Skip to content

Philodendron Plant: Garden Center Varieties

11 de februar de 2021

Mange Philodendron-varianter er kjent som planter som er enkle å dyrke, vinaktig utseende og deres røtter. Imidlertid, med alle varianter av Philodendrons, er det en som er veldig annerledes enn de andre typene Philodendron – Philodendron Xanadu.

Man kan enkelt skille denne eksotiske tropiske planten fra de andre på grunn av dens unike formede blader. Den har dypt dissekert grågrønne blader.

Disseksjonen resulterer i 15 til 20 lapper for hvert blad. Selv om blomstene ikke er så prangende, produserer Philodendron Xanadu innimellom grønne eller kremfargede eller solbrune blomster.

Philodendron Xanadu vokser til en mellomstor oppreist philodendron busk. Dette gjør det til et populært tillegg til store rom, ganger, bad eller andre deler av hjemmet.

Den dramatiske effekten vil få deg til å føle deg som om en del i hjemmet ditt er laget for ethvert safariventyr.

Når den brukes i landskap, skaper Philodendron Xanadu sin helt egen tropiske planteerklæring. Dens klumpete vekstvaner som en busk gjør det til et kjekt fundament eller prøveplante.

Bladene til denne planten er vanligvis hengende og nær bakken. Denne karakteristikken gjør Philodendron Xanadu til et ideelt bakdeksel. Den kan også dyrkes i potter eller i beholdere som du deretter kan sette ved bassengkanten.

Mange huseiere antar at Philodendron bipinnatifidum (Selloum) og Xanadu er de samme, men det er de ikke.

Det er flere andre Philodendron-varianter du kan finne i hagesenteret.

Philodendron Prince of Orange

Philodendron “Prince of Orange” er en hybrid med veldig tydelig fargerik løvverk levende sammenlignet med andre Philodendron-kulturer.

Philodendron Prince of Orange
Den dynamiske veksten og fargen på prinsen av oransje blader er så fantastisk. De nye bladene ruller ut en lys oransje eller kobber-oransje farge og blekner til en lysegrønn farge når de modnes.

I tillegg til denne unike bladfargen er de rosa-røde petioles. Denne Philodendron-varianten med selvoverskrift vokser opp til 24 ″ tommer i høyden.

Philodendron Prince of Orange er god innen landskapsarbeid og interiørdesign. Det er mye dyrket for løvverk der elliptiske til ovate blader kan vise sine slående farger.

På grunn av sin kompakte vekstvaner kan Prince of Orange planter dyrkes som en gruppe busker i en stor beplantning med tapt jord. Små Prince of Orange planter sees vanligvis plassert på et toppnivåbord mens de store ofte plasseres på gulvet.

MERK: Med alle de mange forskjellige Philodendrons som er tilgjengelige i dag, er den vanlige grønne Philodendron cordatum en av de beste plantene for et godt opplyst bad (aka baderomsplanter). Også Pink Princess Philodendron er en variant du sannsynligvis ikke finner i hagesenteret ditt.

Philodendron Rojo Kongo

Philodendron Rojo Kongo (Philodendron red congo plant) er en ny og tydelig sort av Philodendron. Det er et produkt av korset eller avlen mellom Philodendron Imperial Red som den kvinnelige forelderen og en uidentifisert cultivar av Philodendron tatei.

Denne planten vokser kraftig på en oppreist, men spredt eller åpen måte. Nye Rojo Kongo-blader har brunaktig rødbrun til nesten rød farge, mens de store modne bladene er mørkegrønne med et snev av rødt.

Plantens bladbladblader forblir rødlilla til lyse til høyre med langvarige petiolehylster.

Rojo Congos tykke og blanke blader som vokser på lange stengler ser ut til å spre seg og åpne, noe som gjør den egnet til innendørs bruk. Ofte dyrker planteskoler og til og med husholdninger Rojo Kongo-planter i containere.

Selv om denne eviggrønne tropiske planten ser stor ut, er den perfekt for potter innendørs som brukes i landskapsfilodendron.

Philodendron Mamei

Philodendron-arter er kjent som populære innendørs planter med vakkert løvverk. De tilhører Araceae-familien som er enkle å dyrke og ofte brukes som potteplanter.

Navnet «philodendron» kom fra de to greske ordene philo som betyr kjærlighet og dendron betydning tre.

En populær Philodendron-sort er creeper, Philodendron mamei. Philodendron mamei er en egnet plante for innendørs dyrking. Dens middelsgrønne blader er omtrent 12 ″ tommer lange og har trekantet form. Hvert bølgepapp er fremhevet med sølvfargede mønstre.

Philodendron mamei-planter blir noen ganger satt i store containere. Når den dyrkes utendørs, lager Philodendron mamei et spektakulært eksemplar.

Philodendron Brasil

Philodendron Brazil er en gul broket sort av Philodendron hederaceum (Philodendron scandens). De mørkegrønne bladene er avrundet i form med langstrakte stykker som får dem til å se nesten hjerteformede ut.

Ungt hjerteformet blad er rødrosa i fargen. Når de modnes, blir de rødoransje og til slutt lys til mørkegrønne.

Den samme fargeutviklingen observeres også på stilkene til Philodendron Brazil. Hvert blankt blad er sprutet med krem ​​og grønne farger, noe som er tydelig for denne sorten.

De fleste planteeiere dyrker Philodendron Brazil i hengende kurver eller som en løvaksentplante. Men denne prangende lavvoksende planten er naturlig en klatrer.

Når de dyrkes på totempæler, viser de en kaskad eller etterfølgende vekstmåte med tett løvverk. Enten de dyrkes i containere eller i totempæler, er Philodendron Brazil flott innendørs eller som en husplante.

Philodendron Plant … Trenger bladrengjøring

Disse typene Philodendron-husplanter har generelt lite vedlikehold, men kan ikke overses.

Når du vokser i barnehagen, bygger mange planter opp et fint lag med sprayrester og trenger en god rengjøring.

Husplanter bygger imidlertid opp støv og dystre mens de arbeider med å rengjøre luften, og sørg for at du rengjør husplantene dine riktig.

bilde: flickr