Skip to content

Oxalis deppei

2 de juli de 2021

Sikkert ved mange anledninger har du vært i en hage, og du har vært på utkikk etter en kløver med 4 blad. Disse kløverne sies å ha muligheten til å gi flaks til de som finner det. Hvis vi har en plen i hagen vår og den begynner å bli full av kløver, er det noen blandede meninger om det. I dag skal vi snakke om en kløver som alltid har 4 blader og som har forskjellige nyanser i bladene og med en ganske slående blomstring. Det handler om Oxalis deppei.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om egenskapene og pleien til Oxalis deppei.

Hovedtrekkene

firkløver

Vi snakker om en type kløver som alltid har 4 blader i motsetning til de vanlige 3 blader hvorav du kan finne en kopi med 4 og gi hell. I mange hager har vi plantet en plen, og disse kløverne begynner å oppta plass og plass som hører til selve plenen. Det er i disse tilfellene de begynner å være irriterende. Det er ikke det samme å ha en velstelt plen enn en som begynner å ha denne typen uønskede planter.

Til Oxalis deppei Det er kjent i dag med navnet Oxalis tetrsphylla. Hvis vi ser nøye på, er bladene kryssformede og har en lilla fargetone i midten. Denne lilla fargen kan minne om rust. Den har en fløyelsaktig tekstur og har en viss likhet med bladene til den afrikanske fiolette planten. Blomstringen foregår om sommeren når temperaturen er varmere. Med riktig pleie vi kan utvide blomstringen til langt ut i vinterkulda.

Å være en flerårig plante mister ikke bladene i løpet av høst- og vintersesongen, så vi kan nyte løvet sitt kontinuerlig. Husk at det er det litt intolerant mot ekstrem kulde og at den ikke tåler veldig intens og kontinuerlig frost. La oss se hva den nødvendige pleie av denne planten er.

Krav til Oxalis deppei

blad med kløver

I denne delen av artikkelen skal vi analysere hva som er nødvendige vekstforhold for denne planten. Først av alt, ta hensyn til temperaturen og eksponeringen som vi skal så Oxalis deppei. Vi må vurdere at det ikke er en plante også tåler ekstrem frost ned til -10 grader. Hvis området der du bor ikke har frost som får termometeret til å falle til denne temperaturen, vil vi ikke ha noen form for problem. Vi er ikke så sikre på at den vegetative delen er i stand til å tåle disse temperaturene.

I nesten alle typer klima, noe varmere, kan det bære vintre ganske bra siden det er en pæreformet plante. Dette gjør pærene bedre i stand til å tåle vinteren siden de har sine egne tilpasningsmekanismer til ugunstige miljøforhold. Når den er ferdig om vinteren, kan pærene spire igjen om våren.

Når det gjelder utstillingen, er Oxalis deppei krever direkte sollys. Det ville være fint om det ble plassert på et sted med høyde slik at det kan motta direkte sollys uten hindringer. Det er ikke en plante som skal holdes innendørs, siden det ikke ville ha nok lysinngang. Du må være utendørs der du kan få sollys godt og nyte omgivelsene. Det er noen mennesker som prøver å potte det innendørs i kjølige og ventilerte områder.

Omsorg for Oxalis deppei

potte oxalis deppei

Når vi vet hva kravene i Oxalis deppei, la oss se hva omsorgen er. For at den skal vokse under gode forhold, må vi gi den en jord som har en lett tekstur. I de fleste tilfeller ser vi etter leirjord eller sandjordjord. Hovedårsaken til å lete etter denne typen jordstruktur er at tåler ikke sølepytter. Dette gjør jorda godt drenert. Drenering er jordens evne til å filtrere regnvann eller vanning. Dette betyr at hvis vi vanner eller hvis det regner tungt, vil ikke jorden kunne filtrere vannet, og den vil beholde det nok til å bli pølse.

For at denne planten skal være i god stand, må jorden være lett og luftet godt. I tillegg er det viktig at den har en god base av organisk materiale for riktig vekst. Og er det den Oxalis deppei Det er en plante som trenger en stor mengde næringsstoffer som kommer fra jordens organiske materiale. Den kan ikke vokse i dårlig jord eller med for harde teksturer.

Når det gjelder vanning, er det ganske takknemlig å ha en ganske lett avling så lenge tilstrekkelig vanning er gitt. Vi må vite at denne planten trenger å opprettholde en mer eller mindre konstant fuktighetsgrad i jorden uten å bli oversvømmet. Vi gjentar dette av vannloggen siden vi kan få røttene til å råtne hvis vi tillater det. Hvis jorden blir for tørr, vil vi merke det med en gang. Planten begynner å avta og er det klareste symptomet på mangel på vann. Vi bør imidlertid ikke bekymre deg for mye. Og det er at ved å vanne planten igjen, er den i stand til å komme seg umiddelbart.

Vi kan multiplisere Oxalis deppei enkel måte. Det er en plante som er i stand til å spre seg veldig lett gjennom landet. Vi kan ganske enkelt utføre en divisjon av sabel når den allerede har nådd en god utvikling. På denne måten garanterer vi at planten ikke svekkes. En annen måte å multiplisere på det er gjennom de små pærene. Du må bare skille pærene og plante dem under jorden. Dette vil ta noen uker å spire. Det første alternativet for å multiplisere planten fra delingen av busken er mye enklere, raskere og mer behagelig enn å dele denne planten.

Som du kan se, er det mange planter i hagen som kan være ønskelige for noen mennesker og ikke for andre. Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Oxalis deppei og deres egenskaper.