Skip to content

Pæretre sykdommer

4 de juli de 2021

Et av trærne som er mest verdsatt for sine deilige og næringsrike frukter, er pæretreet. Det er en tretype som tilhører slekten Pyrus og Rosaceae-familien. Dette betyr at det er relatert til epletreet. Imidlertid, som mange andre frukttrær, blir det vanligvis påvirket av skadedyr og sykdommer. De pæretre sykdommer De må behandles i tide hvis vi ikke vil at fruktene skal bli skadet.

Derfor, i denne artikkelen, skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om pæretre sykdommer og hvordan vi skal behandle det.

Hovedtrekkene

syke pærer

For å vite hvilke pæretre sykdommer som regel påvirker, må du først kjenne egenskapene til dette treet. Det er innfødt i det tempererte klimaet i Europa og Afrika. Dyrking har spredt seg takket være bruk og kommersialisering av fruktene. Og det er mange varianter som er kjent som et resultat av forskjellige seleksjonsprosesser fra ville pæretrær og asiatiske pæretrær. De er trær som kan måle mellom 10 og 20 meter i høyden, avhengig av sorten vi dyrker. De er eksemplarer som trenger fuktig og kjølig klima, men har ganske varme somre.

De mest hensiktsmessige vekstområdene er de som er åpne og ikke er egnet for mer lukkede daler der store mengder fuktighet lagres. En av egenskapene jorda trenger for å kunne ha gode resultater er å ha god drenering. Drenering er jordens evne til å filtrere vann og ikke lagre det. I tilfelle både regn og vanningsvann lagres, kan det føre til rotproblemer og råtnende frukt.

Røttene til pæretreet er treaktige og ganske dype. Stammen er rett og har en brungrå bark som er helt sprukket. Blomstene er presentert i form av corymbs og har 5 hvite kronblader. Stammerne har en liten lilla farge. Du må vite at blomstene er hermafrodittiske.

Pæren er frukten som, sammen med eplet, er en av de mest verdsatte og konsumerte i det meste av verden. Den er drevet av sin delikate smak, men for sine ernæringsmessige egenskaper tar den prisen. Den er rik på B-komplekse vitaminer som hjelper til med å regulere nervesystemet, forbedrer fordøyelsessystemet og styrker hjertemuskelen. På den annen side har vi det vitaminer i gruppe A og C og mineraler som kalsium, fosfor, magnesium, kalium og kobber. Det blir vanligvis spist fersk som dessert og markedsføres også i konserver, hermetisert med sirup og lett tilberedt for å lage desserter og kompotter. Det brukes veldig ofte til produksjon av syltetøy.

Pæretre skadedyr og sykdommer

bladskader

Skadedyr

Både pæretreet og epletreet er ganske utsatt for å få skadedyr og sykdommer. Det er noen hovedpatologier som er de som oftest blir funnet. Vi skal dele hvilke skadedyr og sykdommer i pæretreet.

Det som er lettere å finne er midd. Å være polyfagiske insekter, er det et skadedyr som ofte vises på pæretreet. Symptomene som dette skadedyret viser, er mørke, brune eller dype røde flekker.

San Jose lus

San José-lusen utvikler seg på sen vinter etter dvalemodus. Ved ankomst av varme kan dette skadedyret lett observeres visuelt. Det forårsaker ulike skader i fruktene, og som en konsekvens blir kommersialiseringen redusert. Det kan sees med det blotte øye, siden det har lilla flekker på bladene eller på nervene til bladene. Det er også sirkulære rødlige groper på fruktene.

Pære Psila

Hvis det observeres med et forstørrelsesglass, kan det skille seg fra resten av skadedyrene, siden den i voksen tilstand har formen som en hummer. I områder der det er høye temperaturer på over 35 grader, finner vi en reduksjon i skadedyrets hengivenhet, så effekten er mindre. Det kan sees med et klebrig utseende på bladene, og det stammer fra honningdug som utskilles av nymfer.

Fruktflue

Det er en annen av skadedyrene som angriper pæretreet. Aktiviteten til denne flua begynner om våren med varmen. Året produseres direkte i pæren ved hunnens bitt. Du kan se konsekvensene siden forskjellige hull blir laget som blir gule og brune. Behandlingen av fruktflua påføres med en frekvens på mer eller mindre enn 7-10 dager ved bruk av insektmidler.

Carcocapsa

Den måler vanligvis bare mellom 1,5 og 2 centimeter, å være hannen av mindre størrelse enn hunnen. Skadene som dette treet produserer, er hull i frukten og forårsaker ødeleggelse og forhindrer kommersialisering av fruktene.

Pæretre sykdommer

pæretre sykdommer og

Vi skal se nå hva er de forskjellige pæretre sykdommene.

Pæretre sykdommer: Flettet

Skader fra denne sykdommen begynner med dannelsen av bølgeflekker på olivengrønne blader. Over tid blir de svarte. Hvis sykdommen er alvorlig, oppstår avblæring av treet. Alle flekkene vises på fruktene og brukes ikke til å kunne markedsføre dem.

Pæretre sykdommer: Stemphylium

Denne typen sykdom forårsaker skade direkte på bladene og fruktene. Sykdommen kan oppdages takket være tørking av bladene. Det kan også identifiseres ved en generell svekkelse av treet og en reduksjon i størrelsen på fruktene. Fruktene viser vanligvis nekrose, så det er veldig enkelt å identifisere denne sykdommen.

Pærerust

Det er en av de siste pæretre sykdommene og identifiseres ved å ha rødlige flekker på bladene. Over tid vil disse bladene tørke ut og falle av. Mørke fargede flekker kan dannes på frukten som et resultat av nekrose.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om pæretre sykdommer.