Skip to content

Philodendron cordatum

2 de juli de 2021

Planteriket er ganske variert. Det er mange varianter å velge mellom, noen som passer bedre innendørs og andre utendørs. Imidlertid har hver av dem en serie med spesifikke bekymringer for hver art. Det er det som skjer med Philodendron cordatum.

Men, Vet du hva planten er Philodendron cordatum? Hvilken omsorg har du? Og hvordan skal du ta vare på det mot sykdommer, skadedyr og andre behov? Ikke bekymre deg, hvis du har fått en, eller hvis du tenker på å få en, her vil du ha den mest komplette guiden slik at den ikke dør på en uke.

Hva er Philodendron cordatum

Hva er Philodendron cordatum

De Philodendron cordatum, også feilaktig kjent som Philodendron hederaceum (fordi det i virkeligheten ikke har noe med det ene og det andre å gjøre), det er en veldig sjelden art som tilbys som en innendørs plante, og som på grunn av dets egenskaper tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Den er veldig motstandsdyktig, noe som gjør den ideell for de som ikke har en veldig god hånd med planter, og kan også plasseres på et bord eller i hengende format.

Det som kjennetegner planten mest er dens blader, som har et hjerteformet design, store og dype grønne. Imidlertid, hvis det du leter etter er blomster, må vi fortelle deg at denne planten ikke har dem. Selv om blomstringen skjer fra desember til april, er sannheten at du ikke får noen blomster til å vokse.

Sammenlignet med andre Philodendrons er den mindre i størrelse, slik at du kan dyrke den i potter uten problemer. Det vil kaste mange blader på deg, og det er grunnen til at mange velger å ha det hengende, slik at de faller ned fra taket. Selv om det regnes som en plante med underutviklede røtter, er sannheten at den har en veldig rask vekst, så mye at den regnes som et vintre.

Noe som ikke mange vet er det de Philodendron cordatum det er en giftig plante. I butikkene selger de det som innendørs, men sannheten er at det er en art som kan påvirke helsen til mennesker, så vel som dyr hvis de spiser den.

Hva er opprinnelsen til Philodendron cordatum

Dette anlegget er opprinnelig fra Brasil og Peru. Men selv om det er eksotisk, er sannheten at det tilpasser seg veldig godt til andre klimaer og miljøer. Motstanden hjelper planten til å endre behovene med nok tid til denne tilpasningen.

Det er åpenbart at kulden ikke passer deg veldig bra, det er derfor det anbefales i Nord-Spania at den er innendørs, men i sør kan du vurdere å ha den både innendørs og utendørs, fordi den tilpasser seg begge steder veldig bra.

Hvilken omsorg gjør det Philodendron cordatum

Hvilken omsorg trenger Philodendron cordatum?

Du har en Philodendron cordatum hjemme? Har de bare gitt deg en? I så fall er det på tide å fortelle deg alt du trenger å gi, slik at planten er i perfekt stand; Og ikke bare det, du kan også få det til å vokse og til og med gi deg flere planter av denne typen.

Irrigasjon

De Philodendron cordatum er en plante som han liker fuktighet, så avhengig av været og hvor varmt det er, anbefaler jeg at du vanner det om sommeren minst to ganger i uken. Hvis du finner ut at jorden er for tørr, kan det være lurt å vanne den oftere.

Når det gjelder vinteren, ville det være nok en gang i uken, med mindre temperaturen i denne sesongen ikke er for kald og plantens jord tørker mye.

Lysstyrke

Planten trenger sol, men hvis mulig, bør den ikke være direkte. Han liker lys veldig godt, men krever ikke at solen skal skinne direkte på ham, så det er mer enn nok å plassere det i nærheten av et vindu.

Hvis solen treffer den, og den ikke er for sterk, vil ingenting skje; men hvis det er i timer med høy solinnfall, kan bladene brenne.

Sende

Hver plante trenger litt kompost fra tid til annen. Og Philodendron cordatum det kom ikke til å bli mindre. Det anbefales at du kaster ham kompost om våren. Det tåler veldig godt det som oppløses i vanningsvann, som ammoniumsulfat.

Det anbefales ikke å overdrive det med komposten, siden det kan brenne røttene med det, så det er bedre å komme til kort enn å gå for langt.

Temperatur

Selv om vi har sagt at den tilpasser seg godt klimaet, må det tas i betraktning at svakheten er kulden. Det tåler ikke steder der temperaturen faller under 8 grader, grunnen til at hvis du bor i et hus som dette, vil det være eksklusivt innendørs.

Skadedyr og sykdommer i Philodendron cordatum

Philodendron cordatum skadedyr og sykdommer

Når du har en plante innendørs, og det er godt ivaretatt, er det vanskeligere å se ut av skadedyr og sykdommer, og selv om det ikke påvirker det for mye, må det tas i betraktning at det er en plante som kontinuerlig voksende, er de nye skuddene veldig saftige for visse skadedyr.

Spesielt refererer vi til rød edderkopp, hvitflue eller bladlus og hvitluke. Fremfor alt påvirker de mer i sommermånedene, så en levedyktig løsning er å spraye bladene med litt vann blandet med et naturlig produkt som eliminerer dette problemet (for eksempel neemolje, eddik eller kaliumsåpe. Veldig bra hydrogenperoksid (spesielt med edderkoppmidd).

Hva om Philodendron cordatum vokser for mye

Hvis du har tatt godt vare på din Philodendron cordatum, det er normalt at du plutselig finner en enorm plante.

Annethvert år må du bytte pott og du kan dra nytte av den tiden til å lage stiklinger, det vil si å skille planten og ha mer, enten for å ta vare på dem eller for å gi dem til familie eller venner. Den beste tiden å gjøre dette er om våren varmen har ennå ikke startet eller ikke blomstrer heller.

Nå vet du alt du skylder om Philodendron cordatum, en plante som ikke har mye mysterium, og som ved å bruke litt tid kan du oppnå vakre resultater med den. Tør du å ha en hjemme?