Skip to content

Pleie og dyrking av kastanjetre

2 de juli de 2021

Kastanje er et tre som kan være en del av hagen vår hvis vi har nok plass. Den kan nå en høyde på opptil 35 meter, bagasjerommet er robust og levetiden er ganske lang. Dens frukt, kastanjer, høstes mellom månedene oktober-november. Kastanjetyrking er ikke veldig komplisert. Hvis du vet hvordan du gjør det bra, krever det ikke for mye pleie.

Derfor vurderer vi nødvendig pleie for dyrking av kastanje, og vi vil forklare alt du trenger å vite hvis du vil plante den i bakken.

Hovedtrekkene

Kastanjen er et tre som bærer spiselige frukter

Kastanjen tilhører familien Fagaceae, som består av mange kjente trær. Det regnes som et stort tre som når over 20 meter i høyden under normale forhold.. Det gir veldig god skygge, siden den har en ganske bred og avrundet kronemorfologi. Treet er høyt verdsatt og har en lysebrun farge med en jevn tekstur.

Bladene er relativt store og består av 5 brosjyrer. De er blader som har en lysegrønn farge i forskjellige nyanser. Å lage undersiden har en svakt gulaktig farge. Å være et typisk typisk for kaldt klima, har det bladskifte, noe som gjør det til et løvtre. Tidlig eller midt på våren vil den begynne å avgi nye blader og det er da når det kommer tilbake for å ha all sin prakt og blad.

Blomstene skal ikke være helt utelukket selv om de ikke ser for visuelle ut. Blomstringene overstiger 20 centimeter og har forskjellige nyanser mellom hvitt og rosa.. Kastanjer er fruktene og har en brun farge som er høyt verdsatt i gastronomi. Formen er rund, og det er ganske komplisert å beskrive smaken.

Kastanjen er et slags tre som den vokser raskt og er noe som verdsettes veldig positivt for å kunne så den i hagen. Som en ornamental art er den perfekt, og for produksjon av frukt og kastanjer blir den verdsatt veldig godt i de kaldeste tider. I tillegg er det et tre med lang levetid som vanligvis overstiger 80 år. Dens vekst avtar når den når modenhet og bagasjerommet sprekker. Det blir også mer utsatt for angrep av skadedyr og sykdommer.

Kastanjetyrking

Vi kommer til å se hva kastanjen bryr seg for riktig dyrking. Vi kan plante den med frø, selv om prosessen vil være treg og det vil ta gjennomsnittlig 25 år å bære frukt.. Et annet alternativ er å plante den ved pode kjøpt i en barnehage, i så fall får vi fruktene om ti år. Det er en avling som tilpasser seg ganske godt klimaet, selv om de foretrekker mer tempererte klimaer som har fuktige miljøforhold. I de første leveårene er det mer nødvendig å beskytte den både mot kulde og mot intens eksponering for solen. Dette hjelper riktig vekst.

Den voksne har ikke lenger problemer med å tåle kulde, men ja du må ta vare på den fra noen senfrost som kommer på begynnelsen av våren. Dette er fordi den er mer sårbar fordi den blomstrer. Dyrking bør unngås i områder som har veldig varme somre, spesielt hvis de er tørre somre. Hvis den ligger i områder nærmere havbrisen, kan den vokse med mindre problemer.

Miljøfuktighet er viktig for blomstring og modning av frukt. Det er viktig å garantere en viss grad av luftfuktighet, spesielt i perioden fra sommer til tidlig høst. Det er fra denne tiden fruktene får mye kaliber for å nå sin siste strekning.

Når det gjelder bakken, kan vokse godt på steder med fuktig jord. For å øke jordfuktigheten kan du bruke noen teknikker som mulchteknikk for å øke tilgjengeligheten av organisk materiale i jorden og øke fuktigheten. PH bør være noe surt rundt 6 og ha god drenering. Drenering er nøkkelen slik at regn og vanningsvann ikke akkumuleres. Vi må for enhver pris unngå tunge jordarter som har en stor andel leire. Denne typen jord fører til at den pytter ganske lett, og sykdommer relatert til fakultative sopp kan utvikle seg.

Vedlikehold og vedlikehold av kastanjer

Kastanjetyrking er ikke komplisert

Kastanjetreet trenger mye vann, spesielt i de vegetative årstidene, så før vi planter det, må vi sørge for at stedet forblir ganske fuktig selv om sommeren, men uten å akkumulere vannakkumulasjoner som kan gjøre det syk. Tiden som har større etterspørsel når det gjelder vanning er om våren og i begynnelsen av dannelsen av fruktene. Den vanligste måten å vanne disse trærne på er gjennom dryppesystemet. Vi må ta hensyn til når vi tar vare på kastanjetreet som produserer et eksemplar du kan konsumere mellom 20-30 liter vann per uke.

De gjør det ikke så bra å bli utsatt for solen hele dagen, selv om de trenger lyset for å vokse, spesielt når de er unge, så det er å foretrekke å plante den på et sted hvor det er nok lys, men full soleksponering varer bare noen få timer.

Kastanjetrær er sterke trær som ikke trenger overdreven pleie, selv om det er bevist at jordbearbeiding bidrar til å øke produksjonen. Når det gjelder beskjæring, er det nødvendig å gjøre det når de er unge for å gi dem en avrundet form. Når de er voksne, vil dette ikke lenger være nødvendig, og vi vil begrense oss til å eliminere de grenene som dør om sommeren.

For ditt vedlikehold, en kompost rik på organisk materiale anbefales. Du kan gjøre mulkingsteknikken, noe som er veldig nyttig, siden du kan dra nytte av bladene som kommer av kastanjen om høsten for å lage bladbark. Denne mulken vil spaltes for å bli en del av næringsstoffene som treet trenger.

Multiplikasjon

Sist, Den kan multipliseres ved hjelp av frø, siden den har en ganske høy spiringskraft. Hvis den ikke har frø, kan du skaffe nye fra vegetative metoder som lagvis.

Beskjæring er viktig for vedlikeholdet og bare du må holde grenene kraftige og beskjære de som ikke er så kraftige. På denne måten unngår vi mulige skadedyr og sykdommer, og vi gir det en riktig vekst.

Kastanjen er et stort tre

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om pleie av kastanjetreet og dets egenskaper.