Skip to content

Pottede oliventrær

7 de juli de 2021

Når du vil ha et pottetre, er det veldig viktig å velge et som ikke trenger mye plass for å vokse, og som ikke er for høyt. Men noen ganger er det vanskelig å finne den mest passende. I disse tilfellene velger man en som vokser i sakte tempo og / eller som tåler beskjæring godt, for eksempel oliventreet.

Det pottede oliventreet er en veldig, veldig interessant plante, siden den kan produsere en stor mengde oliven med total normalitet. I tillegg ser det bra ut på terrasser, uteplasser eller balkonger utsatt for stjernekongen. La oss vite hvordan vi skal ta vare på det 🙂.

Hvor skal potteoliventreet plasseres?

Det potteoliventræret blomstrer uten problemer

Oliventreet er et eviggrønt tre (det vil si det forblir eviggrønt) som gradvis slipper bladene gjennom året når nye dukker opp. I sitt naturlige habitat, det vil si i de åpne markene og buskene i Middelhavsregionen, kan den nå en maksimal høyde på opptil 15 meter, men i dyrking overgår den sjelden (eller får lov til å overstige) 4-5 meter.

Så, Hvis du skal dyrke den i en gryte, er idealet å plassere den utenfor, og som vi sa i begynnelsen, i full sol. Det er ikke et tre å ha i skyggefulle hjørner, da det trenger lys for å vokse og produsere fruktene.

Kan du ha et oliventre innendørs?

Det anbefales ikke, siden lyset som kommer inn fra utsiden vanligvis ikke er nok. På samme måte må man huske på at tåler frost ned til -12 ° C, slik at den kan dyrkes ute hele året.

Hvis det er kaldere i ditt område, må du beskytte det i et uoppvarmet drivhus eller med en frostduk (til salgs).

Hvor ofte vannes et potteoliventre?

Vanning av potteplanter er en av de viktigste oppgavene å utføre, om ikke den mest. Underlaget mister fuktigheten raskt, spesielt midt på sommeren, så du må sjekke at det ikke tørker helt ut. Oliventreet er en plante som motstår tørke, men hvis den dyrkes i en beholder, vil det være avhengig av at du holder deg hydrert.

Med dette i bakhodet må man huske på at det i løpet av sommersesongen vil bli vannet mer enn om vinteren. Hyppigheten vil avhenge av været, men generelt Det anbefales å vanne i gjennomsnitt to ganger i uken om sommeren, og en gang i uken resten av året.

Ikke legg en plate under den, da stillestående vann i den vil rote røttene. Det er heller ikke tilrådelig å spraye / drysse bladene med vann, spesielt hvis solen skinner på dem på den tiden da de kunne brenne.

Universelt substrat for potteoliventrær: er det et godt alternativ?

Et av de mest kommersialiserte substratene er universelle. Det er den vi finner i alle barnehager, hagebutikker og til og med i hypermarkeder. Det er billig, men til tross for navnet, er sannheten at det ikke anbefales å bruke i henhold til hvilke planter, enten fordi pH-verdien ikke er egnet for dem, eller fordi den ikke er i stand til å filtrere vannet raskt nok.

Derimot, for hovedpersonen vår er det ganske bra. Det er et underlag som vanligvis er laget med torvmos, kokosnøttfiber, kompost, perlit og / eller annen type kompost. Dens pH er 7 generelt, selv om du finner den 6,5-7, så den vil bare brukes i planter som vil ha nøytrale eller alkaliske underlag som oliventrær.

Selvfølgelig varierer sammensetningen litt fra ett merke til et annet. Men selv om bare mengden perlitt endrer seg, kan denne lille forskjellen til slutt bli avgjørende for at et oliventre skal leve eller ende opp med å dø. På grunn av dette, fra min egen erfaring og Hvis du bor i Middelhavsområdet, anbefaler jeg å bruke merker som Flower’s (på salg ) eller Fertiberia.

Uten å forringe resten (som Compo’s eller private label-ene), er det de som har gitt meg de beste resultatene, siden uansett hvor mye de tørker, blir de ikke jordblokker som synes det er vanskelig å absorbere vann senere. Nå hvis du ikke kan få noe annet merke, bland det med 30% perlit. Y hvis du bor i et område der det vanligvis regner ofte, absolutt underlag som Compo (på salg ) de kan være veldig nyttige for deg.

Hva er den beste komposten for potteoliventreet?

Ingen planter ville overleve på vann alene. Når du dyrker et potteoliventre må betales fra vår til sensommer, og til og med til høsten hvis været er mildt og / eller frost, men er svakt. Men med hvilken type kompost?

Når vi snakker om et tre som produserer spiselige frukter, Vi anbefaler å betale det med gjødsel av organisk opprinnelse, og i flytende format når de dyrkes i en gryte. For eksempel er guano (til salgs) eller tangekstrakt et godt alternativ, så lenge instruksjonene som er angitt på pakken følges.

Beskjæring av potteoliventrær: når og hvordan?

Beskjæringssaks for planter

Et potteoliventrær vokser ikke så mye som om det var i bakken, men likevel Den bør beskjæres for å holde den lav, ved hjelp av beskjæringssaks og en håndsag eller håndsag for å kutte tykke grener. For å klemme, det vil si for å trimme de yngre grenene litt, kan du bruke vanlig saks, for eksempel kjøkken eller til og med saks.

Hva er det å kutte eller trimme? I utgangspunktet følgende:

  • Klipp syke, svake og ødelagte grener.
  • Klipp de som er igjen, ta hensyn til formen du vil gi glasset. Hvis du for eksempel vil at den skal ha en avrundet krone, må du fjerne grenene som stikker ut.
  • Trim de som forlenger litt, slik at 4-6 par blad kan vokse og fjerne 2-4.

Viktig: desinfiser verktøy før og etter bruk for å forhindre infeksjon.

Hva er den beste tiden å transplantere et oljetre i potter?

Endringen vil skje hvert 2. eller 3. år, om våren, og bare hvis røttene kommer ut av dreneringshullene eller hvis den allerede har fylt hele beholderen og har sluttet å vokse. Trinn for trinn å følge er som følger:

  1. Først vil en krukke med hull i basen bli valgt (det spiller ingen rolle om den er laget av plast eller leire) som måler omtrent 5-7 centimeter i diameter og dybde enn den forrige.
  2. Deretter fylles den litt med universelt underlag.
  3. Etterpå ekstraheres oliventreet fra sin «gamle» gryte, og vær forsiktig så du ikke manipulerer røttene for mye.
  4. Deretter blir den introdusert i den nye potten, slik at den forblir sentrert. Hvis du ser at den er for høy eller for lav, kan du fjerne eller legge til mer underlag.
  5. Til slutt, fyll på med universal underlag og vann.

Oliventrær skadedyr og sykdommer

Oliventreet er ganske motstandsdyktig; det kan imidlertid bli påvirket av insekter som melkeboller, oliventrærborer eller edderkoppmidd. Alle er godt behandlet med insektmidler som er egnet for økologisk jordbruk, som kiselgur (til salgs) eller kaliumsåpe (til salgs).

I tillegg, i tilfelle overflødig fuktighet, kan soppene ødelegge den. Disse behandles med soppdrepende midler.

Hvor får man kjøpt?

Det pottede oliventreet må holdes ute

Få det ungt fra.

Og det er alt. Vi håper du liker mye oljetreet ditt otted.