Skip to content

Oppdag fordelene med mose

23 de juli de 2021

En av planter som vanligvis er mange steder, men de er vanligvis som spøkelser, fordi de blir ubemerket og de er veldig viktige, og vi tar ikke engang hensyn til dem, de er moser.

Men når du begynner å lese litt om Kokedama og bonsai, innser du at de virkelig er veldig viktige. Så i dag vil vi snakke med deg om mose slik at du vet litt mer om fordelene med denne lille planten Og tenk deg om to ganger neste gang du vil fjerne en av dem fra hagen din.

Moss fordeler

mos fordeler

Det første vi må vite er betydningen av mose i økosystemet, er denne planten en av de mest slående organismer fordi den er en enkel plante som har ingen ledende kar, frukt eller blomsterI tillegg vises det vanligvis i skyggefulle områder med nok fuktighet slik at de kan vokse uten problemer.

Mosen det er en ukjent plante at vi ikke får gi den viktigheten den fortjener, dette skjer fordi vi ikke vet hvilken betydning det har i økosystemet og konsekvensene av å fullstendig eliminere det fra dets naturlige miljø.

Vi må vite at dette er en liten plante som søker å balansere den hydrologiske syklusen som genereres i området det er lokalisert i, hovedsakelig skjer dette takket være dets viktigste egenskap, det vil si vannholdingskapasitet. Avhengig av mosetype, er den i stand til å fange 300 ganger vekten i vann, for tiden mer enn 15 tusen forskjellige arter av mose.

Denne planten og i sitt naturlige habitat har ansvaret for å ta vann om vinteren og beholde det og deretter slippe det om sommeren, og dermed kunne, akselerere nedbrytningen av organisk materiale og senere bli kompost.

Den har også evnen til å samle mange næringsstoffer for å kunne bidra til spiring og produksjon av nye frø å kunne skape liv i nye rom.

I tillegg til alt dette har den evne til å støtte jord og forhindre at erosjon oppstår, dette gjør mose til et veldig viktig element i naturen. Nå som vi vet dette, vil du bruke fordelene med mose i hagen dinDette er egenskaper som gagner bonsai og Kokedama.

Mosetyper

Vi må spesielt nevne en type mos som kan hjelpe oss mye i hagen vår, dette er sphangnum mose.

Denne typen mos, som alle moser, har høy porøsitet noe som betyr at den kan spare opptil tjue ganger sin egen vekt i vann. Men dette er ikke bare det som gjør det viktig, mest fascinerende av alt er dens antibakterielle kraftDette gjør det til en veldig motstandsdyktig plante og brukes til å hjelpe med sykdommer, råte og mot skadedyr.

Denne typen mose har mange bruksområder, i vertikale hager Det er veldig nyttig på grunn av sin akustiske isolasjon, det brukes også som et filter i selskapssøl, som et slags substrat for planter, i terrarier og i mange andre ting.

Den har så mange egenskaper at den vanligvis inntas spaltet og kombinert med jorda for å forbedre egenskapene, dette kalles torvmose.

Medisinske egenskaper til mose

moseegenskaper

Mosen har også medisinske egenskaperDet brukes vanligvis til plager, det brukes som salver og i oljer, forbedringer i svulster har også blitt studert ved å bruke medisiner som inneholder denne planten.

Moss hjelper i metabolske prosesser, så det er viktig å ta vare på dem og behandle dem delikat, som vi kan se er viktigere for økosystemet enn vi trodde og er at mosen er veldig bra kilde til mineralerI tillegg hjelper de med å forhindre flom og hjelper i den hydrologiske syklusen, uten å regne med medisinsk fortjeneste.

Å opprettholde naturen er alles jobb, og det er vår plikt å opprettholde den slik at fremtidige generasjoner kan nyte den.