Skip to content

Plantetransplantasjon av frøplanter

27 de juli de 2021

Det kommer det øyeblikket når alt er foran, og plantene representerer akkurat det øyeblikket: fruktbar jord, små frø som er klare til å gi alt, en vei å gå.

Det er derfor jeg virkelig liker å ha en hage fordi jeg kan følge denne langsomme prosessen, men naturligvis gir naturen oss en gave fra det øyeblikket vi innvier plantingen til den påfølgende høsten. Når det gjelder noen grønnsaker og urter, er prosessen rask, så resultatene blir bare merkbare et par måneder senere.

Hvert trinn har sine hemmeligheter, og under såing må du ta hensyn til frøplante transplantasjon.

Betydningen av transplantasjon

Mange av hageplantene vokser først i frøplanter, men det kommer en tid da de er sterke og modne, at de må transplanteres til sitt endelige sted for å få mer plass og utvikle seg bedre.

Selv om det er den normale syklusen til en hvilken som helst plante, fjerner dette ikke dramaet som forårsaker dem. Planter er i sjokk over endringen og det er derfor du må være veldig forsiktig under transplantasjon slik at plantene tilpasser seg uten konsekvenser. Hvis prosessen er dårlig gjennomført, kan plantene få et tragisk utfall.

Det viktigste på transplantasjonstidspunktet er gjør det veldig forsiktig, og unngå plutselige slag og rykk. Men du må også ta hensyn til tidspunktet for transplantasjonen, for hvis planten er for stor, vil det koste mer å tilpasse seg det nye miljøet. Det ideelle er gjør det når det er noe sterkt, selv om det ennå ikke har vokst for mye.

Plantetransplantasjon

Hva du må huske på

For å lykkes med transplantasjonen din, er det beste du kan gjøre transplanter planten med jorda. I denne forstand fungerer de plantene som tillater denne typen handlinger veldig bra, det vil si at de lar planten fjernes fra formen for å flytte den som en blokk.

Hvis du ikke kan gjøre det, fjern planten med så mye jord som mulig rundt det. Når du trekker ut planten, må du ikke berøre røttene eller kutte dem. Vær også veldig forsiktig med solen, da de ikke skal utsettes for.

I tillegg, det nye habitatet må ha rik og løs jord. Plasser planten der og ikke rør den for mye for ikke å påvirke røttene. Hvis mulig, forsterk jorden med nitrogen.

Det tar noen dager å sette seg på nylig transplanterte planter, så vær tålmodig. Sjekk planten daglig og registrer om den litt etter litt gir nye skudd, da dette er et tegn på helse.

Plantetransplantasjon