Skip to content

Persimmon, en deilig frukt

28 de juli de 2021

De khaki, hvis vitenskapelige navn er Dyospyros kaki, er et frukttre av asiatisk opprinnelse. Det er en av de plantene som er veldig praktiske siden de i tillegg til å produsere frukt med en utsøkt smak, er veldig dekorative. Det tåler beskjæring ganske bra, noe som gjør persimmon til et ideelt tre å ha i en gryte.

Vil du vite mer om persimmon? Her vil vi fortelle deg alt, inkludert hvordan du fjerner strengheten til noen varianter for å gjøre fruktene spiselige.

Persimmontre

Å kjenne persimmon

Med en omtrentlig høyde på 15 meter og noen grener som vokser litt oppover, finnes den hovedsakelig i Kina og Japan. I Europa var det ikke kjent før den ble introdusert mot slutten av 1800-tallet.

Varianter er delt inn etter om de er snerpende eller ikke. Men hva betyr snerpende? En snerpende frukt er en som gjør tungen grov på grunn av tanniner som finnes i den. Jo høyere antall tanniner, jo tøffere vil du legge merke til tungen. Et overskudd av tannin kan være skadelig for kroppen, da det kan føre til eller forverre forstoppelse.

Persimmontre

Varianter

La oss se hva som er de snerpende og ikke-snerpende variantene.

-Astringer:

  • Persimon
  • Lys rød
  • Tomat
  • Tanenashi
  • Kushiyama

I Spania er de vanligste de to første, spesielt persimmon.

Men lurer du på om de er snerpende, kan de spises? Ja, selvfølgelig! Det er ikke et problem, alt du trenger å gjøre er følgende:

Avhengig av mengden persimmons du har samlet, legg et glass (eller et glass) med brennevin i en gryte, etterfulgt av persimmons. Dekk deretter til gryten og la 4-5 dager gå. Etter denne tiden vil persimmons være klare til å spise.

Ikke-snerpende:

  • Sharon (eller Sharoni)
  • Triumf
  • Fuyu

Hvis du velger noen av disse variantene, kan du spise persimmoner samlet direkte fra treet.

Andre bruksområder

Persimmon bonsai

Visste du at … den kan dannes som bonsai (toppbilde)? Det er et veldig håndterbart og veldig motstandsdyktig tre som ikke bare kan gi deg deilig frukt (og i stor mengde), men det kan også bli en eksepsjonell bonsai.

Uten å glemme, selvfølgelig, at det er en veldig prydplante som passer både til grønnsakshager og hager.