Skip to content

Planter for å eliminere kakerlakker fra hjemmet

25 de juli de 2021

Det er ingenting jeg avskyr mer enn kakerlakker, men dessverre er det vanlig at de dukker opp hjemme hos meg slik at jeg må ty til kjemiske insektmidler. Hvis du har mange planter i huset ditt, eller hvis du liker klatreplanter, bør du vite at kakerlakker vil være en del av hjemlandskapet fordi de ser ut fra ingenting og utnytter den grønne kappen for å bli og bo der.

Kjemiske insektmidler er vanligvis effektive, men også helseskadelige i noen tilfeller. Det er andre naturlige metoder for å eliminere kakerlakker fra hjemmet som vi deler her på JardineriaOn i dag.

Det er nok å dyrke noen få arter for å holde disse irriterende skapningene borte. Hvis du vil skremme bort kakerlakker det er planter som frastøter dem og forhindrer utseendet.

Den effektive laurbæren

Mellom planter for å bekjempe kakerlakker der er den laurbær, en effektiv og lett å dyrke plante. Det er en plante med en sterk og karakteristisk aroma, som ikke bare er kjent for sin kulinariske bruk, men også effektiv for å holde kakerlakker unna. Det er nettopp denne aromaen som er ubehagelig for insekter og hindrer dem i å nærme seg hagen eller huset.

Magien til basilikum

Basilikum

Lignende egenskaper presenteres av basilikum, et annet anlegg som er kjent for sine krefter. Basilikum er også velsmakende, ideelt å kombinere med tomat og mozzarella eller i mange andre tilberedninger. Heldigvis har den andre dyder, og det er derfor det er en anbefalt plante å ha i hagen. Hvis du vil fjern kakerlakker fra hjemmet ditt, dyrk basilikum fordi duften som kommer fra bladene driver bort insektet. Du kan plassere basilikum i potter i forskjellige områder av hjemmet og dermed forhindre at kakerlakker vises i forskjellige omgivelser.

Kraften til hvitløk

Hvitløk

Generelt refererer virkningen av disse plantene på insekter til aromaen de gir fra seg. Selv om det er hyggelig for mennesker, frigjør de i skapninger ubehagelige opplevelser som instinktivt driver dem bort. Derfor er hvitløk også en frastøtende plante som forhindrer kakerlakker i å sette seg i huset.

Det er to måter hvitløk sparker inn på: enten du dyrker planten eller så kan du plassere noen hvitløksfedd i forskjellige hjørner av hjemmet.