Skip to content

Overflødig vanning i bonsai: hvordan du kan unngå det og løse det

26 de juli de 2021

De irrigasjon Det er utvilsomt en av de viktigste pleiene vi må gi plantene våre, og samtidig den som er vanskeligst å «mestre». Og hvis det allerede er vanskelig å vite når vi skal vanne de vi har i konvensjonelle potter, desto mer til en bonsai, som er plantet i en brett med veldig lite underlag.

Men som i alt i livet, er det ingenting som å lære av feilene som er gjort, slik at vi endelig en dag har klart å kontrollere dette delikate problemet, og vi vet når vi skal gi miniatyrtrærne en drink. I mellomtiden skal jeg fortelle deg det hvordan man kan unngå overvann, hvordan oppdage at vi har gitt det mer vann enn nødvendig, og hvordan vi kan løse det.

Hvordan unngå å overdrive det med vanning

Bonsai på stein

Avhengig av underlaget du har og fremfor alt hvor vi har lokalisert det, må vi vanne mer eller mindre ganger. For eksempel, hvis vi har det plantet på et underlag med veldig god drenering (som akadama, kiryuzuna eller lignende) og det også er utsatt for solen, utendørs, må vi vanne det ofte, enda mer enn en gang om dagen i de hotteste somrene. Tvert imot, hvis vi har det i torv eller mulch, vanningsfrekvensen vil være mindre, siden dette er et underlag som holder fuktigheten lenger.

Hvis du tar dette i betraktning, er det viktig å unngå overflødig vanning sjekk fuktighet av underlaget. I tilfelle at vi har brukt porøse materialer (som akadama, kiryuzuna osv.), Vil det være nok hvis vi graver litt til vi når bunnen. Hvis vi ser at det er tørt, vil vi vanne.
På den annen side, for å vite om vår bonsai som er i torv trenger vann, fortsetter vi å sette inn en trepinne i bunnen. Hvis det kommer ut med mye klebende jord når du trekker det ut, vil det ikke være nødvendig å vanne.

Skilt som forteller oss at vi har overskredet vannet

Når vi overvann en bonsai eller en plante, det kan skje at:

  • bladene blir gule, deretter brune før de faller
  • mange blomster dukker opp eller de som har høst
  • røttene kveles (rotkvelning)
  • veksthastigheten til planten bremser
  • planten dør på få dager eller uker
  • planten har skadedyr

Hva kan vi gjøre for å løse det?

Eurya Bonsai

For å fikse det, er det første vi må gjøre stanse vanning. Hvis vi er på våren eller høsten, kan vi fortsette å trekke ut bonsai fra brettet og bytte underlag, men det er mer tilrådelig å fjerne den og pakke rotkulen med kjøkkenservietter eller lignende.

Senere vil vi plante den igjen i brettet, og vi vil ikke vanne før neste dag, og legger til noen få universelle soppdrepende dråper (for å bekjempe og forebygge sopp).

Hvis alt går bra, vil bonsai i løpet av noen uker igjen vokse nye blader.

Lykke til.