Skip to content

Pistasjdag

24 de juli de 2021

Pistasjedagen feires hvert år 26. februar og er kjent som “nasjonal pistasjedag”, Derfor feirer alle elskere av denne deilige frukten den med stil.

Pistasj det er et av de eldste trærne i verden og det er til og med en tørket frukt som vises i Bibelen, i Iran er det en av de mest forbrukte nøttene og som er kjent som smil mutter og i Kina kalles de glad valnøtt. Men pistasjenøtter er også kjent i noen deler av verden som grønn mandel.

Denne frukten er innfødt i Vest-Asia og Lilleasia hvor trær vokste vilt i de høye ørkenregionene og legenden har det oppmuntre lykke til elskere spesielt på fullmånenetter som de er under grenene.

La oss snakke om næringsverdien av pistasj

pistasjenøtter har stor næringsverdi

Takk til din høy næringsverdi og en lang varighet, pistasjenøtter en uunnværlig måte å ha fysisk næring blant tidlige oppdagere og handelsmenn, inkludert reisende på den gamle Silkeveien som koblet Kina til Vesten.

Disse nøttene de er sunne for hjertet. Men en annen grunn til å elske pistasjenøtter er at de utgjør omtrent 90% umettet fett, som er den gode typen fett som gir smak til livet ditt og er en veldig hyggelig matbit å spise på møtene dine. De inneholder også mange antioksidanter som hjelper hjertet og kroppen generelt, å være en utrolig kilde til kostfiber, noe veldig typisk for nøtter og pistasj, gir deg en god prosentandel.

Helsemessige fordeler av pistasjnøtter

store fordeler med pistasjenøtterFremmer hjertehelse

Pistasj inneholder enumettet fett De spiller en veldig viktig rolle i å senke dårlig kolesterol. Som vi vet er LDL utvilsomt hovedårsaken til tette arterier som reduserer blodstrømmen til hjertet.

Pistachio nærer huden og forbedrer fordøyelsen

De forskjellige antioksidanter i pistasjenøtter gjør det bra for hudenda vitamin E fungerer veldig bra for å beskytte cellemembraner og får huden til å se glødende ut.

Disse antioksidanter beskytte deg mot skadelig solstrålingeteriske oljer i pistasjenøtter gjør det til en kraftig kilde for å eliminere tørr hud og aldrende hud.

Vektkontroll

Pistasjenøtter er førstevalget for de som er på diett. Bevis viser at pistasjenøtter de har veldig få kalorierDe inneholder mye protein og lite mettet fett.

Øker øyehelsen

Forbruket av pistasjenøtter bidrar til å forbedre øyehelsen. Sannsynligheten for at netthinneskade oppstår med alderen er også minimal når du spiser mat rik på karotenoider. Derfor, hvis du er bekymret for å ha et godt syn, vil pistasjnøtter hjelpe deg i den forbindelse.

Afrodisiakum

Pistasjenøtter har betydelig innflytelse på menns seksuelle vitalitet.

I en nylig studie ble det antydet at menn som hadde et daglig forbruk på ca. 100 gram pistasjnøtter i tre uker, forbedret erektilfunksjonen med 50%, og dette ble bekreftet sammen med ultralydskanninger av blodstrøm i penis.

Forsvar mot diabetes

En av de helsemessige fordelene med pistasjnøtter er at arbeide for å forbedre diabetesSiden sukker danner upassende bindinger sammen med proteiner hos mennesker som kjemper mot diabetes, og gjør dem ubrukelige, en prosess som kalles glykering.

Så med alt det sagt, ikke vent lenger og slå gatene for å feire Pistachio Day med stil.