen. Ideell for å lage substratblandinger for kaktuser, kjøttetende planter, til og med bregner og vannplanter. Det anbefales spesielt når vi ikke er sikre på om vi skal kontrollere vanningen godt, for å unngå rotproblemer.

2.- Og ballene som ser ut som egg i potten?

I dette tilfellet kan det være to ting: edderkopp- eller soppegg. I begge tilfeller er det viktig å fjerne dem, og gjøre noen endringer i avlingen:

  • Hvis du har gryten inne i en tallerken, den blir fylt med perlitt- eller leirepellets for å unngå direkte kontakt av røttene med vannpytt.
  • Hvis underlaget er gjennomvåt (og med mindre det ikke er vannplanter), vil det fjernes fra potten, vil bli pakket med bomull eller noe absorberende materiale, og det vil bli plantet igjen, uten å vanne.
  • For å forhindre at de dukker opp igjen soppdrepende middel og / eller miticid vil bli brukt, underlaget blir omrørt litt med en tannpirker og det blir vannet mindre.

3.- Med hvilket vann blir kjøttetende planter vannet?

Kjøttetende planter kan vannes med: destillert vann, osmosevann eller regnvann. Kranvann kan bare brukes hvis det er veldig mykt, det vil si bare hvis det er egnet til konsum.

Geraniums

4.- Geraniumene mine har hull i stilkene. Hvordan behandle dem?

Geranium er veldig populære planter i hager, men dessverre er skadedyr også veldig vanlige, og blant dem er det en som påvirker dem mye og kan være alvorlig: de berømte grønne ormene. Det er de faktisk grønne larver. De går inn i stilkene gjennom blomstene og lager små runde hull i dem.

Det første synlige symptomet må behandles, selv som forebygging, med noen få dråper 10% cypermetrin, fortynnet i en liter vann. Vanligvis er en enkelt applikasjon tilstrekkelig.

5.- Hvordan kan jeg senke pH i vannet?

Hvis du har planter som trenger vann med lav pH, og vann fra springen er veldig hard, du kan tilsette noen dråper eddik eller sitron til vanningsvann. For å sikre at de ikke mangler noe, kan du gjødsle dem hver uke eller hver 15. dag med en spesifikk gjødsel for sure planter.

Hvis du har spørsmål som ikke er løst, Skriv det ned i kommentarskjemaet.