Skip to content

Olive Bonsai Care

25 de juli de 2021

Olive Bonsai er et av de beste alternativene til å begynne med det gode i denne verden. Det er en motstandsdyktig plante som kan dyrkes i svart torv uten problemer, og i tillegg kan veksten kontrolleres veldig enkelt. Tåler beskjæring, tørke, høye temperaturer … Kort sagt, det er et terrenganlegg.

Men, Hvordan tar du vare på Olive Bonsai?

Oliven bonsai

For å ha en virkelig spektakulær Olive Bonsai, anbefales det å ta følgende i betraktning:

  • plassering: det er et tre som må være ute, i full sol. I tilfelle temperaturen faller under -3 ° C om vinteren, vil den holdes innendørs i et rom der mye naturlig lys kommer inn, vekk fra trekk.
  • Irrigasjon: det vil avhenge av det valgte substratet og årstiden vi er i. For eksempel: hvis vi har det i veldig porøse underlag, som akadama, om sommeren vil vi sannsynligvis måtte vanne mellom 2 og 3 ganger i uken; På den annen side, hvis vi har den i svart torv med litt perlit, vil det være nok med 2 ganger / uke for samme tid.
  • Underlag: det kan være 100% akadama, 70% akadama med 30% kyriuzuna, eller svart torv blandet med 20% perlit.
  • Abonnent: fra vår til høst kan den betales med hvilken som helst bonsai-gjødsel, i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.
  • Beskjæring: på slutten av vinteren må den beskjæres for å gi den form, fjerne de overflødige grenene og trimme de andre, fjerne 2 til 3 par blad.
  • Stil: den du liker best. Passer til de fleste bonsai-stiler. Det mest hensiktsmessige er Shakkan (en enkelt svakt bagasjerom), Sokan (en litt skrånende hovedstamme med lav gren) og Moyogi (koffert som lager noen kurver). I denne andre artikkelen har du mer informasjon om stiler.

Bonsai Olive

Så tør du ha en Olive Bonsai?