Skip to content

Planter for å avvise maur hjemme

28 de juli de 2021

Det blir stadig mer merkbart at vi gradvis nærmer oss sommer, ikke bare fordi dagene blir lengre og varmere, men også på grunn av at noen insekter kommer tilbake, selv om de i hagen kan gjøre en god jobb med å pollinere blomstene, hjemme kan forårsake mer irritasjon enn noe annet. Vi snakker om maur, små insekter som bruker hele dagen på å samle all maten de kan for å tilbringe vinteren bedre.

Det er mange kjemiske produkter på markedet som kan drepe dem, men vi tror at den beste løsningen er å bruke planter som frastøter dem. Dermed blir ikke bare insektene skadet, men miljøet blir heller ikke skadet. Tre planter som utfører veldig bra funksjonen til å frastøte maur er: mynte (toppbilde), den lavendel og timian.

Lavendel

Både lavendel og mynte har en veldig intens aroma (og hyggelig for oss, ja) at maur ikke liker det i det hele tatt. Faktisk er det praktisk talt umulig for noen av plantene å ha et problem med disse insektene. Dyrking er veldig enkel, og vedlikeholdet er lite. Selvfølgelig må de være i full sol, derfor er de ikke egnet til å ha innendørs …

… Men for den nåværende saken er det ikke noe problem. Duften av lavendel finnes i blomstene og mynt i bladene. Hvis du ikke har en hage, men har en uteplass eller terrasse, må du ha en av disse plantene i potter – store – og for å avvise maurene, ta blomsterstengler av lavendel og / eller mynteblader og legg dem i stien som maur reiser. Du vil se hvordan de vil slutte å dra dit. Og hvis du ikke har en uteplass eller terrasse, men du har en venn eller slektning som har disse plantene, kan du be dem om å gi deg noen stilker.

Timian

Timian er en plante som mange av oss har på kjøkkenet, siden det brukes mye til å lage deilige oppskrifter. Selv om den ideelle beliggenheten vil være ute og i full sol, kan vi også ha det, som jeg sier, på kjøkkenet så lenge det er rikelig med naturlig lys i dette rommet. Å være en plante av middelhavsopprinnelse, motstår den tørke veldig bra, så hvis vi ikke har mye erfaring med å ta vare på planter, er timian ideell for oss.

For å avvise maur kan vi enten ta kvister og plassere dem i veien for disse insektene, eller plassere planten i den banen. Litt etter litt vil vi oppnå et hjem uten maur.