Skip to content

Olive bonsai, perfekt for nybegynnere

26 de juli de 2021

Vil du ha din egen bonsai, men uten å måtte komplisere deg selv? I så fall, Det anbefales på det sterkeste at du får en innfødt plante fra ditt område, som helt sikkert vil gi deg mange og store tilfredsstillelser, siden det vil være tilpasset stedets klimatiske forhold. Selv om det selvfølgelig, noen ganger kan det skje at du ikke liker disse plantene for mye.

Heldigvis er det andre trær like motstandsdyktige. Oppdage hvordan ta vare på en olivenbonsai.

Vannkanne

Oliventreet, hvis vitenskapelige navn er Olea europaea, er et tre innfødt til Middelhavsområdet som tåler lange perioder med tørke. Den vokser i leirejord, selv de som har en tendens til å komprimere på grunn av mangel på nedbør. Den eneste ulempen er at den er følsom for intense frost, men den vil motstå godt mot -3 ° C. En elsker av solen, den er perfekt for alle de som ønsker å starte i den fascinerende verdenen av bonsai, siden den også er veldig langvarig: kan leve mer enn 300 år.

Så du vil ha olivenbonsai en stund 🙂.

Oliven bonsai

For å holde det i god helse må du imidlertid utføre noen oppgaver gjennom året, som er:

  • Irrigasjon: Selv om det støtter tørke, hvis du jobber som bonsai, må du vanne to ganger i uken om sommeren, og en gang hver sju dager resten av året.
  • plassering: den må være plassert på et sted hvor solen skinner direkte.
  • Underlag: anbefales på det sterkeste å bruke akadama alene, eller blande det med litt (10%) kiryuzuna.
  • Beskjæring: den må beskjæres på slutten av vinteren, når risikoen for frost har gått. For å gjøre dette får ca 8 par blader vokse på hver voksen gren – det vil si en som ikke er øm – og 2 til 4 par blir kuttet.
    Rotsystemet må bare trimmes om nødvendig før hver transplantasjon. Hvis røttene er 15 cm lange, vil vi kutte ca 4 cm.
  • Transplantasjon: hvert annet år anbefales det å bytte brett og fornye underlaget.
  • Abonnent: for å vokse sunt og sterkt, må det gjødsles fra vår til høst med en spesifikk gjødsel for bonsai, i henhold til produsentens anbefalinger.

Kos deg med olivenbonsai.