Skip to content

Plantemultiplikasjonsmetoder: enkelt og flere lagdelinger

27 de juli de 2021

Hvordan få plantene i hagen til å formere seg? Det er flere teknikker du kan velge mellom, og en av dem er lagdeling, en kunstig metode som tillater spredning av nye planter fra en opprinnelig plante, disse barna gjentar de samme fysiske egenskapene som de til «moren».

Men for å begynne å snakke om lagdeling er det nødvendig å vite at det er flere typer lagdeling, og at disse varierer både i egenskaper og trinn som skal følges, og i hvilken type moderplante som er valgt. De enkeltlag og flerlag De er to brukte metoder for planteformering og ganske like, men med noen forskjeller som er verdt å oppdage.

Enkelt lag

De enkel lagdeling Det er en teknikk som brukes i noen busker og vinstokker som kaprifol eller Bignonias. Det må gjøres om våren og fra grener mellom 1 og 2 år. De skal være lave og fleksible grener, den typen som lett kan bøye seg til bakken.

Dette vil være viktig, siden neste trinn er å kutte ansiktet under den buede delen. Kuttet skal være diagonalt og ca 2,5 cm langt. Deretter blir kuttet dekket med en væske av rotende hormoner, og bladene som er i omgivelsene fjernes, men etterlater bladene på spissen.

Lagdelt

Deretter må du bue grenen til bakken og begrave den delen som har kuttet. Du kan hjelpe til med å støtte den buede grenen ved å bruke en bobby pin. Det siste trinnet er å vanne grenen i den tørre årstiden og fjerne eventuelt ugress eller ugress.

På slutten av påfølgende vinter vil en ny gren bli født ved siden av moderplanten som må kappes under de nye røttene.

Flere lagdelinger

De flere lagdelinger Det ligner på det forrige, men i stedet for å begrave grenen i et enkelt punkt, blir den begravet på flere punkter for å få tak i flere nye planter fra en morsgren.

I dette tilfellet vil det være nødvendig å legge igjen et blad og en knopp i hver del av stammen der det kuttes, slik at lagdelingen deretter kan utvikle seg bedre ettersom det er mer saft for de nye plantene.

Lagdelt