Skip to content

Phytoseiulus persimilis

5 de juli de 2021

Som vi vet er det mange skadedyr innen jordbruk og hagearbeid. De fleste av disse plantene er små insekter som alvorlig forringer utviklingen og veksten av planter, så vel som to avlinger generelt. For å kontrollere skadedyrene brukes forskjellige plantevernmidler av kjemisk opprinnelse, men en biologisk bekjempelse kan også utføres hvis vi kjenner skadedyrets egenskaper. I dag skal vi snakke om Phytoseiulus persimilis. Det er et av de mest brukte fytoseidene i kontrollen av tetranychids i mange drivhusavlinger.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om Phytoseiulus persimilis, dens egenskaper og livssyklus.

Hovedtrekkene

phytoseiulus persimilis

Det er et hopp opprinnelig fra den subtropiske sonen i Sør-Amerika. Takket være at det lever i disse økosystemene, har det vært i stand til å tilpasse seg ganske godt og distribuere det bredt i hele Middelhavsområdet. Vi kan imidlertid si at det finnes i så mange land gitt at de har blitt unaturlig introdusert, at det kan sies at dets nåværende rekkevidde er kosmopolitisk. I vårt land er det ganske hyppig og kan finnes rikelig i urter for å finne dem. Disse urtene utgjør det naturlige økosystemet og habitatet der det tilbringer mesteparten av livet. Det kan bli funnet ofte i hele Middelhavskysten, i Andalusia og Kanariøyene.

Angående morfologi, Phytoseiulus persimilis er i stand til å legge ovale egg som er dobbelt så store som de leggere den røde edderkoppen. Når disse eggene er nylagt, er de rosa og gjennomsiktige. De kan senere mørkne når de klekkes. Larvene og nymfene er bleke til lysrøde. Når den når voksenstadiet har den en spesiell egenskap, og den er dens store størrelse og mobilitet. Den har en pæreformet kropp og har en lys rød farge. Bena er lange rader som brukes til å bevege seg mellom bladene på urtene. Når vi passerer gjennom disse områdene, er det lett å skille med det blotte øye.

Bruk av Phytoseiulus persimilis

Dette insektet brukes hovedsakelig til å kontrollere edderkoppmidd. Edderkoppmidd er ikke annet enn et skadedyr som hovedsakelig angriper avlinger. De har en tendens til å forårsake alvorlig skade hvis de ikke kontrolleres i tide. Bruken av disse insektene for å kontrollere edderkoppmidd i beskyttede avlinger har gitt svært varierende resultater. Noen tilfeller har vært vellykkede og andre ikke. Blant de mulige årsakene til de gangene det har vært vellykket, kan det sies at til tross for at det er en autokton art, er det ikke veldig rikelig.

Alt dette har forårsaket at det ikke viser en toleranse for høye temperaturer, og det blir ofte fortrengt og erstattet av et annet innfødt fytoseid kjent under navnet Neoseiulus californicus.

Biologisk syklus

Phytoseiulus persimilis

Vi skal analysere hva som er trinnene disse fytoseidene følger for å kunne utvikle og reprodusere. Statene som utgjør den biologiske syklusen i sin fylde er egget, larven, ulike nymfestadier og voksenstadiet. Utviklingshastigheten er ganske rask, og havner kan brukes som befolkningskontroll er ganske gode resultater. Den har vanligvis en reproduksjonshastighet som er høyere enn byttet under normale forhold. Fruktbarheten og evnen til å konsumere byttet er den høyeste av alle som finnes i fytoseider. Derfor er det en god måte å kontrollere edderkoppmidd på en biologisk måte og unngå bruk av kjemikalier som forurenser miljøet.

Varigheten av den biologiske syklusen til disse insektene avhenger av temperaturen bortsett fra andre faktorer. Eggene klekkes vanligvis på 3 dager og fullfører utviklingen på 10 dager. Dette skjer så lenge temperaturen er rundt 20 grader. Så snart temperaturen er modifisert, gjør det også antall dager det tar å klekke. Dens byttedyr kjent som Tetranychus urticae Det tar 17 dager ved samme temperatur å kunne klekke eggene sine. Dette gjør at Phytoseiulus persimilis ha en fordel i forhold til byttet ditt.

Den totale utviklingstiden for disse insektene er redusert til bare 5 dager, mens den for den røde edderkoppen til mer enn 7 dager. Og er det hunner kan legge mellom 50-60 egg gjennom hele livet. En annen viktig faktor som favoriserer å begrense populasjonenes dynamikk og deres utvikling er relativ fuktighet. Vi vet at denne parameteren er den som mest påvirker fertiliteten og levetiden til kvinner. Avhengig av verdien vi har av relativ fuktighet på en konstant måte, varierer muligheten for eggets utvikling og de umodne stadiene. Når disse insektene er i eggtilstand, er de vanligvis mer følsomme for lavtliggende våtmarker.

Hvis den relative fuktigheten er under 60%, har det en negativ effekt om varigheten og utviklingen av klekking av eggene.

Aktivitet av Phytoseiulus persimilis

phytoseiulus persimilis jakt

Vi vet at denne midd opprettholder effektiv kontroll så lenge temperaturene er mellom 15 og 25 grader. Som oftest den har sin maksimale aktivitet i intervaller på 60-90% relativ fuktighet. Hvis temperaturen stiger over 30 grader, vil aktiviteten til disse fytoseidene begynne å avta. Eggene till Phytoseiulus persimilis ha en matkilde. Normalt i tilfelle av å være en koloni av tetranychids hvorfra larvene kommer ut som forblir inaktive og uten predasjonskapasitet.

Når disse utviklet seg til protonymph og senere til deutonymph (Vi nevnte tidligere at de hadde to nymfetrinn) de begynner å søke etter byttedyr på overflaten av bladene. Til slutt, etter fôring, begynner de å utvikle seg for å nå sitt voksne stadium. Når de er voksne presenterer de en stor rovdyraktivitet som vil hjelpe oss med å kontrollere populasjonen av blant annet den røde edderkoppen.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Phytoseiulus persimilis og deres egenskaper.