Skip to content

Planteakklimatisering trinn for trinn

23 de juli de 2021

Når vi kjøper en plante fra drivhuset, må vi huske at forholdene den har levd med til nå er forskjellige fra de som den finner i hjemmet eller hagen vår. På grunn av det må vi gjøre en rekke ting slik at den kan tilpasse seg så snart som mulig og vokse.

Akklimatisering av planter er en veldig viktig prosess som alle de vi skaffer oss må gjennom. Og du må gjøre det bra, litt etter litt, slik at de ikke blir kjedelige.

Akklimatisering til direkte sol

Ferocactus viridescens kaktus

Noen ganger anskaffer vi planter som trenger direkte sollys for å få en god utvikling, men etter å ha vært i et drivhus en stund og fått omsorg som har gjort dem til veldig vakre plantevesener, vet de ikke noe annet. Derfor, når vi setter dem i en solrik utstilling, brenner bladene umiddelbart. Hvorfor? Fordi de mangler akklimatisering.

Å nå det målet er ikke lett eller raskt, men det er ikke umulig. Faktisk, du må bare være tålmodig og følge dette trinn for trinn for å få dem til å vokse opp i riktig miljø:

  • Første måned: i løpet av de første fire ukene vil vi sette planten på et sted beskyttet mot direkte sol, men i et område der mye lys kommer inn utenfra. I dette hjørnet skal det ikke komme trekk fra klimaanlegget, ellers vil bladene bli bortskjemt.
  • Andre måned: nå skal vi plassere den i et område der det får sollys i minst to timer tidlig om morgenen eller ettermiddagen. Hvis vi ser at bladene brenner litt, vil vi redusere tiden til en time.
  • Tredje måned: vi må plassere den i et område der den gir 3-4 timer direkte lys om dagen, enten om morgenen eller om ettermiddagen. Fra og med måneden etter kan du gi den hele dagen.

Kald akklimatisering

Å vane en plante til kulde er ikke lett. Ideelt sett kjøper du den på begynnelsen av våren og betaler den regelmessig om våren og sommeren, slik at den kommer sterk om høsten-vinteren. I løpet av de kaldeste månedene av året, selv om vi vet at det er en art som motstår frost godt, anbefales det på det sterkeste å beskytte den med drivhusplast eller i det minste ved å legge en mulch på den slik at røttene er beskyttet .

Når det gjelder innendørs planter, er det tilrådelig å vanne med varmt vann og tilsett en spiseskje Nitrofoska hver 15. dag, men ikke å gjødsle dem, men heller slik at røttene ikke kjenner de lave temperaturene.

Cycas revoluta

Så plantene dine vil vokse fantastisk bra før du tror.