Skip to content

Original gryter med gjenbrukte gjenstander

27 de juli de 2021

Jeg er talsmann for resirkulering, ikke bare for å ta vare på miljøet, men også for å forskjønne hjemmet. Det er hundrevis av teknikker for å snu nye gamle gjenstander, gi dem en ansiktsløftning og transformere dem fullstendig.

Det er tider når du trenger en flott teknikk for å oppnå gode resultater, men andre ganger skjer magi bare når du har litt oppfinnsomhet og kreativitet. Har du sett deg rundt for å se hva du finner? Jeg vedder på at du et sted i huset har lagret noe du ikke bruker, men det vil se bra ut i hagen, uten at du har lagt merke til det kan du gjøre originale potter med resirkulerte gjenstander.

Det edle treverket

For en tid siden gikk jeg til den lokale grønnsakshandleren og spurte om han ville gi meg to eller tre tre skuffer, av de der frukten holdes. Eieren gikk lett med på det, litt overrasket over forespørselen min. Da jeg kom hjem, malte jeg skuffene i forskjellige farger med vanntett maling og lakkerte dem deretter med en klar lakk.

Til slutt plasserte jeg to eller tre blomsterpotter i hver av dem, med forskjellige planter og blomster som kontrasterte i fargen. Jeg plasserte skuffene i et hjørne av min balkongterrasse, og slik satt jeg sammen et spesielt hjørne i det ene hjørnet. Rundt skuffene fant jeg noen større potter og også noen trestokker som jeg fant da de beskjærte et gammelt tre fra søsteren min.

Det beste var at jeg knapt investerte en minimumssum for å kjøpe maling og planter.

Resirkulerte skuffer

Møbler eller blomsterpotter?

En annen god idé å vurdere er gjenbruk ubrukte møbler gjenoppfinne konseptet med klassiske blomsterpotter.

Du kan ta en ubrukt skuff og fylle hver av skuffene med fruktbar jord. Åpne deretter skuffene og plasser flere forskjellige planter i dem. I løpet av et øyeblikk vil du ha veldig originale planter laget av nedlagte møbler. Den kan til og med fungere som en grønnsakshage og plassere aromatiske urter og små grønnsaker i skuffene.

Husk å lage små hull i skuffens bunn for å tillate drenering.

Blomsterpotter med treskuffer