Skip to content

Ornithogalum (Ornithogalum)

11 de juni de 2021

De Ornithogalum De er planter som ved første øyekast ikke ser ut til å ha stor dekorativ verdi å si, men når blomstringssesongen kommer, skjønner du at de er et mest interessant alternativ for å gi litt farge til terrassen, balkongen eller terrassen.

Selv om blomstene er ganske små, er de veldig prangende siden de også produseres i stort antall. Vil du vite hvordan de blir tatt vare på?

Opprinnelse og egenskaper

Ornithogalum arabicum er en hvitløksformet hvitløk

Ornithogalum de er flerårige løkplanter som distribueres av Europa og Sør-Afrika som er populært kjent under navnene ornithogalo eller stjerne til Betlehem. Pærene er kuleformede, med hvite til lysebrune tunikaer. Lineære eller avlange-lineære blader spirer fra dem, og danner en basal rosett. Bladløse stengler som kan overstige 30 centimeter i høyden kommer fra midten, og blomsterklynger som måler mellom 30 og 50 cm eller i løse corymbs spirer fra toppunktet.

Blomstene er hermafrodittiske, og er beskyttet av en hvit brakt (modifisert blad). Frukten er en trekantet eller trekantet kapsel som er kuleformede til ovale frø.

Slekten består av rundt 180 arter, og følgende er den mest kjente:

Ornithogalum dubium

Ornithogalum dubium produserer oransje blomster

Det er hjemmehørende i Sør-Afrika. Den når 50 centimeter i høyden – inkludert blomsterstilkene -. Blomstene er oransje og spire om vinteren.

Ornithogalum umbellatum

Ornithogalum umbellatum har hvite blomster

Den er innfødt i Sentral- og Sør-Europa, Nordvest-Afrika og Sørvest-Asia. Den når 60 cm i høyden, eller 30 cm uten blomsterstammen. Produserer hvite blomster om våren (April-mai i varme regioner i Europa).

Hva bryr de seg om?

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

Ornithogalum er en pæreformet som kan dyrkes både innendørs og utendørs, så den riktige plasseringen vil avhenge mye av hvor du vil ha den:

 • Ytre: den vil vokse godt i halvskygge så lenge området er lyst og / eller der det kan motta minimum 3 timer direkte lys per dag.
 • Innsiden: det anbefales å legge den i et rom som også er lyst, men ikke rett foran vinduet, ellers kan bladene brenne raskt.

Land

Svart torv, et ideelt underlag for Ornithogalum

Å være ganske liten, enten det dyrkes i en gryte eller i hagen, vil det ikke forårsake problemer. Nå vil dette være tilfelle hvis landet gir det du trenger, slik at det ikke er noen overraskelser vi vil sette:

 • Blomsterpotte: universelt voksende medium (til salgs) blandet med perlit i like store deler. For enda bedre drenering anbefales det å legge et første 1-2 cm tykt lag med leire.
 • Verft: fruktbar jord med veldig god drenering vil gjøre deg godt. I tilfelle den er kompakt og / eller næringsrik, vil vi lage et hull på ca. 40 x 40 cm og fylle det med underlaget nevnt ovenfor.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil variere etter hvert som månedene går. Fra begynnelsen må du vite at vi i løpet av sommeren vil vanne mye oftere enn resten av året, siden fuktighet går tapt raskere. Men det må også tas i betraktning at det ikke tåler vannlogging, altså Hvis vi vil vite når vi skal vanne den, er det ideelle å kontrollere fuktigheten i jorden eller underlaget. Hvordan gjør du det? Vel, veldig enkelt:

 • Med en enkel tynn trepinne: vi introduserer den i jorden, og hvis vi ser at den kommer ut med mye jord festet når vi fjerner den, vil vi ikke vanne.
 • Veie potten bare vannet og igjen etter noen dager: på denne måten vil vi kunne vite mer eller mindre hvor mye den fuktige jorden veier og hvor mye den tørker.
 • Bruke en digital fuktighetsmåler: så snart den er satt inn i bakken, vil den fortelle oss om den er våt eller tørr, men vær forsiktig, for at den skal være veldig nyttig er det viktig å introdusere den igjen nærmere / lenger vekk fra planten. De selger det i barnehager, og også.

Abonnent

Gjennom blomstringssesongen (vinter-vår) betaler vi den med gjødsel for løkplanter i henhold til indikasjonene som er angitt på pakken. I tilfelle Ornithogalum i en gryte, vil vi bruke flytende gjødsel; hvis det er på land kan vi bruke granulert eller pulverisert gjødsel.

Multiplikasjon

Ornithogalum multipliserer med frø eller pærer

Den multipliseres med frø om våren og pærer om sommeren / høsten. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Frø

Trinn for trinn å følge er som følger:

 1. Først vil vi fylle et frøbed (brett, glass yoghurt, melkebeholdere, … alt som er vanntett og som har eller kan ha dreneringshull) med universal kulturunderlag blandet med 30% perlit.
 2. Deretter vanner vi det samvittighetsfullt.
 3. Etterpå plasserer vi maksimalt to frø i hver stikkontakt / gryte / beholder / etc.
 4. Neste trinn er å dekke dem med et tynt lag med underlag og vann igjen, denne gangen med en sprøyte.
 5. Til slutt vil vi plassere såbedet utenfor, i halvskygge.

Dette vil spire om 2-3 uker.

Pærer

Det er den raskeste og mest effektive metoden. For å gjøre dette er det bare å fjerne planten fra potten, skille pærene forsiktig og plante disse i individuelle potter eller i andre deler av hagen.

Rustikk

Ornithogalum tåler kulde og frost på opptil -3 ° C, selv om de lever best i varme klimaer.

Hva synes du om disse pæreplantene?