Skip to content

Ornithogalum dubium

12 de juli de 2021

De løkformede har vanligvis veldig prangende blomster, men de Ornithogalum dubium Det har også en veldig høy dekorativ verdi. Det er veldig enkelt å ta vare på, så mye at det kan oppbevares i en gryte gjennom hele livet, eller i hagen. Det er en plante som ser bra ut hvor som helst.

Som om det ikke var nok, vokser det ikke så mye å holde det i perfekt stand vil ikke være vanskelig for deg 😉.

Opprinnelse og egenskaper

Ornithogalum dubium kan oppbevares i en gryte

De Ornithogalum dubium Det er en pæreformet urteagtig flerårig innfødt i Sør-Afrika. Pæren er kuleformet, med hvite til lysebrune tunikaer, og fra den vokser lineære og smale blågrønne blader opp til 20 centimeter i høyden.. Blomstene er gruppert i panicles, og består av seks stjerneformede kronblader som er oransje, hvite eller gule.

Dens vekstrate er ganske rask, og siden den også er ganske tilpasningsdyktig, er det lett at det etter hvert som årene går vil kunne glede seg over flere og flere blomster. Men la oss se hvordan vi kan oppnå dette.

Hva bryr de seg om?

Ornithogalum dubium blomster er oransje

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

De Ornithogalum dubium Det er en pæreformet det må plasseres utenfor, enten i full sol eller i halvskygge. Innendørs er det vanskelig å blomstre.

Land

Siden det kan være både i en beholder med hull (gryte eller planter) og i hagen, vil ikke jorden være den samme:

 • Blomsterpotte: den må fylles med universal kultursubstrat (til salgs) blandet med 30% perlit (du kan få det). For perfekt drenering anbefales det å legge et første lag med leirballer (arlita) (kjøp det) eller vulkansk sand som akadama (du har det til salgs).
 • Verft: vokser i alle typer jord så lenge de har god drenering. Hvis den du har ikke absorberer vannet raskt, lag et plantehull på ca 30 x 30 cm og bland jorden med perlit i like deler.

Irrigasjon

Å være en plante som er veldig følsom for vannlogging, er det best å kontrollere fuktigheten i jorden før vanning. For dette er det du kan gjøre følgende:

 • Ta en tynn trepinne og legg den i bakken: hvis du fjerner den, kommer den ut med mye jord festet, ikke vann.
 • Grav rundt 5 centimeter rundt planten: på denne måten vil du se om den fremdeles er våt (den vil ha en mørkere farge enn overflaten) eller ikke.
 • Bruke en digital fuktighetsmåler: for å være virkelig pålitelig er det viktig at du introduserer det både nær anlegget og langt fra det, siden jorden ikke tørker ut like på alle sider.
 • Vei potten en gang vannet og igjen etter noen dager: Siden våt jord veier mer enn tørr jord, vil denne vektforskjellen lede deg til å vite når du skal vanne.

Uansett, hvis du trenger mer hjelp, bør du vite at det er tilrådelig å vanne omtrent 3 ganger i uken og hver 4-5 dag resten av året. Men når du er i tvil, vent et par dager før du vanner.

Abonnent

Ornithogalum dubium blomster kan være gule

Det er viktig å betale den med gjødsel for løkplanter i henhold til indikasjonene som er angitt på produktemballasjen. om våren og sommeren. Du kan også bruke kompost til blomstring, som denne fra.

Plantetid

Pæren den plantes om høsten, i en gryte eller i hagen. Du kan gjøre det om vinteren hvis du har et rom der mye lys kommer naturlig inn, for eksempel en innvendig uteplass.

Multiplikasjon

Det multipliserer av frø om våren og av pærer om høsten. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Frø

Trinn for trinn å følge er som følger:

 1. Den første tingen å gjøre er å fylle et frøbed (gryte, melkebeholder, glass yoghurt, … hva du enn har eller kan lage noen hull for drenering) med universal kultursubstrat blandet med 30% perlit.
 2. Etterpå blir den vannet samvittighetsfullt og fukter hele underlaget godt.
 3. Frøene blir deretter plassert på overflaten, og etterlater et gap på ca. 2-3 centimeter mellom dem.
 4. De blir deretter dekket med et tynt lag med underlag og vannet igjen, denne gangen med en sprøyte.
 5. Til slutt plasseres såbedet ute, i full sol eller i halvskygge med mye lys.

De vil spire om 2-4 uker.

Pærer

Med tiden går pærene du kjøpte en gang ut. Disse pærene du kan skille dem fra moderplanten med forsiktighet så snart de er på størrelse med en marmor eller noe mer, og plant dem i en gryte med vermikulitt (du kan få det).

Slik kommer de ut om våren.

Plager og sykdommer

Det er veldig motstandsdyktig, men du må være forsiktig, fordi hvis vekstforholdene ikke er tilstrekkelige (eller hvis det regner), kan det påvirkes av:

 • Bløtdyr: snegler og snegler spiser alle ømme deler av planter, og også Ornithogalum dubium. Du kan unngå det med disse midlene.
 • Mealybugs: de kan være bomulls- eller limpetlignende. De spiser bladets saft, selv om det kan unngås med et anti-cochinealt insektmiddel eller bare ved å rengjøre planten med en børste dynket i apotekalkohol.
 • Sopp: Hvis det blir vannet for mye, vil soppene påvirke det. Kontroller vanningen, og hvis du en dag går over bord, behandle den med soppdrepende middel.

Rustikk

Tåler kulde ned til 0 grader, men det er bedre å ikke komme under 10 ° C.

Ornithogalum dubium-planten er lett å ta vare på

Hva syntes du om Ornithogalum dubium?