Skip to content

Periwinkle Plant Care: Hvordan dyrke fargerike Periwinkle blomster og planter

13 de februar de 2021

De periwinkle plante (Vinca-blomst) – Catharanthus roseus eller lochnera rosea, også kjent som rosenrøde periwinkles, er en nydelig liten plante som vokser veldig godt ute, men også finner seg hjemme i et sommervindu.

Planten Catharanthus roseus kalles noen ganger Vinca minor og Vinca periwinkle. Det kalles også ofte Madagaskar Periwinkle.

Her er den viktigste grunnen til å bruke de riktige botaniske navnene på planter. Vinca minor er medlem av dogbane-familien og er kjent som vanlig periwinkle en annen plante og regnes som en invasiv art i:

  • Georgia
  • Sør-Carolina
  • Tennessee
  • Kentucky

Periwinkle vinca minor bærer de vanlige navnene:

  • Mindre periwinkle
  • Periwinkle myrtle
  • Krypende periwinkle
  • Dverg periwinkle

… fungerer som et bunndekkende anlegg der gress ikke vil vokse.

På den annen side, Catharanthus roseus vokser som en årlig plante som hovedsakelig brukes som sengeplante i solrike blomsterbed, potter og som bunndekke.

Både periwinkle vinca minor og vinca rosea finnes i hagesentre fra tidlig på våren til sensommeren, men har forskjellige bruksområder.

Denne artikkelen fokuserer på pleie av periwinkle plante, med sin skinnende grønne løvverk og blomster av rosa, rød eller hvit periwinkle som dekker planten gjennom hele sommeren.

Er Periwinkle Flower en årlig eller flerårig?

Normalt varer vinca minor-planten bare ett år, men det avhenger av hvor periwinkle-planten vokser.

I nordlige klima vil denne prydplanten bli ansett som en årlig som vanligvis varer bare ett år.

I varmere klima kan den imidlertid vokse som en flerårig. Innendørs er det et utmerket vinduskarmanlegg.

Den vokser best i USDA hardiness soner 4 til 11.

Vinca Periwinkle Care

Vinca minor er en liten stående oppdretter og har en maksimal høyde på ca 8 ″ -12 ″ inches høy. Bladene er veldig blanke og lange, med en klar nesten hvit midtår. Jeg har sett planter strekke seg og vokse seg høyere enn 8 tommer når de ikke hadde tilstrekkelig lys.

Ralph Shugert periwinkle, under vinca minor-typen, er en eviggrønn busk som bærer mørkegrønne blader og fiolettblå blomster.

Som de fleste arter er Ralph Shugert tørketolerant, krever godt drenert jord og nyter full sol til delvis skygge. Den kan bare vokse opp til 15 cm.

På den annen side er Vinca major eller større periwinkle en større flerårig art av familien Apocynaceae.

Vinca minor-planten blir 25 cm høy og tette masser kan ha seg opp til 70 cm brede.

Hvilke farger kommer periwinkle blomster inn?

Periwinkle-blomsten kommer i nyanser av rosa, rødt eller hvitt, og blomstene kan være i flere forskjellige nyanser og kan enten være enkle eller varierte.

Hva slags jordforhold trenger Vinca Flowers?

Periwinkles kan dyrkes i bakken i potter. Uansett hvordan de plantes, setter de pris på en godt drenert jord. Når du planter i potter eller beholdere, vil en pottejord i poser være bra.

Hvis dyrket innendørs på en vinduskarm, vil jeg anbefale en jordblanding som brukes til å dyrke afrikanske fioler.

Dette er fordi mange blandingsjordblandinger som brukes utendørs, kan inneholde treprodukter, og du kan snart oppleve et problem med soppmugg innendørs.

Hvor kan periwinkleblomsten dyrkes eller brukes?

Periwinkle planter er enkle å dyrke og ta vare på. Gi dem en godt drenert fuktig jord, rikelig med sterkt lys, varme temperaturer 65 ° F og over, og de vil gjøre det fantastisk ute på terrassen eller dekk som potteplanter.

Siden planten vokser relativt lavt til bakken, gir de utmerkede tillegg som bunndekke eller i containerhager i bed for å gi farge under større busker.

De gir også mange enkle farger når de dyrkes i hengende kurver. Gi planter mye lys med litt delvis nyanse for å beskytte dem mot de sterke solstrålene.

Hvis planter blir litt straggler, kan de ganske enkelt kuttes ned for å gjøre dem buskere!

Plante periwinkles der de får god luft, sol og drenering, og det vil ikke være noen som hindrer dem i å blomstre.

Du vil kanskje også like -> Growing Trailing Vinca

Hvordan dyrke periwinkle fra frø

Periwinkles er enkle å dyrke fra frø. Dette kan være et bedre alternativ enn overvintrende planter.

Hvor kan du finne periwinkle frø? Som så mange ting – hos Amazon!

Du kan så frø når som helst på året, men det er normalt å så frø i løpet av januar til april. Frøet er veldig, veldig lett med 1 gram som inneholder 700 til 800 frø.

Dyrking varer vanligvis i 3 til 4 måneder, og frøene skal spire i løpet av de første 2 til 3 ukene ved en temperatur på 63 til 65 °.

Frøet skal sås i vanlig pottejord og dekkes med et tynt lag med sand.

Jeg liker å blande det fine frøet med byggesand – tilgjengelig hjemmeutbedringssentre – når jeg sår for å få en jevn fordeling.

Hold jorden fuktig i løpet av denne perioden. Den totale veksttiden fra sying til moden plante er omtrent 3 til 4 måneder.

Hvilke skadedyr, sykdommer eller problemer møter periwinkle?

I løpet av sommermånedene kan planteluslus angripe. Vanligvis er en god eksplosjon av vann en av de naturlige måtene å kvitte seg med bladlus. En annen er å påføre organisk insektmiddel neem oljespray om nødvendig, men det har jeg aldri trengt.

Nedre blader som turer gule og faller av

Når lavere løvverk blir gult og faller av, er det vanligvis tegn på for mye vann eller at planten har blitt utsatt for kulde.

Gå ut av vannet eller med det kaldt, flytt planten til en varmere posisjon.

Leaves Droop and Fall

Når bladene henger, faller og faller, er det normalt en periwinkle-plante som vokser i en gryte og har tørket ut for mye. Den beste løsningen er å slippe hele potten i en bøtte med Luke varmt vann i minst en halv time.

Når været er varmt, kan det hende at planter må vannes daglig.

I slekt: Er periwinkle-planten giftig?

Bruker For Periwinkle Plant

Bortsett fra å fungere som bunndekke til områder der gress ikke vil vokse eller hjelpe til med jorderosjonskontroll, fungerer periwinkle også som en kilde til alkaloider for medisinsk bruk. Med totalt 86 alkaloider dekker periwinkle planteekstrakten mange fordeler.

Et av produktene er vinpocetin, et syntetisk derivat som kommer fra vincas alkaloid vincamine. Denne forbindelsen hjelper til korttidshukommelse og fungerer som et middel mot aldring.

Vincristine og vinblastine kan behandle ulike former for kreft som leukemi, kreft hos barn, Hodgkin sykdom eller Hodgkin lymfom og andre typer lymfom.

Sammendrag av Periwinkle Catharanthus Roseus

Denne innfødte i Europa, India og Madagaskar er en fin plante som gir farger med minimale krav. Jeg foretrekker å dyrke planten utendørs i landskapet som bunndekke eller i containere, der fargen kan flyttes etter behov.

Prøv periwinkle-planten … du blir ikke skuffet.