Skip to content

Omsorg for mini-bonsai, mame

28 de juli de 2021

Blant de forskjellige anerkjente størrelsene på bonsai-teknikken kan vi finne de som er kjent som mammadet vil si de som ikke overstiger 15 cm i høyden. I naturen kan du finne trær som på grunn av forholdene som har påvirket dem forblir som små trær. Selv om det også er sant at kulturen i å ha mindre og mindre planter i Japan er noe de liker mye, og at de over tid perfeksjonerer til grenser … utrolig.

Men la oss gå tilbake til emnet som berører oss, mini bonsai eller mame. Denne typen bonsai er den mest krevende, de som trenger mest pleie siden de er i et minibakke og har så lite underlag, det trenger veldig hyppige vanninger og spesifikke vekstforhold.

Ficus retusa

Mame skiller seg ikke ut mer enn i størrelse med hensyn til den andre Bonsai. De må også ha en bestemt stil, og bruke et kvalitetssubstrat som passer for klimaet der du skal bo. Og selvfølgelig må de være i utlandet. La oss ikke glemme at de er trær, at de er levende vesener, og at de ikke er genetisk programmert til å være innendørs.

Men det vil være veldig viktig at vi ser på det mye, for som vi sa tidligere, trenger vanlige vanninger. For å vanne den ordentlig kan vi bruke en sprøyte eller en plastsprøyte som selges på apotek.

Bonsai mame

Det anbefales på det sterkeste å beskytte det mot trekk, så vi vil forhindre at underlaget tørker ut mer enn det burde, og treet kan bli skadet. På samme måte, for å holde luftfuktigheten lenger om sommeren, kan vi plassere en tallerken eller et brett under som vi vil fjerne etter en halv times vanning.

Selv om vi ser det så lite, for å ha en bonsai-form, vil det trenge oss å jobbe som sådan, og alltid respektere tilstrekkelig tid til å kunne utføre hver handling.