Skip to content

Oppdag hvordan du kan gjenopprette en kaktus med sopp

26 de juli de 2021

Buenas tardes! Hvordan kom du deg gjennom torsdag? Vil du vite det? hvordan å gjenopprette en kaktus med sopp? Jeg forventer at det kan ta oss lengre tid enn ønsket, siden det er organismer som, når de kommer inn i det indre av planten, går veldig raskt frem samtidig som de svekker det.

Men det er ingenting umulig.

Stenocereus

Forebygging

Siden forebygging er bedre enn kur, la oss først snakke om hvordan vi kan forhindre at våre elskede torneplanter blir offer for opportunistiske sopp. For å gjøre dette må du vite hvor ofte du må vanne dem. Kaktus er veldig følsom for overvanning, så det er nødvendig å unngå at underlaget forblir oversvømmet. En måte å unngå dette på er å blande torven med perlit eller elvesand, i like store deler, før du transplanterer den. Du kan også velge å introdusere et første lag på ca 2 eller 3 cm vulkansk leire eller leirkuler. Dermed vil vanndreneringen være rask og fullstendig, og røttene blir ikke fuktet lenger enn nødvendig.

Vi vil la vannet tørke helt mellom vanningene. Om sommeren, med maksimale temperaturer over 30 °, anbefales det å vanne to ganger i uken; resten av året må det imidlertid gjøres en gang hver 7. eller 10. dag. Hvis vi går over bord, vil soppen dra nytte av å gjøre sitt utseende.

Helbredelse

Og da må vi kurere kaktusen. Hvordan? Det er ikke lett. Men det er en rekke symptom som vil fortelle oss at det skjer noe med planten:

  • Jeg vet mykner, kan du starte fra bunnen og jobbe deg oppover
  • De torner faller av Enkelt
  • Vil dukke opp flekker brun eller oransje

For å kutte rotproblemet, må vi ta en kutt og tidligere desinfisert, vi vil kutte alt som er smittet. Det er en veldig drastisk måte, men det er også den mest effektive. Hvis vi må kutte og la planten være uten røtter, ikke bekymre deg: impregner basen med rothormoner og plant den i en gryte med et veldig porøst underlag (Du kan bruke vulkansk leire alene eller leirkuler). Når dette er gjort, vil vi bruke soppdrepende middel i henhold til produsentens anbefalinger.

Hvis sykdommen ikke er veldig avansert, det vil si hvis det ikke er flekker og planten generelt ser bra ut, du kan bare bruke soppdrepende middel, ingen grunn til å kutte.

Opuntia

Hvis du er i tvil, skriv oss 🙂.